Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, May 31, 2010

Cuti-Cuti Malaysia.... (^____^)

Lepas cuti panjang, hari ni baru msk opis. mood keje pun kurang sikit. sikit je kurang.... huhuhu

Sgt seronok. rasa kejap je cuti, pdhal seminggu lebih tu, dkt2 2mggu.... start dr 20hb/5 lps je exam kitorg bergegas ke taiping.... bawak sama ank kakak ke2, si Nurin tu... sbb mamanya kena g kusus, xde sape nk jg.... lgpun lps blk taiping kitorg akan blk kelantan lak.... Nurin tu ok je, duk ngn org baru kenal pun blh je. xde merengek2 apa2 pn. bgs tul bdk tu... seronok lg, ada la... eemm sampai Taiping dlm kul 8mlm. mandi n rehat2, mkn then get ready 4 sleep... huhuhu penat beb. Tp Amca maintain je main ngn opah n atuknya... (^____^) pasai dh tdo byk dlm keta. selesa je diaa... duk taiping, kami berjalan2 cuci mata kat tempat2 syok kat situ, syok lerr.... nyaman je kat taman tasik... tgk lerr....

=> 1st Destinasi... Taman Permainan kat Tasik, pg2 lg pegi tu bwk kakak n Amca main2... hee






.:. Aksi penuh bergaya... mmg suka bgambar kakak ni .:.

=> 2nd Destinasi Muzium Taiping... sbnrnya dh penah masuk, tp sj pegi bergambar smbil bwk anak2... chewah... ekekekek..... ;p












.:. xbyk pic kat muzium ni, snap2 then trs blk, xtahan pns terik, kakak je smgt bgambar .:.

Lepas melawat Muzium, blk... sbb cuaca pns btl... bahang... so, baik duk umh ler rht2... esk smbg jln lg... ;) klu ikutkan kakak tu, nk jejalan tu. tp xboley leerrr, pns sgt, dmm kang. Amca pun dh penat.. kesian anak mama sorg ni.... esknya, kami sambg blk round2 Taman Tasik Taiping... sblm ni biasa lepak2 tepi tasik je, xpnh lak msk tgh2 kwsnnya, kali ni baru berminat n rajin nk berjalan kaki smpai keliling Taman Tasik tu...tp pegi pun time ptg daaa... baru redup n santai je.... jom layan pic....

=> 3rd, Taman Tasik Taiping lg.... ;)








.:. kat Tasik ni pun pns w/pun dh ptg.... tp tetap memukau pandangan hikhikhik.. .:.

Emmm ptg tu penat jalan, kami pun blk ler... dh xlarat laaa.... mlm lak kuar, g psr mlm kuar ngn opah, atuk n paksu Amca... pasal esknya dh nk blk ke kelantan... kat taiping aktivitinya full gak walaupun g dkt2 je... tp sgt seronok. terisi gak masa cuti tu... Lps ni cuti2 kat kelantan n Terengganu, lg byk cite, tp xleh masuk semua dlm ni sbb gmbr dh byk, nanti very slow leerr... huhuhu

so, 2 b continue yeah...siri ke2 ;p tggguuuuuuuuuuu.........

1 comment:

~emma~ said...

seronoknye..kakak nurin jln2 kat tepeng ekk balik umh opah amca..sengeh je memanjang...huhu
mn episod ke-2 nye nie jenjln tengganu pulak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...