Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, May 3, 2010

Jalan-jalan, cuci mata....

hurm... hari ni agk kalut sikit, pg2 pegi assembly. Dh bertahun rasanya aku xturun kat dataran canselori tu join assembly tiap bln. Dr pegnant Amsyar smpai sekrg. hari ni turun la dgr amanat NC. kot2 ada yg terhangat. tp biasa2 je. lps je assembly, trs amik Amca, bwk g checkup kt klinik. smpai je klinik, Ya Allah.... amat ramai sekali ibu2 n kanak2... mmg mcm tu tiap kali pegi, tggu je la turn Amca, apa blh buat...

hampir 2jam, Amca dh gelisah, merengek sikit, mgkin dh bosan, sampai turn dia, checkup, then inject.... yu huuuuuuuu, nangis dia, tp jp je. hero xblh nangis lama2.... mama peluk Amca kuat2... hehehe.... berat Amca xnaik, tggi pun sikit je naik... mgkin dh aktif.. sbb tu xberapa naik dah... xpela, asal Amca sihat, mama n papa dh cukup gembira... Alhamdulillah... heheehhehe.... dlm cuaca pns n xselesa, trs blk n amca tido otw ke umh ibunyaa.... sian....

2 hari cuti hujung minggu baru2 ni, kami 3beranak xlekat kt umh.... jln aje, sabtu tu pg2 dh siap g bangi jp umh cikngah Amca, then trs ke Alamanda.... nampak cam xde apa, kitorg trs blk umh... ptg tu kuar g cuci mata kat Pantai Bagan Lalang, sepang... ptg tu, ramai btl org mandi,bkhemah,ada gk yg buat sukaneka... maklumla, Pantai situ dh cantik... mcm2 dh diperbaharui... Amca pn, dr tido trs bangun, tersengeh tgk org ramai n Pantai yg lum penah dia sampai... heeeeee....




Muka gembira tu.... tgk pantai... heeee

eerrrmmm tgkla gmbr dia, seronok sgt la tu... pantang bwk g jln, suka je... mama panggil nama pn xpandang dh.... huhuhuhu. tp kami xla lama kt situ, tgk ramai jgk bdk2 mandi pantai, tp syg... kat pesisir pntai tu agk kotor leerr.... Amca pn tgk je buih2 kotor kt bwh tu... hm


Kotornya.... mgkin itu yg difikirkan Amca... ;(

Pencemaran... erm, apa blh buat...

lps tu kitorg naik dh, g mkn jp, tggu ikan bkr pnyala lama, smpai maghrib.huh, tensen btl. pdhal sekor je, pasni xnak mkn kedai tu lg.... xmemuaskan... nasib baik ada ank teruna sorg, leh hlg bowink... heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;)





kat kedai mkn... lama tul tunggu ikn bakar... ;(

hujung minggu hari Sabtu, itu je la aktivitinya.... tp sgt seronok, pasni nk g pantai lg la... kat Terengganu lak.. hehehehe... insyaAllah...
Ahad...
eemmm, ahad smlm buat apa ye.... ooo kitorg g JJ seremban jp, beli bj bby, mkn then blk umh... rht jap... ptg tu kuar beli brg umh kat my mydin kat kota seri mas n giant.... heeee
blk tu, trs msk utk hubby tercinta.... (^____^) that's all.... 2 be continue yeaaa....

2 comments:

Elin said...

hehe..skema ayat ma nih..
Wah..bestnya dak encem tuh jln2 pantai...
tak ajak awek blkg umah ponnnn... :)

~ maa ~ said...

hehehe... sj buat ayat skema sket, baru nmpak berwibawa... wakakakakahkahkahkah....
eerrr awek blkg umh tu klu ajk dia nk ikut ke, kang mama n walid dia xkasi... huhuhu sedey...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...