Jom ikut Amca... (^_^)

Sunday, June 13, 2010

Ahad punya cerita

Hari ni Ahad, bgn siapkan sarapan lbh kurang, mi grg+cekodok, dah xde idea... buatla apa yg ada. siap dlm kul 10a.m, then trs mandi siap nk g mymydin@kota serimas. beli barang basah utk msk tghari.... dlm kepala ni dh set nk msk apa.... (maklumla FIL n MIL i ada sini... ;p) smpai je trs ke bahagian blkg. 1st nak amik ayam, tp ku kuciwa... ayam lum sampai.... Adeh, apsal lmbt lak ari ni. ptt la dr jauh nampak ramai costomer terlonggok tempat ayam, rupanya duk nunggu ayam msk... kikikiki. i sementara tu amikla ikan, udang, sawi, fishball, tomata, orange, jajan, bla..bla..bla.. then back to tempat ayam td. Ayam lum smpai, org makin ramai nunggu... aku pun sama, dlm 15minit, ayam pun smpai berbakul2.... apa lagi... dorg2 ni terkam mcm pelarian xmkn 3bln... xkira tua muda, bsr kecik, cina keling, blh kata 1 Malaysia la rebut2 ayam... ni klu pak najib tu tgk, mesti dia gumbira psl 1 malaysia yg dia duk laung2 tu berjaya.... huhuhuhu, eh blk pd citer td... pakcik sorg ni ada plk emosi 1 badan psl ayam dia xpotong2 lg... abs staff mydin kena maki kt dia. blagak, mengong tul... aku stay cool... lilek dulu... tgk org... tp bila dh makin ramai, aku geram terus selit2 je, bkn nk byk pun, sekor je... hhmm gelabah2 la dorg ni... mcm2 ragam, ada makcik ni sorg, tgn duk pgg bayam, blh plk campak bayam kt ayam tu sbb nk terkam ayam pnya pasai... apahal makcik.... sapa nk beli bayam lu pnya nih... tensen plk aku... nyonya sorang lg duk pas2 ayam kt geng dia blkg.... huh bau nk muntah aku...

dpt ayam sekor, aku trs blah byr then blk la.... apa lg... dh lwt nk msk ni, smpai umh dlm kul 12p.m, trs msk... menunya gulai tempoyak, ayam msk pds, sawi grg, last ikan grg... cukup leerrr.... siap dlm kul 2lbh...huhuhu.... sori aaaa... pic xsmpat amik, siap je trs ngap... lapo wehhhh... rebut ayam pnya pasai.... selenge...

k, tu la ceritanya... 2 b continue ye... Amca dmm lak ri ni... Adeh... ayam pnya hal... huh

4 comments:

~ maa ~ said...
This comment has been removed by the author.
~emma~ said...

keke..bole komen da ekk..huhu

Elin said...

hahahahha...kelakar la ma punya citer...ayam 1 malaysia la pulak...amca dah bek demam ker?

~ maa ~ said...

lin, cite btl tu ye... xde reka2... huhuhu, tensen tul time tu. Amca dh sehat bagai juara... Alhamdulillah ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...