Jom ikut Amca... (^_^)

Thursday, July 29, 2010

5 Tahun sudah berlalu.... ;)

hari ni 29 JULAI 2010... erm genap suda 5 tahun perkhidmatanku kt bumi bertuah USIM ni. rasa kejap je. mcm baru je report duty... erm kepada kwn2 seangkatanku, emma, kmija, lin, nani, malina n sorg lg kakak xigt nama la... sdh 5 thn kita kan...  teringat saat2 intv, i dtg dr kg naik bas sorg2 je menuju ke USIM Pandan Indah, blur... smpai KL 5pg, kul 8 intv. mlm tu trs naik bas blk. tp TQ 4 my 2nd sis, sbb byk tlg time tu. dtg intv dgn jiwa kosong, xde preparation. sedey... cuma teringat ada sorg hamba Allah yg sblh i tggu sama turn intv, i jeling2 kt dia je. dia pun dtg sorg. nmpak educated orgnya, nk tgr pn tatoot... Alhamdulillah... dia jgk berjaya masuk USIM sepertiku n skrg pun duk sblh i ni. skrg kami 1 opis.... ;)

Lapor diri msk USIM, 1 kereta dr kelantan hantar i. sgt terharu... igt lg, hari tu hari jumaat, i dtg dh kul 11pg, tkt, huhuhuhuhu. dh setel smua. my family ucp gd bai n beberapa cebis nasihat, sebak time tu, nangis sikit i ditinggalkn tnpa saudara di tmpat org. tp yakin, insyaAllah semua oke. masuk 1st opis, kat HR. sorg lg staff yg kiut miut n peramah sapa i... hehehehe.. leen. bgs tul dia, tgr i n ajak join msk blk 'kuarantin'. hahahaha.... lawak2. dr hari tu bermula episod hidup i di tmpt baru. dh ada geng, seronok mula dtg. kami2 org baru di'kuarantin' dlm blk shred. huhuhuhuhu.... seminggu kemudian dtg lg, emma yg duk sblh i time intv tu ;) kwn makin ramai, kami yg baru belajar mcm2 dpt belajar kt blk tu. riuh rendah... kena buat minit,shred borang, tido,mkn,makeup,borak2,bergambo, main bola kertas, suma dlm blk tu. adeh, tp suma pompuan ye time i n da geng kena kuarantin tu... no laki2. smua trang tang tang tau... uhukuhukuhuk... ;p

1 kenangan yg mungkin xdpt dilupakan. terutama pd kwn2 yg mengalaminya termasuk i. bila pk blk. kami ni mangsa buli. teruk la dorg tu... kami kena pegi 1 umh staff usim tu, agk berpangkat dia. Kena tlg buat nasi ayam, kami yg xtau apa, dh terkena. sian lin smpai dmm, emma dh blur2, i sekali mcm bibik kena cuci aym dlm toilet. hampeh btl.... nyesal aku. tp apalah daya kami, kena paksa. mcm org suruhan. tdo pn kt lantai. esknya hari konvo kt ukm, kami2 siap utk jual nasi aym. kami ni igt usim pnya program tp, personal pnya bisness... apa daaa.... msk opis isnin, upah dpt RM10 je. xberbaloi.... ;( time tu, sebulan dua baru aku jd warga USIM, dorg amik kesempatan... teruk aaaa...... smpainya hati dorg aniaya kami... huhuhuhuh... ;( komen sikit lin.... ;p

tp tu semua kenangn cerita i mula2 msk usim... sekarang dh 5 tahun berlalu... i dh jmpa jodoh ngn my hubby tercinta yg juga staff USIM, dh ada ank sorg yg sgt cumil, Alhamdulillah... rezeki i menetap di sini. kwn2 seangkatan i pun dh kawen suma.... Alhamdulillah... emmm setakat mana DIA nk bg yg terbaik utk i di bumi USIM ni, i terima dgn rasa penuh bersyukur.... insyaAllah... ;)

Nak msk gambo dolu2.... enjoyyy.... ;)





Best x tgk gmbr dulu2.... hehehehe... tomot2 je suma ;p

6 comments:

~emma~ said...

kikiki..mmg kelakar kan time dulu..da 5 thn berlalu..kejap je rase..tak sangke kite 1 ofis plak skrg..da la dulu selalu naik moto sesame, naik kete putih ma tu sesama..huhu
time jual nasi ayam tu mmg tak bleh belah...sioottt jer..tak mo igt time tu, rase cam org bodo..huhu

Maa said...

ye emma, kejap je kan. selalu rempit ngn ego tu... ekekekeke. erm, xsuka btl time 'terkena' tu. mengong... kita pnya la sronok nk join, last2 kena tipu. ja'at la ;(

Elin said...

hahahahahahhahhaaaa...gelak pjg ni. Yer la..terkenang2 zaman mula2 masuk dulu..
ma ni wat citer sedih...plak (tido atas lantai tu). Rindu nyer zaman dulu2..pastu g umah ma, ma masak sup ayam..pastu lepak2 umah kak emma..nek ego (owh, rindunyer kat ego)... Lagi satu kena buli..duk dlm bilik shred..huhuuuhuuu...(hny kite jer yg tau kan. Takpe, simpan sume tu as our loving memory...(w/pun ada yg pahit) :)

Mayiskandar said...

haha...cian korang...sape yg buli korg tuh, x patut betul...tp bile igt balik sweet sgt kan...

Maa said...

lin: ja'at la org tu... xbaik btl. Tuhan bls nanti.huhuhuhu... lin, buka buat cite sedeh, benda btl tu... lin la plg kesian, smpai dmm. sedehla tgk lin dmm time tu... baring je ;(

k.mai: mmg xptt kak, tp xpe. suma dh berlalu... erm igt blk, blh gelak sorg2... ;)

achikmija said...

hehe tingat dulu2..mang best kn..dok dlm bilik kuarantin tu mang heaven la..hahaha sejuk x hingat..tp mase krg kene jual ns ayam tu akk lek kg kot...hehe x patut tul org tu amek kesempatan kt krg kn..nway..kenangan ngn krg mang kenangan yg sgt terindah...huhu sebak jer..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...