Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, July 14, 2010

special walker 4 our Hero... (^___^)

Semalam, my hubby tiba2 berkobar2 nk belikan heronya walker. tiba2 je, psl dia bc blog, tgk gmbr Amca naik walker waidaa' tu kot. nampak amca berminat je. pdhal sblm ni kitorg nk tangguh dulu belikan amca walker sbbnya amca lum stabil lagi duduknya. nanti tkt xselesa dia. petang abs keje trs pegi cari. tp sblm tu sggah beli barang basah kat night market dulu ye, kikikiki. then trs ke nilai 3. sj g survey2 sana kot2 byk pilihan. smpai je, round pnya round, singgah beberapa kedai semua xbekenan. ada 1 walker tu ok gak la, cantik, warna terkois, tp menan dpn walker tu besar gedabak laa.... kang xpsl2 terhantuk dahi cumil amca kang. haaa... ssh tu, amca makin lasak skrg ni. so, canceeelll...
g kedai lain, tp sgt menghampakan... xde  byk choice, then my hubby decide jom kita blk la, mlm nanti kita kuar cr lg... adeh, punya berkobar2 dia. nk jgk hari tu belinya... mama amca cool je...  ikutkan je... tp kebetulan my lil sis nk g giant jap, tkr brg. sggah ler giant dulu, pastu dh alang2, my hubby ckp, jomlah kita tgk2 kat dlm.... then kami bertiga terkedek2 bjln msk giant sementara amca dh xsng ddk. nk tdo ler tu... pegi kat world of babies... sj je cuci mata.... tiba2, my hubby dh jatuh hati chewah dgn 1 walker yg sgt unik... huhuhuhu... harga pun unik gak le. tp i xde nk pndang pn walker tu, rasa xmampu je,huhuhuhu. tgk kat blkg2 je. bekenan gak tgk yg corak belang2 tu. harga dlm rm1++. ok la tu kan. tp papa amca dh sangkut ngn walker yg kat dpn display tu... so, apa lagi... panggil tokey kedai tu tnya apa ptt, haaaa mcm2 dia promote.... sejam kat dlm kedai tu... amca dh elok landing dlm walker tu. adeh... harganya blh dpt 2bijik walker belang tu... tp xpe, papanya dh bekenan... papa belanja xpe amca. hikhikhik (^_^) mama setuju je smbil senyum lebar ;p nak tgk x mcmana rupanya... jeng, jeng jeng..... taraaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .



Unik x bentuknya, 1st pandang, my hubby trs berkenan... tanteeeek kan,kan,kan.... ahaks ;p

Amca apa lagi... seronok la dia... duk main menan kat walker tu. bunyi sound mcm hi fi daaaa.hahahahaha...  lampu colorful... senyum je dak encem tu. ekekekeke... tgk tu... tp oleh kerana mood nya xberapa baik smlm, lapo+ngantuk... jap je nek, pastu sua tgn nk trn da. Sbnrnya ni yg display pnya, dorg nk bg yg baru, tp xde kaler ni, mamanya dh bekenan warna ni, nmpak ceria je kan, tp yg baru warna xcantik... amik gak kaler ni.... xpela... ;)





Apa amca buat ni, mcm mekanik lak dia... huhuhu. ptt beria nak turun, suka nk capai2... apa2 la amca, janji amca seronok ye... tayunk dia... byk kelebihan walker ni, insyaAllah blh pakai lama smpai ke adik2 amca nanti... erk alamak.hehehehe.... ;p blh berubah jd tempat latihan berjalan tanpa ddk kat tgh tu (blh buka tmpat ddknya n yg palang belakang tolak ke dpn. rodanya pun blh laras nk ringan or berat sikit) blh byg x. adeh, i pun xberapa terer bab2 ni... xpela, tp berbaloi2... (^_^) heeeeeeeeeeeeeeee

psst: amca pun pakai bj same kaler ngn walker laaa.... hahahaha baru pasan.

9 comments:

aSmiDar said...

tomeynye walker amca..nk naik jugak boleh?
hekhekhekhek....

~ maa ~ said...

blh2.... letak ali tu... ekekekeke tp ali dh blh jln kan....

~emma~ said...

alala cute nye walker amca nie..comel sgt..bleh amca traning berlari nanti..

~ maa ~ said...

tu la emma, mamanya sekali main tekan2 kat menan tu... maklumla bru jmpa.huhuhuhu. uiks belajar belari??? heeeeeeeeeeeeeee ;p

Elin said...

ma...giler lah..ni mahal ni walker camni..kitorang dah sorak2 kat cuki...ekekeke. Memang catik bangat...

nanie said...

wah....dahsyat la.bleh dpt sebijik lg stroller mhl tu.kikikii...kalo cmni.,harus prodyce adk utk amca cpt2 nih.baru la berbaloi-baloi....

~ maa ~ said...

lin: xde la giler mana lin... hahahaha lawak tul. jgnla sorak2 syuki, sian dia... cantik erk... tq2... org lak excited.kuikuikui
nani: sabo... lum lg. tggu amca beso sikit... biasa2 je nani... huhuhuhu

Mayiskandar said...

nmpk walker tuh lg besar dr amca...

~ maa ~ said...

tu la kak mai, amca punya kaki pun baru2 nk cecah lantai je... huhuhu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...