Jom ikut Amca... (^_^)

Thursday, September 23, 2010

Amsyar already 10month old! tp.... ;(

ai suma.... tgk pada tajuk mcm seronok nk cerita about my son kan... tp ada cerita sedih n buatkan hati seorg mama sgt sayu n hiba... uhukuhukuhuk... hari ni 23hb 9 genap amsyar 10 bln... tp yang menyedihkan... pg2 td dh ada perkara buruk yg sgt xdisangka berlaku ngn ank kesayangan aku ni... amsyar jatuh katil lg....   ;( sebaknya...
mcm biasa, kami berdua pg2 turun bwh bersiap, then tggal amsyar yg lena tdo ats katil kami kt tgkat ats, mmg dh buat tembok kiri kanan dia tp benda nk jd, ttp jd gak.... aku leka tgh bersiap touch up2 sikit kt blk bwh, sdg my hubby mandi, tup2 terdengar nangis+jerit yg sgt kuat... aku sepantas kilat pnjt tgga lgkah besar2 dgn hati berdebar tu. mmg dh agk mesti jatuh klu nangis kuat ni ;( tgk kt dlm blk dia dh mengengsot sikit2 tepi katil smbil suara hilang betapa kuatnya nangis... sedihnya aku, trs peluk dia... aku dpt rasa, dada aku dh berombak kencang masa peluk dia, takut+nyesal+sian suma dh ada. nk nangis dh aku. aku cium2 dia... adeh... maaf kan mama sayang.... sgt ralat pg ni. hurm... seingat aku kali ke-3 dh ni... siannyaaa.... my hubby pun terdiam, dh xmampu nk ckp apa... hurm ntahla mana silapnya... kesan dr itu, amsyar benjol kat tepi dahinya... :( pasni kami dh janji, mcmana sekalipun, amsyar xblh tggal sorang2... kena bwk kemana je walaupun dlm umh sndiri...

erm... hari ni dh 10bln amsyar, selain pkara buruk yg berlaku, byk benda baik n perubahan ketara anakku sorang ni... sgt menghiburkan hati... hihihihihi. antaranya...

  • Amsyar dah ada 4batang gigi... setelah lama duk menunggu... hehehehe

  • Dia dh blh ddk sendiri, dh blh manjat2 tepi sofa, nampak gaya mcm skip 1 step, amsyar ni mcm xmerangkak, lepas ddk terus nk bgn... emmm kena tggu je, btl ke x... ;)

  • kemana2 je papa atau mamanya pegi, harus nk ikut. klu dlm walker tu mengekor je smpai tarik2 kain or suar ku.. huhuhuhu,  then angkat tgn nk dukung je, klu x nangis rengek2... hurm makin manja si tecik ni. haish!

  • suka belek2 majalh.... yg bgsnya klu dia tgk apa2 buku or majalah, elok je dia tgk n belek, xkoyak or renyuk pun... hehehe, genius boy...

  • suka kacau mama lipat kain, kite lipat elok2, dia tarik selai2, kite lipat blk dia tarik lg angkat satu2... adeh, penat oooo... biasa ni, nasib amca kecik lg, klu dh bsr lipat sndiri... so, mamanya kena lipat time dia tdo je la.

  • skrg dh pndai nk tolak apa2 yg mama pakaikn kt dia, topi, songkok, kopiah dh pndai buka sndiri, lg 1 stokin. dia xsuka pakai. klu x,harus dia tarik2 stokin tu kt hjg kaki dia smpai tercabut..... huhuhuhu

  • Dh pndai turun dr buaian sendiri, yg ni bahaya sikit, tp dia turun baik2, xpenah lg terjatuh atau terhantuk ke bwh... nauzubillah, cukup2la tu... masa tdo aku kena ikat ketat2 hjg buaian.... ;p

  • suka main2 n panjat2 kt hifi papa. pandai pusing2 volume, bila dh kuatkn suara hifi, tergelak dia sorang2, pastu pelankn blk... adeh, jgnlah hifi lak rosak, tgh pk cara nk alihkn tmpt tggi ni... eemmmm.

  •  Amsyar dh mkn suma makanan, maklumla dh ada gigi... yeay! tp nmpak mcm memilih sikit mknnya... adeh... ;p
stkt tu je yg igt... jiwa bkecamuk... kikikiki... tkenang benda buruk pg td tu... siannya ank aku, skt tu. hurm
layan pic

bila tgk gmbr2 dia, sedih aku... ;( hrp xde lg pkara buruk jd ngn dia

love u so much!!!
(^_^)

psssst: gmbr dahi amca yg benjol xsmpai ati nk amik. sian dia... sedeynya.... ;(

2 comments:

aSmiDar said...

kena tido ats tilam saje dah tu..die tengah buas..

baik xpayah tido ats katil..
huhuhu
cian amsyar sayang.....:(

Maa said...

tu la... sian sngoti nah... sedih2... ;(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...