Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, September 20, 2010

Cerita raya 2010...

salam semua...

hurm... baru ada peluang nk update blog ni, mcm2 jd... seminggu xbuka blog, dh jd lain blogku... huru hara, wall dh yilek. ilang ntah mana pegi. beraya kot... so, kena la buat balik yg simple2 udah.... leceh buat yg beria sgt kan,kan,kan.... ;p

balik pd cite raya, baru nk cite, org len dh lps bcrcerita dh psl raya kn.... i smpai nilai hari jumaat lg. dlm kul 4 ptg bertolak dr my village, machang. lmbt gk tu... siap2 awl pun, ada je yg lengah2.... huhuhuhu... smpai nilai dh kul 11.30p.m. penat oooo... nasib jln xberapa jem...

Tahun ni kami beraya @ Taiping. kg my hubby... hari khamis blk sana sehari sblm ry, bertolak dh tghari, dr opis, amik amca trs balik... brg dh setel dlm bonet dr pg2 lg... ye la, tkt gk jem, tp Alhamdulillah, perjalanan sgt lancar.... smpai dlm kul 5p.m. smpai je rehat2 jp, trs g bazar ramadhan... last day... tp kt sana ttp meriah bazarnya.... kt sini seminggu lum ry dh slow kan.... ;/ beli apa ptt, then berbuka lah kami ngn family disana... esk raya... yeay! hehehehe.... mlm raya tu, my hubby ajak g jenguk kt bazar ramadhan yg sgt2 happening dgr ceritanya.... brg2 murah.... suma ada, lelong2 gtu.... dasat... smpai sana sesak gile beb, parking pun xde, byk kali pusing2... last2 dpt gk. tp jauh la. xpe, smgt kobar2 sanggup g jln kaki ngn dokong si tecik sorg ni.... huhuhuhu... tgk, sesak, sekali nk lgkah kaki pun t'himpit2 mcm nasi himpit... klu jatuh kt tmpt ramai2 ni, blh mati kena pijak+penyek! aiyork... ;(

dasat2.... brg2 mmg kaw2 pnya lelong.... gmbr snap dr udara... wakahkahkahkahkah ;p

Tapi kitorg xbeli apa pun, i beli tudung selai, my hubby beli songkok... tu je... tgk amca dh serba xkena, kitorg chow.... sekitar tu, suma kedai ttp lmbt.... hurm.... pengalaman pertama i ni.... ;p

Raya pertama, tema kami orange, hehehe... i loike.... ntahla semenjak 2menjak ni i minat tul warna orange. sejak kawen ni... ekekekeke.... mcm ceria jer.... (^_^) erm, lepas siap smyg raya kaum2 laki, kami suma bsiap utk g beraya ke setiawan, chemor... kt situ ramai sedara2 belah my FIL.... konvoi 2buah keta... smpai petang kat sana... n bermalam kat chemor umah pak cu.... ;)

konvoi... jln lengang....;)

us in orange... otw g beraya.... yuhuuuuuu....

ni dh smpai chemor... tp amca main2 dulu dlm keta bila dh smpai... bru bgn tdo tu... sian dia....

sampai chemor dh ptg... dlm kul 6lebih rasanya.... siap mandi suma, rehat.... n tdo awl... esknya raya ke2 plan kami ke sungkai lak... situ pun ramai nk kena g beraya... sedara mara belah sana pun ramai... pg2 siap, pegi dulu openhouse kat kiri kanan umh pak cu ni then kami suma bertolak la ke sungkai.... jln ok je, klu jem, penat ler... adeh...
raya ke-2... ekekeke dh xsedondon leer... ;p

smileeeeeeeeee..... ;)

opah interprem... kikiki... kt sgkai ni, smpai je amca trs mandi tkr bj. dh rimas dia peluh2.....

beraya kat sungkai smpai mlm... main bunga api, mercun.... upssss.... hehehehe... amca suka sgt tgk bunga api, menggeletek nk pgg.... hish... bahaya ooooo.... setel suma dlm kul spuluh lebih kami bertolak blk taiping... esknya raya ke3, kami akn blk ke kelantan lak... yeayyyy! hik ;p

k, part 1 stkt ni dulu la. nanti sambg lg ke part 2 @kelantan lak..... yuhuuuuuuuuuuu ;) 

3 comments:

ann @ hatiberbunga said...

raya kedua, amca sedondon ngan kerusi kt blkg dia tu. hehe..

Maa said...

uiks.... alamakk... xpasan... jp nk tgk. kikikikiki ;p

byna said...

meriahnye raye d0rg yer...kuikui...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...