Jom ikut Amca... (^_^)

Thursday, September 2, 2010

Finally... i'm get it!! yeaayy! ;)

Perasaan sronok tiba2 dtg semalam. gumbira hati ni hehehehe..... tp hari ni mcm jiwa kacau je.hurm... ;( smlm i bertungkus lumus nk setting my blog utk mskkan nuffnang. dh berbulan pk, dh godek2 internet, tutorial sndiri, belajar, fuhhhh akhirnya i dpt gak... berjaya.... Alhamdulillah.... ucapan jutaan TQ jgk 2 my cousin kakak mida. byk bg tunjuk ajar ikut msg je.... hehehehe... nanti i belanja u k. hik ;p
kisahnya semalam la, dia publish her blog story about nuffnang, dh dpt income. i ni sblm ni hangat2 taik aym je nk belajar, psl xberapa pndai. tp smlm bila bc entry dia makin berkobar2. kebetulan lak semalam bwk broadband, so nk jd kan cerita, baik buat sementara ada masa... ssh pyh tutorial n 2gether2 wif emma. dia pun pnh nk buat, tp sekerat jalan jer.... tp smlm waktu rht yea, kami sama2 belajar ikut step by step.... akhirnya berjayaaa... ekekekeke... suka sgt. sesapa buka kt umh tu or ada broadband, dialu2kan klic ye. tahniah jgk 2 emma... ;)

tu... nmpak x... kt hepi Click tu... hehehe, kwn2 yg dh ada nuffnang mesti sonok bila dh jd kan, kan,...

tapi ada lg kena edit, ramai ckp kena letak byk tempat.. header n bottom.... tgklah cane... kena study blk nih... ;(

8 comments:

nanie said...

maa...leh ajar saya pasni.ritu cm dh blaja seprauh.tp cm complicated skit kn.ajr la maa...,ajr laa.smlm puun dh jenuh blaja dr lin tkr tlsn tu..haihh ssh btul jd org bute IT nih...

Maa said...

uik nani, sya sblm ni puas duk pk, cane lak nk buat ni. sbnrnya senang sgt... daftar dulu kt nuffnang tu... pastu step dia sng je bila dh daftar. cuba buat dulu, kang sya gtau step seterusnya... ;)

aSmiDar said...

huhu..tahniah2..
nia de tips nak suh Buffered earning cepat dapat..

edit survey yang kita isi2 kat borang nuff tu..
edit bhgian hoby..
tulis banyak2 sket..
biar en nuff cepat kenl blog kita..

pastu anta email kat en nuff tnya la ape2 pon..
tnya pasal macmne nak dapat BE ke ape ker..

bukan pe nak suh blog kita cepat dikenali olehnya..
huhu


pssstt :belanja tu i tunggu yer...hehehe

Maa said...

da: wah, harus di praktikkan ni. tq2... dun weri yea, tggu i blk, i belanja u... kicik pnya hal... kikikiki ;p

Elin said...

wwawaa...da jadi...hikhik...haah ma...kat atas n between blog tu pun kena paste gak. Org pun ari tu wat ngan tata tgk tuto ceeramoon tu. Tahniah...nnt sama2 klik ek... ")

Maa said...

lin, a'ah laa... org pun ikut step tutorial ceeramoon tu... bestla tgk blog dia kan. bgs2 jadi... tp nk kena paste blk ni

~emma~ said...

yuhuuuu makcik kayoo....

Maa said...

emma... sbr, lum lg. heheheheheh.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...