Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, September 22, 2010

lagi cerita raya @machang

sambung balik cite utk bhgn 2.... hehehehe

Raya ke-3, pagi tu masih lg kat Taiping, n kemas2 n siap apa ptt, kami akan bertolak ke kg i @mcg ye. dlm kul 12 lbh gk nk gerak tu... yela, byk nk kena kms, tggu ank teruna bgn tdo la.... kang tdo jp2 sian lak dia. otw bertolak jln sgt clear.... harap2 smpai sana lah, tp kitorg sggah byk tmpt gk nk mkn la, tkr diapers amca la, xde nk rushing sgt pun.... sampai je grik, keta mula byk... tp perjalanan lancar je, benti kt surau kt jeli, keta mula jem. klu dr jeli tu, lbh kurang sejam stgh lg nk smpai. tp dh jem, jadi berjam2.... huhuhuhu. eemmm rehat jap kt bukit bunga kwsn beli belah n brg2 sbrg laut... ;p tp kami benti minum je... rehat2 jp sblm teruskan perjalanan seterusnya... time tu hujan renyai2.... huhhuhu, tp org ramai tul benti situ.... hurm...

smpat snap skit2 je.... amca tergelak tu kt tepeng lg. sblm btolak... heeee

smpai kg dlm dkt kul 8.00p.m. kt umh dh ada tamu... my kezen 1 family. riuh rendah2 ngn ank2 ramai... xpsl2 aku baru smpai trs kena msk dapur angkat air.... hehehehe.... ;p mlm tu rehat je... dh penat... setengah jam dr i smpai, smpai lak my 2nd sis n family dr sekinchan.... meriah. mcm mlm raya lak ;)

esknnya raya ke-4, i n family suma start mziarahi beraya umh2 sedara terdekat dulu... g umh nenek, mak sedara suma, smpai mlm beraya.... sgt penat....

my sweet home... suma dh ready nk beraya... my dad mmg series je.... ;p

Raya ke-4 meriah, smpai mlm bjalan konvoi 2 buah keta smpai mlm. penat2 pun... ok je... heheheh...then raya ke-5... eemmm kami ke pasir pas. beraya kat sebelah kg mak plk... konvoi 2buah keta gk...

1st time amca smpai tu... thn lps xde lg... ;) bwh tu wif my luvly grandmom....

beraya situ smpai ptg... then kami singgah umh akak sulong sbb xjmpa dia lg, dia kena keja raya thn ni.... smpai mlm kt umh dia. kitorg berpecah, sbuah keta dh blk dulu, i n my family plus byna g wakaf che yeh... heheheh bila blk sana, wajib sggah wakaf che yeh... sj cuci mata.... round2 dh smpai tghamalam... dasat2.... bejalan je... ngn ank kecik lg... amca pun mrengek2 xlarat, so kejap je la kt situ....

Raya ke-6, kami 3 beranak+mama i+ kakak lia g pekan machang.... n ekonjaya baru buka... hehehehe. sj jln2.... beli ole2 kt pasar... smpai ptg gk, sbb kuar dh lmbt...

raya ke-6... amca suka aje dpt jln2

Raya ke-7, kami 3 beranak je kuar beraya... beraya @kb... wakakakaka.... byk tmpt pegi, parkson baru buka, psr st khatijah, bazar buluh kubu... bla, bla, bla.... smpai ptg.... cuaca terik pun redah je.... tu yg i dmm,batuk sesema xbaik2 lg smpai skrg ni... nasib amca sht walafiat.... (^_^) adeh, skt tekak ni... ;(



Raya ke-7.... paling best kt psr tu, bpinau mata tgk batik2.... geram2 je rasa, tp apa kn daya, tangguh dulu ;) cumil x amca test topi koboi tu... ekekekeke tuan kedai tgk je kitorg snap gmbr amca.... ;p

round2 kat kb xde smpai mlm pun, ptg dh blk. xlarat la... bdn dh lemah... blk je...
esknya dh raya ke-8 jap je, jumaat... cadang kami nk blk ke nilai sabtu... tp tiba2 mlm tu my hubby ckp esk blk... pasrah je la... lps jumaat, kms apa ptt then kitorg bertolak blk ke nilai, lwt gk. kul 4.00p.m baru gerak... walaupun bertolak lwt, kami mcm bersiar2 je, berenti situ sini... ekekeke smpai gua musang pun smpat lg round shopping kompleks... mcm dkt je perjalanan... huhuhuhu... sj je, xnk rushing beria.... lyn pic...

kat gua musang... ronda2...

dah setel situ, cargasssssssssssss..... harus pulang ke destinasi.... smpai dlm kul 11.30p.m... penat oooo....
kejap je masa berlalu, terkenang2 lg cuti lama ri tu... adeh.... ;p

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...