Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, October 20, 2010

Belajar bertatih

aiii... erm... sekarang ni... amsyar dlm proses belajar bertatih... hihihihi... sgt seronok tgk dia... asyik nk bdiri je, duk pgg sape2 yg dekat ngn dia utk tolong dia bgn.... pastu duk bjalan laju ngn walker dia tu... klu terlanggar apa2 mcm pntu ke, sofa ke, tersekat karpet ke, nangis jerit2 marah sgt. nk laju je xnk ada sekatan, adeh... mamanya plk kena lipat kapet2 tu utk bg ruang... ish... ish... ish... mcm2 ragam amca ni ye... xpe2, dlm proses nk belajar kn, mama sukeeeee.... ekekekeke... skrg dh blh berdiri tanpa bantuan, tp beberapa saat je, pastu ... gedebukkk... dh terduduk... heeeeeeeee....  dun wori tayunk... pelan2... (^_^) seee......

tgh syok2 jalan, mama tahan walker dia... marah tu... heeee ;p

clever boy.... 

pssst: Alhamdulillah... amca makin sihat dmm n selsemanya... (^_^)

13 comments:

Yan said...

Hati - hati jangan sampai dia jatuh terlentang. Adik akak pernah jatuh terlentang masa br nak jalan jatuh. then dia kena sawan.Masuk kospital 9 hari kena 10 batang jarum almost tiap hari dapat. But ALHAMDULLILAH. Now dia dah jd mak orang. Saja nak share dgn maa

.:. Maa .:. said...

k.yan: ye ke???? Astaghfirullah... takutnya. amca ni pun dh jatuh terlentang sekali time btatih ngn walker tu... huhuhuhu, tp nasib sikit je terhantuknya...laju sgt dia tolak walaupun dh set kan walker tu berat sikit jalannya... hurm

Hezesuze said...

oooo kira demam nak berjalan ler tu uols...hehehehe

kalo anak uols dah pandai nk bercakap lagi syooookkk melayan tau...huhu

.:. Maa .:. said...

hezesuze: ntahla... agaknya dmm tu la kot. erm xsbr nk tggu dia blh ckp ni. camana agknya... ekekekeke ;p

Ratu Ma'ajun said...

bila anak kita pandai jalan..panjanglah langkahnya...so mama kena sentiasa mgawasi anak2 bila time2 ni....

byna said...

ciksu diapn pnt nk melayan kerenah amca cumil..cm jaga adk lak..ahaks..:p

.:. Maa .:. said...

ratu: btl3... selalu kena jaga2...
byna: penat ke... belajar2 lee... ;/

Elin said...

haah..demam nak jalan la tu...

.:. Maa .:. said...

lin: agaknya kot... ;p

~emma~ said...

muka amca mcm kene pakse belajar jln jer..siap nangis2 lgi.. cute jer

amca: mama, amca da tak larat nak diri nie, please take me mama, please mama..please... hehe

.:. Maa .:. said...

emma: tiada paksaan dlm islam... hahahaha... mana ada paksa leer... sukarela tu. klu xnk pun xpe... mama xkisah dukung amca pun, smpai mama bongkok pun xpe... ;p

nanie said...

awat acik nani nengok dak amca ni makin ari makin cumelssss.??? ngee ;-D

.:. Maa .:. said...

nanie: (^_^) Alahamdulillah... seadanya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...