Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, October 11, 2010

makan2 lagi @banting

salam...
Nak cite pasal wiken kami... eermmm agk meriah jgk la. walaupun Syawal dh berakhir, tp kami tetap terima jemputan sehingga semalam... 1st cite dulu hari sabtu lps, pg tu duk umh je... xbuat apa, sblh ptg sikit my sis yg duk bangi dtg umh. tp jap je sbb dia tumpang mandi n tukar bj utk g openhouse kt shah alam... kami 3 beranak bersiap nk g umh kwn my hubby @ jati. dia buat jamuan raya... sblh mlmnya, my opismate buat besday party plk... kami pegi le, rempit je 3 beranak sbb umhnya xjauh. hihhih. dia buat nasi ayam, tp xblh mkn byk sbb ptg tu dh mkn byk... adeh....

Ahad plk, sblh pg my hubby g opis jap, tiba2 dpt sms lin tnya nk g x umh fida, i trs sms my hubby tnya nk g x... dia buat besday party utk luQ2.. plan asal kami nk ke ikea.... dh berapa kali tgguh, huhuhuhu, sedihla... tp xpe. bkn nk beli apa pun, tgk2 kwsn je. hukhukhukhuk...

sbnrnya xplan pun nk g umh fida... uuppsss, sowi fida, tp i smpai gk kan... hikhikhikhik, siap2 apa ptt, beli hadiah kat luQ2 then zassss... cargas le menuju ke banting... pssst tempat susilawati kena bunuh tu... seram beb ;p kami pegi tanpa peta, tanpa konvoi sesape... dgn umh xtau mana 1... huhhuhu gamble aje, suh lin tggu, dia dh laju ke dpn, xpe mmg kami lambat... igt2 lupa je, masa fida kawin dulu je peginya, erm otw tu mintak almt fida n bantuan dr staff yg duk banting akhirnya kami slmt smpai tnpa sesat yea.... hebat x, hebat la kan... hikhik...

smpai je, erm nmpk xberapa ramai, tgk keta lin je. hik. ke kami smpai awl... xkot... smpai je apa lg, ngap le... hidangan lak makanan tghari... best tul, lauk plk byk... ada aym bakar, udang bakar, ikan msk kicap, aym msk merah, sup cendawan, tauhu sumbat, bla,bla,bla... mcm kt kedai... ish2... berbaloi2 dtg dr jauh. mavelesss la fida... (^_^) nyummy.... amca pun mkn byk ngn sup cendawan.... nyam...nyum...nyum... i xbole nk rasa suma, sendat beb... erkk...

dh siap semua, balik ler, nk g IKEA dh xsmpt. kul 3.30p.m dh time tu... hurm tgguh lg... xpela. dan yg plg best, sehingga semalam amca masih dpt duit raya yg membuatkan totalnya is RM3++. pergh.... jumlah yg sgt menakjubkan..kikikiki.... tQ ye fida, Alhamdulillah... rezeki amca smbut 1st raya...

pic ni je ada, otw... time kt umh fida xde, sdp mkn, xsmpt bergambo... ;/



nampak x gigi dpn syaye yg besyar tu... ekekekeke (^_^)


8 comments:

Hafida Amy said...

he3..xplan ek, xpe2..kdg2 plan2 xjd lak..sib bek xpape kn..slmt pegi n blk..seram ek..kwsn itam tu..hak3...ngeri..huh..mtk simpang..same2la..arap korg sedapla mkn ek, dh la dtg jauh2..waaaa...bestnye nk g ikea.xsbr nk ade umah sendri..:P

Elin said...

ekekeke...takpe la ma, len kali leh pegi soping kat ikea...org pun nk pegi...plan mggu ni...pas balik bagan dato..huhu..tak tau jadi ke tak. Same la ngan waidaa'..duit raya Alhamdulillah rm3++...rezeki bb di syawal 1431H...heheheh..... Best kan mkn umah fida..berbaloi2...org siap ckp kat tata..jauh kita dtg mkn tgh hari..hikhik.

Hezesuze said...

wah jenjalan carik makan kekdhanye ye uols...hehe

ish pegi bantin awat tak singgah klang?? bleh jumpa ngan ahkak gonjeng nie huhu

.:. Maa .:. said...

fida: erm, seram... otw asyik tgk ladang kelapa sawit je.. kikikiki, sdp fida... xtipu pnya. ikea??? erm tgguh lagi ;/

lin: mggu ni blk kg lg ke? dasat. tiap mggu. tula, terpaksa ditangguhkn. pdhal semalm kobar2 nk g.. em, mkn jauh xpe klu berbaloi2... kn,kn. heeee

.:. Maa .:. said...

k. hezesuze, akak duk klang ke, awat xckp awai... hik

Yan said...

Maa, jalan sakan ye..

Tihara said...

comei nye dia :)

.:. Maa .:. said...

k.yan... hiii, sementara ada kesempatan...
tihara: TQ2... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...