Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, November 10, 2010

blk kg @ machang...

ai.... lama x update blog... i cuti lama, so blog pun cuti la.... huhuhuhu. setelah mggu lps duk pk2 nk blk kg ke x, kitorg buat kputusan blk je la sementara ada cuti am ni. amsyar dmm, tp blk jg sbb nmpak dia dh kurang pns... ptg tu, bila papanya dh blk dr opis (mama el sekerat hari), g servis keta dulu, ye la nk jln jauh... plan nk bertolak mlm tu... dh abs servis, siap n kms2 apa ptt, lbh kurang je kms pun sbb blk jp je. jap2 pun kitorg amik cuti jgk isnin tu, bertolak dlm kul 8.30 p.m, harap2 semua perjalanan clear la.... amca mmg berbalut ngn sweater, sian dia.... adeh.... tp aktif je... kami xsggah mana2 pun, sekali je sggah kt rnr gua musang tukar diapers amca, time nk tkr tu, baru dpt rasa bdn dia pnyalah pns mengigil dh pun, melalak kat stesen myk... adoi, sayu hati tgk dia.... jp je situ, aku msk keta dh duk blkg sbb nk amca tdo selesa... perjalanan di teruskn lg... smbil redah hujan, smpailah kg ku kul 3.30a.m.... penat sgt..... ;/ smpai je umh, aku trs mskkan ubt bon*** kt amca bg kurang pnsnya... ;(

esknya plk, amca dmm lg laaa, bdn pns xkurang2, tp lasak je manjang duk umh pn. ptg tu bintik2 merah kt muka amca lg byk kuar, siap bengkak mata sblh tu, dia dh gosok2 gatal kot... siannya... aku pk2 n gtau my hubby, mungkin amca alahan ngn aym kot, sbbnya my mom buat nasi aym tghari tu, aku suap la kt amca jgk... adeh, byk tul alahan ank ku sorg ni... telur dh reject awl, klu mkn bengkak mulut serta merta... huhuhuhu....

esknya pg2, aku siap nk g umh my sis 1 kt kb, smpai umhnya, dia trs dukung amca, ckp ni campak ni... (maklumlah, nurse ;p)  bkn alahan, adoiii, amca nk tdo je merengek... campak??? nape aku xtau... kuikuikuikui... ;p lepak umh my sis smpai mlm... xg mana pn, ank2nya pun dmm... huru hara suma. adeh...

jom lyn pic spjg kt kg nun dsana...

ni ptg khamis, smbil tggu papa amca servis keta... hehehe smpat lg... ;p

@ kg. muka dh start kuar merah2... dmm lg ni, sian... tp main jgk...

aktif lg ni... dmm2 pun... 

;)

cuaca mendung hujan gerimis... so, xleh g mana... 

eeiiii papa, apa ni???? (hari ke2 kt kg... amca dmm lg, tp nasib xmeragam dh)

aaaa.... mkn budak!.... heeee


main sorg2...

;)


see, mcm2 gaya mama amca ni snap gmbr... hahahaha ;p

hari ke3 baru blh kuar g KB, ni otw g umh my sis, tp sggah mydin ronda2 jp... hehehe

nk msk gk gmbr ni... hehehe, abelom... (zharfan khasyfi) notti ank bujang kakak ku ini... hehehe ;p

sian.. muka merah2... smpai mata pn bengkak ;/

amca pnjm walker Thaqif adik abelom... hehehe, sila abaikn wallpaper dinding itu yea... hehehe


otw blk nilai.... 


eermmm... isnin cuti, ptg tu baru smpai umh kul 6 ptg.... huhuhuhuhu, esknya keja... yuhuuu... ;/ k, itu sj...  (^_^)

psssst: mood mls nk edit gambr.... ;/

15 comments:

AiTotYati said...

kampung adalah tempat yg paling best!!!

byna said...

cian tgk mata amca bengkak..:/

.:. Maa .:. said...

aitotyati: btl3....
byna: sian kan, huhuhuhu... nasib baik dh sht.... ;/

ledya said...

maaaa...rajin sungguh ko menulis ek...x tau pon...ko ade bakat jadi penulis ni...

.:. Maa .:. said...

ledya: hahahahah... ko tgk blog aku ye... ni mesti amik address kt fb aku... hik, aku taip apa yg ada kt kepala je... main taip je, bkn hebat mcm penulis a. samad said.... ;p

Hezesuze said...

uwaaaa!! sedih weols xde kampung nak balik....huhu

ledya said...

tau takpe....tau dah la aku ape xtvt ko..ptut lame sepi fb ko yek....

.:. Maa .:. said...

hezesuze: sbr2... lg sng xyh blk kg kak... hehehe
ledya: usim selalu block fb, tu yg aku jarang bukak... ;(

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

best wooo blk kg..
leh rehat2kn minda kn..
ensem la amcar, de lesung pipit agi.. =)

.:. Maa .:. said...

leily: yeay... mmg best... hehehe , amca? errr tQ2, lesung pipit dia xberapa nk kuar laaa ;p

{ finie } said...

salam..

terima kasih sbb folo belog sy k.. i folo u back.. belog ada kanak2 saya suke..tima kasih ea..

aSmiDar said...

besar g2mo dah abelom

.:. Maa .:. said...

finie: tQ2....
da: bsr... loyar buruk byk loni... huhuhuhu... klu ma tnya dia, abelom tdo kt mana mlm2? dpn tv? dia jwb... tdo dlm blk air.... haisssshhhh! ;(

Azuan said...

sronok balik kg nie..hoho

.:. Maa .:. said...

yea btl.... sgt seronok.... (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...