Jom ikut Amca... (^_^)

Thursday, November 18, 2010

Part 1: di pagi Aidiladha...

Salam...
oleh sbb smlm kita menyambut Hari Raya Aidiladha... i nk story sikit2 psl xtvt kami... dh raya kt perantauan, xseberapa sgt persiapannya... sgt besederhana oke... ala cart je... (alakadar ;p )... hihihi

pagi raya, alhamdulillah, kami bgn awl termasuk jgk adikku sorg tu byna. i dgn pantasnya masuk dapur nk siapkan juadah di pagi raya... xseberapa pun, tp cukuplah untuk kami ber-4... (kami 3 beranak + byna), anak bujangku pun bgn awal, dlm kul 7.30 a.m. awal latu bg seorg baby kan... hihihihi, mmg pg2 time tu la dia bgn. papanya dh siap utk g smyg raya. i bertungkus lumus kt dapur, byna pun tgh siap2.... bila dh dia siap, i mintak tlg dia siapkn amca lak, i xsmpat... then dia siapkn amca dh kurang sikit kejanya kn.... amca baik je, Alhamdulillah, xde merengek2, siap suma elok je dia tgk tv dgr takbir raya n smpai dgr khutbah raya... hehehehe, comel je... dh ready juadah pagi... i lak siap2. nasib baiklah smpat setel suma sblm papa blk, sekurang2nya dia blk trs dpt mkn... heeee (^_^).. sblm siap, i smpat snap gmbr amca yg duk kusyuk tgk tv.... kikikiki, biasalah mama amca ni, kamera ada je dkt... ;p

tgk gmbr2 di pagi Aidiladha... ;)


tgh tgk khutbah raya... xpedulikn org lain daaa... ;)

lagak amca tgh tgk tv...

da boring tgk tv, geget bantal busuk cik su lak, nyum, nyum, nyum, .. eeeiiii ;p

sblm kuar bgambar dulu... bwh tu, cik su tgh suap bihun sup kt amca... nyum3... 

weeeiii.... hihihihi, wif papa, time ni mood papa baik nk bergambo... ♥ u... (^_^) 
pssstt: xsmpat plan nk sedondon, so alakadar sudaaaa... hihihihi

da siap mkn suma, so kami kuar jp beraya umh member opis... tiba2 pg raya dpt msg jmput dtg umh dia... hihihi, pegi je laa, mmg xde plan ke mana pun, tQ ye haznanie jemput kami... ;) seronok raya ramai2 ngn kwn2, kwn2 je pengubat hati di perantauan ni dsamping kuarga sendiri.... cheewaaahhh.... ekekekekeke... ;p tp byna x itot, dia ada plan tersendiri.... ;/ smpai umh nani, riuh rendah ngn kanak2 ribena bersukaria... kikikiki, ank bujang ku aje yg diam seribu bahasa... pandang2 org keliling je ngn dahi yg berkerut... huhuhu... biasa aktif je... segan kot, kt umh org... heeeeee ;)

seee.... diam je kt pangkuan papa.... pdhal, org len tgh main dpn dia... mula2 smpai ni... ;)


tgk, letak dia kt kwn yg lain pun syp je... hihihi, tepi tu an an, gelak kuat... kikikiki, comel je...



tuan uma aka nanie... wif mama waidaa' aka leen... ;)

nk blk daaa.... ats tu adik amie tiba2 lentok kt papa amca... hehehehe, bam bam pnya bdk aaaa... i dukung jp je, xlarat... hiihihi.... ;p

lentok lagi,,, best kot, tu yg rilek je.... kikikiki ;p


sblm pulang... kikiki, amca menten diam je.... hihihi, gud boy la... ;) ermm mak2 dara ni, melaram blh thn tuuuu... ;) 

ok, itu xtvt kami di pagi raya, pastu blk umh... then ada lg xtvt santai di ptg raya.... i post kemudian... babai dulu k ;)


3 comments:

Hafida Amy said...

slmt ari raye..kak..ape juadah d pagi raye tu? nk la tau..heee..papa amca tu siyes je muke..amca baek je ek kt umh org..bagus..

Elin said...

hihihihi..haah la ma...awat muka papa amca sokmo masyam jer...senyum la ckit...baru la berseri..hehe. Syuki ada iras2 Tun Abdul Razak la...tp spec jer la...heee..

p/s: jgn cite kat syuki :)

.:. Maa .:. said...

fida: juadah biasa2 je, malu nk ckp... err bihun sup je... hehehehe... eh papa amca dh senyum tu, tp sikit2 je, tkt fida xleh tdo mlm... wakakakakaka... amca mmg camtu, diam je,,, huhuhuh...

lin: Lawak la lin ni... spek tu yg mahal tu ooo, buat muka berseri2... chewah.... hahahaha...

pssst: oit, xcite pun kang dia bc sndiri. hik ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...