Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, December 6, 2010

amsyar check up 1 tahun

salam... 

hari ni, dr kul 10 a.m td g amik amca umh ibunya trs g klinik utk checkup n cucuk 1tahun... dh lewat daa... mama lupa la, sepatutnya appointment last week lg... huhuhuhu.... x pe la kn, smpai klinik, org dh xramai sgt.... tggu jp trs msk bilik rawatan... then nurse tnya serba skit... hari ni kena jmpa doc, ok je la... sekali dia tnya, amsyar ni ada alah kt apa2 makanan x, telur ke, aym ke... then mama nya pn ckp, yup. ngn telor sgt alah, klu mkn je telur rebus ke, grg ke, bihun sup yg ada telur ke serta merta mulut bengkak n kuar merah2 kt muka... series.... huhuhuhu, then nurse ckp, klu mcm tu xleh cucuk ni, kena jmpa doc pakar... tp sblh ptg dlm kul 2.30p.m... kami pun g lunch jp then kul 2.30 dtg klinik blk... jmpa doc, doc check n tnya sket2, trs dia suh papa minta ubt alah, kt farmasi trs nurse bg mkn n cucuk time tu gk... nangis jp je... gud boy la amca w/pun kena pgg 2 org... hhehehehe... lps cucuk, doc srh tggu stgh jam risau kot2 effect dia teruk, sbb kandungan ubt masa cucuk td ada telur kata doc... ntahla kan... tggu le kami, mcm kena kuarantin lak.... ramai je tgk pelik2. huhuhu... then xde apa pun, nasib baik... adeh risau gk... mgkin sbb kesan ubt mkn sblm cucuk tu kot. erm Alhamdulillah... ok je, berat Amsyar pun dh naik 1kg... hehehe, seronok mama... sblm ni, 500 gram nk naik pun ssh... hurm.... harap2, cucuk kali ni amca xdemam ler... skrg nmpaknya xde tanda2 dmm lg... n Alhamdulillah jgk, sbb amsyar dah blh jln di usia 1 tahun, walaupn kwn2 yg lain jln dulu.... hehehe, xpe la kan (^_^) k, tu je... bai...

pssst: xnk msk gmbr entry ni xpe kan... nk tdo da.... k, nite (-.-)

4 comments:

achikmija said...

tahniah amca...dh leh jalan...x sabo tgk dia jalan ler...mesti kedek2 jer..geram je tgk bdk baru pandai jalan nih...tomei...

.:. Maa .:. said...

kmija: yeay! tp baru2 ni, ada gk jatuh debuk, pastu bgn blk... time nk tdo pun nk bdiri je...sbb baru pndai... ekekekeke ;p

MamaFarhan said...

sama la kita...sya pun terlewat byk utk bwk paan cucuk setahun sepatut 11/11 tp 30/11 baru pegi... terlupa sgt. awal gak amca boleh jalan..baby kita baru belajar bertatih...

.:. Maa .:. said...

mamafarhan: tu la, lupa btl... amca ni jln lum stabil... takut2 lagi, tp dh lepas jauh laaa... hehehe klakar tgk dia nk jln terkial2... xpe, kang paan xlama dh tu (^_^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...