Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, December 10, 2010

Permainan Tradisional... (^_^)

salam kwn2.... ;)

nk share cite psl xtvt kami ptg rabu ri tu... i n hubby klu nk apa2, mesti nk cari smpai dpt n puas ati... mmg semua mcm tu kn... termasuk minat kami yg 1 ni... xde minat sgt pun, tiba2 teringin nk main permainan tradisional ni... dr bulan lps masa blk taiping terpikir psl ni tau... nak tau permainan apa???? congkak laaa... hehehe, minat ni kuar masa kat taiping ari tu la, syaahid aka adik ipar ku suka main guli n dia ada berbalang2 guli tau... blk sana dia kuarkan guli tu bagi se tecit amca sepahkan... apa lg, bila si syaahid kuarkan sebalang guli ni, abis amca kuarkan... adess, mamanya la yg kutip blk... hurm... ok, tiba2 i ckp kt papa amca, errr blh ke klu nk minta sikit guli ni kt syaahid, nk main congkak' hahahaha.... sj je ;p my hubby ckp, ye la.... best gak tu... hahaha. time tu gk kuar g tesco dkt umh tu cari congkak... tp hampess je mana ada... sedey le... n my hubby ckp, dia dh minta ngn syaahid, syaahid ckp amek semua pun xpe.... mana ada org nk main daaa... hahahha...  ;p then, blk nilai kami xputus asa cr congkak, abis 1 nilai cari tau... semua kedai tnya... semua yileeekkk... huhuhuhu. mcm cari ank kucing hilang lak.... adesssss. ptg2, klu teringat lps keja trs cari lg.... smpailah rabu ptg tulast  kami cr kat nilai 3... ntah buat kali ke berapa... hujan2 pun redah je... beria btl kan... msk 1 kedai toys yg jual brg2 mahal... motorsport yg kecik tu, remote heli yg harga 4++ pnya, mcm2 la... tujuan nk tgk2 congkak je... hahaha, tetiba my hubby tnya kat tuan kedai tu, dia ckp xde... klu nk congkak nun sana.... kedai tu... (smbil tunjuk kedai seberang jln...) apalagi, kami cergass la dgn hujannya.... hik... masuk kedai tu.... terkejutnya.... semua benda craft tgn ada... pk2 napela aku xjmpa kedai ni sblm ni... adeh... mama amca apa lg, xnk kuar klu blh... nk amek gmbo n round2 je... smua hasil kerja kayu tau... beca pun ada.... wahhhh... antik pnya brg suma ada... nk g lg laaa... xpuas tgk2 brg, sbb time tu dh maghrib, cpt2 je tgk...

baru smpai... blkg tu kedai menan.... amca mcm pakcik santa clause la.... hik, sengeh aje dia... ;p


mula2 smpai dlm kedai ni... teruja beb... semua brg2 kraft dr kayu kayan... i like...

ni antara brg2 dlm kedai serbaneka seni alam kraft nilai 3

sesi pemilihan congkak... pilih yg biasa2 je, plg mahal congkak kt sini rm4++... huhuhu yg bsr kt gmbr ats tu...

testing je... hik ;p, byk pilihan brg2 mcm ni...

nk blk dh, mama smpat snap aksi 2 beranak ni... heeee

ni free gift 4 baby... dia kasi 1 je, mama mintak lg 1... hahaha tamak ;p teruja tgk brg2 dr kayu... 
congkak tu papa test je... display only...

taraaaa.... 1st game... amca lawan papa... ekekekeke ;p



4 comments:

·٠•●♥ NOR ♥●•٠· said...

jgn pandang blakang congkak... hehehe... bestnyer ada congkak... teringat zaman skolah dulu2.... nak pinjam bleh?... heheheh :p

.:. Maa .:. said...

nor: hehehe, tu laa... teringat zaman dulu2 main congkak. nk pinjm??? boley2... bila nk pinjam

Hafida Amy said...

he3...sonokkan men congkak.kt umah mak kte pun ade 1, beli kt melaka dh lame dh, time memule mang beria men..smp tggu2 turn sbb rmai kt umh tu..skrg ni jd phiasan jela..he3..tetibe cam nk men blk lak...heeee

.:. Maa .:. said...

fida: erm best2.... tapi selalu kalah... papa amca je menang... pelik tul... x aci... huhuhu. jom fida lwn... hehehehe ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...