Jom ikut Amca... (^_^)

Tuesday, December 14, 2010

si tecit ini suda berlari.... (^,^)

Alhamdulillah... di usia 1 tahun beberapa hari ni, si tecit amca dah pndai jalan...  sekarang dh berlari... heehehehe, tp lari dia pun lum stabil sepenuhnya, bila bgn nk jln, nk laju je... kdg2 silap lgkah debuk jatuh. huhuhuh, tp dia dh pndai kontrol pergerakan xnk kasi jatuh... i yg baru dpt pengalaman baru tgk ank mula jln semestinya sgt teruja oke... terkedek2 je jln, cumil je.... ;p errr blh ke puji ank sendiri... erk maafkn sya... xbaik kn... ;/ tgk video dia yg smpt di rakam oleh tgn i yg rajin ini... ;p


video

 sowi... rakaman tidak memuaskan.... huhuhuhu ;/ 
video ni amek 2 hari lps... rasanya baru seminggu lebih Amsyar baru pndai bertapak sendiri ni, laju je... ;)



20 comments:

~emma~ said...

yei..yei amca da pandai bejalan...
laju je tak tgk kiri kanan...somel2..hihi

Hafida Amy said...

alahai...sonoknye tgk ank2 org dh pndai ni...huuuu...xpe2, sabo...kekeke

.:. Maa .:. said...

emma: terkedek2 kan... ekekeke, skrg nk jln je, kdg2 tgk tv smbil jln pusing2...

fida: luQ dh blh tu... sj nk manja2 lg... heee, ye, sabo2... (^_^)

Akmal Baharuddin said...

comey nye die lari2.hehe.abesla akak pon kne ekot lari2 jugak nie..hehe.

.:. Maa .:. said...

amal: hehe, btl la amal... akak sama terkedek2 cam dia. dia xkasi pgg dah. nk jln sendiri je... penat weiii... huhuhuh ;)

ann @ hatiberbunga said...

wah.. dah lari ye! tahniah! tahniah!

.:. Maa .:. said...

cik ann: a'ah laa... dh belari gaya dia... ekekekeke, lum stabil ;)

Hezesuze said...

yeahh akhirnye amca dah pandai berjalan...huhu

.:. Maa .:. said...

hezesuze: hehehe. ye kak... tp masih under kontrol... (^_^)

Yan said...

Hee..seronoknya. But careful. Lebih2 kalau dia terjatuh terlentang.. Kena hati2.. Boleh bawak demam kalau terhenpas. Masa akak dulu sian kejar dengan pillow kat belakang..

.:. Maa .:. said...

yan: ye ke kak... hehehe, ye, amca tu mama dia awasi ketat lg tu... xstabil mana. nk laju je... hehehe tq kak... ;)

Akmal Baharuddin said...

bestnya kak..nie buat kte rase tak sabar na ade baby sendiri nih.hihi;p

mamasue said...

mmg betul sgt...budak tecik klu baru dpt kaki tu, bukan takat jln, nk lariiiii je...jln pun tak blh perlahan...

pssst: thz for dropping by blog mamasue ye...

.:. Maa .:. said...

amal: hehehe.. emm besh2... amal ni mesti suka bdk2 kan... hehehehe, sbr... amal kan dh xlama... (^_^)

mamasue: ye la mamasue... jln lum stabil pun nk laju ke depan... kita lak yg riso... heeee ;)

Elin said...

ala..tak leh bukak video. Tapi org da tgk live ari tu..depan mata ngan waidaa'. Congrat anca..hee. Kan org rakam video amca jln. Balik umah tunjuk kat waidaa'..dah abis...die cakap"nak"..play lg..da abis..."nak"..da abis jerit lagi "nakkk"...adoi...adik pegi jer la umah amca, tgk depan mata amca jln..hahaha. Geram ngan die..last2 org buat video tu repeat..bila da abis..nnt automatik play lagi. Ha tgk sampai bosan... :)

.:. Maa .:. said...

elin: ye ke.... hehehe, biarla lin. dia nk tgk pakwe dia jln tu... lyn je... hehehe, amca klu pakai kasut dia mcm takut2 nk jln. klu xpakai dlm umh, laju mcm lari pecut... kang dtg la umh i yea... heee

aiNulHusNa ^-^ said...

hehe..comeynyer tguk bdk belajar jln.. :)

.:. Maa .:. said...

husna: dpt tgk x video tu... hehehe. tQ2! (^_^)

byna said...

jln pastu berlari smp jth baru bnti..huhu

.:. Maa .:. said...

byna: tu la bgs... dia belajar... ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...