Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, May 31, 2010

Cuti-Cuti Malaysia.... (^____^)

Lepas cuti panjang, hari ni baru msk opis. mood keje pun kurang sikit. sikit je kurang.... huhuhu

Sgt seronok. rasa kejap je cuti, pdhal seminggu lebih tu, dkt2 2mggu.... start dr 20hb/5 lps je exam kitorg bergegas ke taiping.... bawak sama ank kakak ke2, si Nurin tu... sbb mamanya kena g kusus, xde sape nk jg.... lgpun lps blk taiping kitorg akan blk kelantan lak.... Nurin tu ok je, duk ngn org baru kenal pun blh je. xde merengek2 apa2 pn. bgs tul bdk tu... seronok lg, ada la... eemm sampai Taiping dlm kul 8mlm. mandi n rehat2, mkn then get ready 4 sleep... huhuhu penat beb. Tp Amca maintain je main ngn opah n atuknya... (^____^) pasai dh tdo byk dlm keta. selesa je diaa... duk taiping, kami berjalan2 cuci mata kat tempat2 syok kat situ, syok lerr.... nyaman je kat taman tasik... tgk lerr....

=> 1st Destinasi... Taman Permainan kat Tasik, pg2 lg pegi tu bwk kakak n Amca main2... hee






.:. Aksi penuh bergaya... mmg suka bgambar kakak ni .:.

=> 2nd Destinasi Muzium Taiping... sbnrnya dh penah masuk, tp sj pegi bergambar smbil bwk anak2... chewah... ekekekek..... ;p












.:. xbyk pic kat muzium ni, snap2 then trs blk, xtahan pns terik, kakak je smgt bgambar .:.

Lepas melawat Muzium, blk... sbb cuaca pns btl... bahang... so, baik duk umh ler rht2... esk smbg jln lg... ;) klu ikutkan kakak tu, nk jejalan tu. tp xboley leerrr, pns sgt, dmm kang. Amca pun dh penat.. kesian anak mama sorg ni.... esknya, kami sambg blk round2 Taman Tasik Taiping... sblm ni biasa lepak2 tepi tasik je, xpnh lak msk tgh2 kwsnnya, kali ni baru berminat n rajin nk berjalan kaki smpai keliling Taman Tasik tu...tp pegi pun time ptg daaa... baru redup n santai je.... jom layan pic....

=> 3rd, Taman Tasik Taiping lg.... ;)








.:. kat Tasik ni pun pns w/pun dh ptg.... tp tetap memukau pandangan hikhikhik.. .:.

Emmm ptg tu penat jalan, kami pun blk ler... dh xlarat laaa.... mlm lak kuar, g psr mlm kuar ngn opah, atuk n paksu Amca... pasal esknya dh nk blk ke kelantan... kat taiping aktivitinya full gak walaupun g dkt2 je... tp sgt seronok. terisi gak masa cuti tu... Lps ni cuti2 kat kelantan n Terengganu, lg byk cite, tp xleh masuk semua dlm ni sbb gmbr dh byk, nanti very slow leerr... huhuhu

so, 2 b continue yeah...siri ke2 ;p tggguuuuuuuuuuu.........

Monday, May 17, 2010

Amsyar kenapa...????

Dari mlm td, Amsyar xsng ddk. xtau la kenapa, asyik nangis n merengek2... tdo pun ngigau, nangis je... nak kata dmm xde plk pns, tp bila tgk mama n papa dia, lg buat muka sedih... sian betul... mama risaula amca... huhuhu
sampai pg ni terpikir kenapa Amca... kembung ke, tp cek prtnya x. agak musykil+risau+kesian... Mlm td, baca ayat2 pun kejap je syp, pastu merengek blk,serba xkena. Pagi td bgn pun nangis lg, syp xlama, merengek je. otw g umh ibunya pg td bg minum susu... pastu xlama muntah plk... abis kuar blk susu yg dh diminum tu... bj mama pun dh masam bau ni.... Adeh... kenapa ni. skrg pun duk pk lagi,,, napela ank aku sorg ni.... ish... xsng ddk aku kat opis ni. xpenah2 jd mcm tu... hurm.... hrp xde apa la... tp AMSYAR KENAPA... hurm, syg ank mama... (-.-)

Wednesday, May 12, 2010

Badminton oh Badminton...


Sgt menguji kesabaran aku dlm badminton ni... Piala Thomas punya angkara, aku blk keje lps mkn terus blk ngadap TV. Sambil tkr2 tgk Adamaya... aku xmiss langsung duk ngadap Kejohanan Badminton M'sia vs Denmark suku akhir smpai abis... abs je trs buka blog. Nak luahkn apa yg dh geram dr td. huhuhuhuhu... Alhamdulillah... M'sia menang, cayalah... semangat berkobar2 aku, tiba2 je. Ye la, dr kul 6pm smpai kul 11pm lbh aku duk tgk... (tp benti la solat dll... heee). Amca pun tdo awl mlm ni, lum kul 8 dh tdo, penat sgt la tu... hhmm sampai msk pun miss mlm ni, sian my hubby... sowi bang... tp nasib baik berbaloi, Malaysia bjaya msk separuh akhir... hahahahahaha (gelak jht, ntah2 xsmpai final pun.. huhuhuhu). suspen tul td...mcm geram pun ada...tp sgt seronok... sbb Malaysia menang. yahuuuuuuuuuuuuuuuuu ;)

Ni la Piala Thomas 2010... (klu xsilap... ;) )

Oleh kerana itu jgk, byk keje tertangguh ni, mlm ni nmpak gaya tdo lwt... nk kms umh sikit, iron bj... bla... bla... bla... ZZzzzzz... Adeh

xleh lama. kang bgn lmbt esk... daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (-.-)

Tuesday, May 11, 2010

Amsyar sgt Cergas n Lasak... ;)

Anak mama dah besar... sgt Lasak... hehehe, kadang2 tu skt pinggang mama ni kutip Amsyar. ye la... kdg2 main, tergolek smpai dkt meja, pastu tgk2 dh smpai tepi sofa, pastu ada dh tergolek dpn tv... huhuhuhu... seronok btl dia main. layan sorg2 je... lawak tul. untuk keselamatan dan kemudahan mama n papanya, kami belikan baby cot... biar dia main dlm tu, lasak2 pun xpe, xla tergolek sana sini... hahahaha... tp xlama pun Amsyar ni nk duk dlm tu, kejap je main dalam tu dh merengek... xcukup kwsn la tu... xpe, lama2 ok je... tgklah aksinya.... Adeh...



Sebelum main posing dulu....



k, tendang lagi Amsyar... seronok btl dia.



Adeh, rehat jap, sape nk join....



Heeeee... suka sgt... rehat jp ye

sambung blk, iyyah... ish..

Adeh... penatnyaaaa....


Mama... nak turuunnnnn.... ;)

yeaaaa.... dh duk bwh... heeheheeeeee
Hahaha.... mcm tu la sebahagian aksinya... makin aktif. sgt terhibur ;)

Wednesday, May 5, 2010

Semangat yg hilang...

Suspen x baca tajuk tu... ;) xde apa pun sbnrnya. cuma skrg selera mkn dh kurang la. berat pun dh turun byk... masa checkup Amsyar isnin baru ni, mamanya pun timbang sama. emmm berat 44.5kg je... baru igt nk maintain 45@46kg... Adeh... xnak ler kurus sgt... kang xlarat nk dukung Amsyar... hhhmmm... nk kena mkn vitamin apa yerk... lin tolong bg cadangan...
huhuhu....

Tuesday, May 4, 2010

Sian Amsyar... ;(

Hari ni Amsyar dmm... sian hero mama ni, tp mlm td nmpak aktif je... main, gelak, jerit2, guling2... bgn pg td dgr dia merengek2, rupanya bdn dh suam2... eermmm kesan cucuk smlm la tu. tp sikit je, dia pn nmpak lemah je pg td. anta kat umh ibunya jgk.... xbermaya je tgk dia, tp jp je tu... insyaAllah, dh mkn ubt okla tu... My Hero kuat, xblh lemah2...
kat opis asyik teringat Amsyar je, adeh... cane ni... padahal anta ciput je kt blkg umh bbysitter nya... xpela. harap Amsyar sihat n kuat.... ;)

tgk lg gmbr dia.... (^___^)

Baru bgn tdo...

Uik... Lasaknya Amsyar...

Comey.... hehehe


Suka gelak dia...

Alamak malu ler....

Monday, May 3, 2010

Jalan-jalan, cuci mata....

hurm... hari ni agk kalut sikit, pg2 pegi assembly. Dh bertahun rasanya aku xturun kat dataran canselori tu join assembly tiap bln. Dr pegnant Amsyar smpai sekrg. hari ni turun la dgr amanat NC. kot2 ada yg terhangat. tp biasa2 je. lps je assembly, trs amik Amca, bwk g checkup kt klinik. smpai je klinik, Ya Allah.... amat ramai sekali ibu2 n kanak2... mmg mcm tu tiap kali pegi, tggu je la turn Amca, apa blh buat...

hampir 2jam, Amca dh gelisah, merengek sikit, mgkin dh bosan, sampai turn dia, checkup, then inject.... yu huuuuuuuu, nangis dia, tp jp je. hero xblh nangis lama2.... mama peluk Amca kuat2... hehehe.... berat Amca xnaik, tggi pun sikit je naik... mgkin dh aktif.. sbb tu xberapa naik dah... xpela, asal Amca sihat, mama n papa dh cukup gembira... Alhamdulillah... heheehhehe.... dlm cuaca pns n xselesa, trs blk n amca tido otw ke umh ibunyaa.... sian....

2 hari cuti hujung minggu baru2 ni, kami 3beranak xlekat kt umh.... jln aje, sabtu tu pg2 dh siap g bangi jp umh cikngah Amca, then trs ke Alamanda.... nampak cam xde apa, kitorg trs blk umh... ptg tu kuar g cuci mata kat Pantai Bagan Lalang, sepang... ptg tu, ramai btl org mandi,bkhemah,ada gk yg buat sukaneka... maklumla, Pantai situ dh cantik... mcm2 dh diperbaharui... Amca pn, dr tido trs bangun, tersengeh tgk org ramai n Pantai yg lum penah dia sampai... heeeeee....




Muka gembira tu.... tgk pantai... heeee

eerrrmmm tgkla gmbr dia, seronok sgt la tu... pantang bwk g jln, suka je... mama panggil nama pn xpandang dh.... huhuhuhu. tp kami xla lama kt situ, tgk ramai jgk bdk2 mandi pantai, tp syg... kat pesisir pntai tu agk kotor leerr.... Amca pn tgk je buih2 kotor kt bwh tu... hm


Kotornya.... mgkin itu yg difikirkan Amca... ;(

Pencemaran... erm, apa blh buat...

lps tu kitorg naik dh, g mkn jp, tggu ikan bkr pnyala lama, smpai maghrib.huh, tensen btl. pdhal sekor je, pasni xnak mkn kedai tu lg.... xmemuaskan... nasib baik ada ank teruna sorg, leh hlg bowink... heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;)





kat kedai mkn... lama tul tunggu ikn bakar... ;(

hujung minggu hari Sabtu, itu je la aktivitinya.... tp sgt seronok, pasni nk g pantai lg la... kat Terengganu lak.. hehehehe... insyaAllah...
Ahad...
eemmm, ahad smlm buat apa ye.... ooo kitorg g JJ seremban jp, beli bj bby, mkn then blk umh... rht jap... ptg tu kuar beli brg umh kat my mydin kat kota seri mas n giant.... heeee
blk tu, trs msk utk hubby tercinta.... (^____^) that's all.... 2 be continue yeaaa....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...