Jom ikut Amca... (^_^)

Tuesday, June 29, 2010

Amsyar @ workshop

otw... sempat lg snap... huhuhuhu

Semalam blk keje my hubby cadang nk ke workshop sbb keta mcm xsdp je... something wrong katanya... pk2 nk buat balancing n alignment, then abis keja, amik Amsyar terus ke workshop kat semarak... bajet xlama ni, jap je sbb tu trs je xblk umh pun... smpai je ramai plk, kena tggu turn la plk, adeh... xpe awl2 lg tggu la... sementara nk tggu i p le jejalan kat kedai2 sblh tu, kat sblh tu ada kedai runcit, mini market, Ceria... bwk Amsyar. papanya duk kat workshop tu...

cuci mata sikit, beli jajan trs ke workshop blk. Adeh lum siap...

Lama nunggu mood bosan dh dtg... Amca pun dh xselesa ngn peluhnya,laparnya, penatnya. xduk diam dia... asyik gosok2 mata. masa tdo dah... nampak anak xberapa selesa, lalu di dukung oleh papanya... huhuhuhu.... erm diam jap....

muka bowink... ;p

Amca pun da rimas tgk gayanya... adeh... mama nya pun sama. lama gak tggu tu... tup2 tgk jam kul 7.30p.m baru setel. adeh... sesungguhnya, penantian itu suatu penyeksaan... kuikuikuikui ;p masuk je keta trs lena anakku... sian dia... 'pasni papa xbwk Amsyar lg ye....' kata papanya... hik ;)

Wednesday, June 23, 2010

Amsyar dah 7 bln.... ;)

hari ni, 23 Jun 2010...
genap umur my prince 7 bln... makin aktif, lasak, pandai n encem.... ;p sgt seronok layan dia, sehingga umurnya 7bln ni, ermmm apa perkembangannya ye,

1. Dah pndai panggil mama... papa... (heee tp sebutannya manyak, ulang2.. mamamama... pappah...) sgt cumil, tgk je muka i, trs sebut mamamama smbil angkat tgn suh amik, sama gak bila tgk papanya... ;)
2. Dah pandai pilih2 org yg nk dukung dia, klu dia bkenan ok je, klu x nangis mlalak mcm kena cucuk je.... huhuhuhu...
3. tapi, lum tumbuh gigi laa... tgh gatal2 gusi nk gigit semua benda...
4. makan dh byk, semua yg mama n papa mkn nk. byk mkanan dh rasa, hehehe, coklat, kek, loti... hehehe... (tp mamanya dlm kontrol lg,sbb baru baik cirit birit)
5. lum merangkak, bontot n dada dh naik... eemmm nampak mcm xmerangkak je... tggu je ler
6. klu papa usik dia, dh pndai tepis2 ngn tgnnya, tolak2.... sambil jerit kuat... bising, ngn kaki2 sekali naik.
7. Dah pandai geleng2 kepala klu xnak susu n mkn (dh kenyang, mama suap gak ;p) itu serba sedikit psl my prince... tgk pic dia 7bln.... ;)

sengeh je klu amik gambo... tp kena ckp amsyaaaarrrr.... one,two,threeeeee.... ;p

Tuesday, June 22, 2010

Pagi yang spoil...

Hmmm... pg ni mood agk kureng. nk senyum, nk ckp pun xde mood.... adeh... bila pensyarah2 msk opis buat2 senyum je... theeeeeeeeeee ;( huhuhuhuhu. smpai opis td, keta msk je kwsn fakulti ada yg mengganggu mood, nape ye... apa yg xkena... pelik,pelik,pelik. dlm jaga btl2 kena jgk... student pnya hal la. terhegeh2. jln tkedek2. org nk cpt, dia lg berlenggang lenggok. kita naik keta ni yg follow bontot dia. huh. nak hon kang, nampak eksen sgt. hhmmm ntahla, xde apa pn, ciput sgt. tp biasa la, pg2 mood baru nk dtg, dh terganggu. ni 1 hal lg, msk opis dlm kul 8.05a.m, sorg pun xde. pintu opis pn lum buka... adus... bos ada bgkel, ema sukan, yg lain mana? hurm... apa2 je la.
xlarat dah nk ngomel byk2, da.... hurm ;(

Monday, June 21, 2010

Semalam...

Semalam, xbyk aktiviti... lepak2 kat umh je... tp ptg tu ajak my hubby pegi jejalan umh kakak 2nd i kat bangi (sebenarnya nk amik brg2 yg kim dr kg. dia bru blk sana. hehehe) klu x, xg jgk... ada sbb je... kuikuikui... pegi dh pukul 6p.m, dh lwt pun... erm dlm kul 9 blk nilai... duk umh dia, memain je la ngn ank2nya n Amca.. smpai umh my sis, kbetulan cousin i pun ada, dia tumpang bsh bj. maklumla bdk bjg. dia keje kat putrajaya... xde buat apa, snap2 je leerrr...

otw pegi... ;p

kakak pun sebuk jerk nk gambo...
sj nk tunjuk khemah dia baru beli. mlm2 pun tdo dlm tu... lawak tul... bear2 pun susun msk khemah... hahahaha....
Dalam lepak2, sempat gak buat megi goreng... syedaaappp... heeeeeeeeee. nk siap tu pn, huru hara ngn bdk2. 3 org je, tp xduk diam tmasuklah Amca yg dh mula takut ngn org... malalak bila cousin i yg laki tu pgg... huhuhuhuhu... kakak n adiknya Darwisy pun sama duk nyebuk kt dapur. dahla dapur sempit. Adeh, pening2.
erm... dlm kul 9 chow... esk kan keja... xleh lelama.... daaaaaaaaaaaaaaaa...... ;p

Wednesday, June 16, 2010

Peritnya tekak ni...

My Peberet... Sungguh Nyaman... rasalaaaahhh AAAAHHH... (pssst: gmbr ehsan GOOGLE ye,kikikiki ;P)
Adeh, sakit tekak, mcm perit2 je rasa... dr smlm... xlama serak la suara aku yg xmerdu ni... Adeh, blk ni nk beli Dequadin la... cepaaaaaaaaaaaattttt...huuhuhhu... xkan nak dmm lg... baru je baik ni... kt umh xde lak aku jerit2... silap mkn ke, minum ais byk ke, adeh cuaca kot (blh plk slh kan cuaca), xleh ckp byk ari ni... mcm berpasir je rasa tgh2 tekak ni, rasa gatal pun ada dlm ni... Adeh. rasa nk je msk tgn dlm tekak garu2.... dap nih... uhuk,uhuk,uhuk, ;(

Sunday, June 13, 2010

Ahad punya cerita

Hari ni Ahad, bgn siapkan sarapan lbh kurang, mi grg+cekodok, dah xde idea... buatla apa yg ada. siap dlm kul 10a.m, then trs mandi siap nk g mymydin@kota serimas. beli barang basah utk msk tghari.... dlm kepala ni dh set nk msk apa.... (maklumla FIL n MIL i ada sini... ;p) smpai je trs ke bahagian blkg. 1st nak amik ayam, tp ku kuciwa... ayam lum sampai.... Adeh, apsal lmbt lak ari ni. ptt la dr jauh nampak ramai costomer terlonggok tempat ayam, rupanya duk nunggu ayam msk... kikikiki. i sementara tu amikla ikan, udang, sawi, fishball, tomata, orange, jajan, bla..bla..bla.. then back to tempat ayam td. Ayam lum smpai, org makin ramai nunggu... aku pun sama, dlm 15minit, ayam pun smpai berbakul2.... apa lagi... dorg2 ni terkam mcm pelarian xmkn 3bln... xkira tua muda, bsr kecik, cina keling, blh kata 1 Malaysia la rebut2 ayam... ni klu pak najib tu tgk, mesti dia gumbira psl 1 malaysia yg dia duk laung2 tu berjaya.... huhuhuhu, eh blk pd citer td... pakcik sorg ni ada plk emosi 1 badan psl ayam dia xpotong2 lg... abs staff mydin kena maki kt dia. blagak, mengong tul... aku stay cool... lilek dulu... tgk org... tp bila dh makin ramai, aku geram terus selit2 je, bkn nk byk pun, sekor je... hhmm gelabah2 la dorg ni... mcm2 ragam, ada makcik ni sorg, tgn duk pgg bayam, blh plk campak bayam kt ayam tu sbb nk terkam ayam pnya pasai... apahal makcik.... sapa nk beli bayam lu pnya nih... tensen plk aku... nyonya sorang lg duk pas2 ayam kt geng dia blkg.... huh bau nk muntah aku...

dpt ayam sekor, aku trs blah byr then blk la.... apa lg... dh lwt nk msk ni, smpai umh dlm kul 12p.m, trs msk... menunya gulai tempoyak, ayam msk pds, sawi grg, last ikan grg... cukup leerrr.... siap dlm kul 2lbh...huhuhu.... sori aaaa... pic xsmpat amik, siap je trs ngap... lapo wehhhh... rebut ayam pnya pasai.... selenge...

k, tu la ceritanya... 2 b continue ye... Amca dmm lak ri ni... Adeh... ayam pnya hal... huh

Friday, June 11, 2010

Terima Kasih ALLAH ... ;)

Alhamdulillah.... Lately, Amca dah makin sihat... yak2 dah xmcm sblm ni... sgt gembira hati mama n papa... makin normal... termakbul doa mama n usaha mama utk bekalkan Amca SI setiap pagi, walau xsebanyak sblm2 ni, tp sekurang2nya SF topup xbyklaa.... Alhamdulillah... erm, untung kengkawan yg masih mewah dgn SI.... huhuhuhuhu.... teruskan usaha anda... tp Alhamdulillah n ttp bersyukur dgn apa yg dah dikurniakanNya... ;)



Gambar very funny di candid masa amik Amca kat umah ibunya.... mama buka bj Amca sbb bsh ngn peluh time Amca tdo td... mama angkat Amca tgk2 bj dh lenjun dek peluh... huhuhuhu dasat... sdr2 tersengih je pasal tutup bdn ngn nappy je... ahaks... ;p (papa tu,ada gaya jd papa mithali x Amca... ekekekeke) baguzzzzz.... ;)

Friday, June 4, 2010

Amca masuk saloon.... ekekekeke ;p

Ptg smlm (khamis, ni baru kuar draft) lps blk keja my hubby nak sggah jap alter rambutnya at saloon panelnya.... then kami 3 branak pegi la saloon favourite my hubby ni... hehehehe... (sebenarnya xde la saloon sgt ;p) alang2 dh kat luar, nanti dh blk umh mls nk kuar plk... sedang menunggu papa, Amca g round kat luar saloon. hehehe sj tgk2 smbil menghirup udara yg xberapa segar.. huhuhuhu... tiba2, dtg tuan pnya saloon, ckp 'akak... blh masuk, da siap....' kita yg terpinga2 pgg bby ni masuk ler igt ada apa.. rupanya papa Amca suh trim sket rambut Amca... ekekeke.... apa lg, Amca siap sedia pakai sutnya n get ready.... comel btl... hikhikhikhik... ;p

tgk pic yg sempat di snap... sbb mamanya pun kena pgg sama. xduk diam, biasa nih..... babab kang.... kikikiki... (^____^)






tgkla wajah terbarunya... ekekekeke sbnrnya xabs pun layer2 rambutnya, coz dia xduk diam, abs kain2 dia tarik... so, buat je la stkt smpat... pastu dia dh xselesa trs stop... hehehehe... but still better then before yeah.... ;p

Dugaan datang Lagi...

Pg2 otw g keja, ada plk yang xkena. hhhmmm accident. takut, panik, terkejut semua bcampur. xguna punya paria... bwk bas mcm org mabuk, parking mkn jalan... kenderaan2 kecik ni kena elak dia plk. skt hati, nyaris nak kena penumbuk je paria xguna tu ngn my hubby... Adeh, skt jantung aku yg duk pgg kemas anak kesayangan ni... nasib baikla dia diam je Amca tu... xde apa ngn dia... emm baru je repair keta, ni kena lagi... sian btl my hubby, terseliuh tgn pasal tertekan stereng kuat sgt, yela, nk elak dr tehantuk dada n my son tu.. nasib baik xde apa yg teruk, keta tu mgkin teruk... lg sorg staff yg naik motor tu, tergolek msk bwh bas, luka2 dia.. hancuss sebahagian motornya... hhmmm semua jadi tanpa dijangka. tiba2 je... patutla pg td mcm xsdp ati je kuar dr umh... tp buat xtau je... rupanya ada yg xkena. Astaghfirullah...

psssstttt : Benda dh jd, walaupun kita dh berhati2, masih belum tentu selamat... so, kena lbh bjaga2 n alert. pesanan ini utk kami sekeluarga n kwn2 juga... moga kita sentiasa dlm lindunganNya... Amin...

Thursday, June 3, 2010

Hari ni, genap 7 hari Amca.............. ;(

Ibu mana yg xsedih bila tgk anaknya xsht. huhuhuhu... Amca dah seminggu cirit birit... sgt ssh hati. Hosp n klinik pun dh byk kali pegi. Latest smlm kat Klinik Hana Acasia tu. tp pegi hosp nak tahan wad je, klinik lak bg ubt n air garam je. Dorg xblh nk cr punca sbb walaupn Amca asyik yak je, sbb dia xdmm n sgt aktif mcm biasa. time nk tkr pempes je nangis sbb tuut dh bgkak2 n mlecet... siannyaa... mesti dia pedih sgt dh tu. hhhmmm xsng ddk ni.. nape agknya dia... byk pendapat kata nk beralih bulan, tp lama sgt xkan kot. tp sbb susu ke, nestum ke, susu ibu ke, cuaca ke, hmmm ntah la... fenin2... ;(

Hari ni mama dh tkr susu n nestum Amca, tgk mcmana keadaan. Hrp xde yak2 lg... xsng duduk dah... Adehhh... lemah 1 badan ku... huhhuhu....

1st day meragam, masa ni masih kt kg. mggu lps ni... sj candid time ni... rupanya melarat smpai sminggu... hm sedey2... siannya anak mama..... ;(

Tuesday, June 1, 2010

Cuti-cuti Malaysia (Samb... ;p)

Ahad 20hb kami bertolak blk kelantan, lbh kurang pukul 4 lbh rasanya... sj bertolak ptg... bkn jauh pun, lbh kurang 4jam aje... xde la nk rushing sgt... santai2 je... otw blk tu, sggah ler kt Tasik Banding Grik, sj rht smbil snap2.. tgk pemandangan yg sgt tanteekkk... ;) heeeee


Tgh pns, Amca maintain cenyum... heeee
Singgah situ jap je, sbb keadaan xsesuei... so trskan perjalanan menuju ke destinasi... hehehe mcm pengembaraan plk yea... otw hujan, jln pun pelan.. kakak n Amca lena je... ermmm smpai umh dlm kul 8.30mlm...
esknya, isnin xg mana... g umh sedara terdekat je, lepak umh nenek,mkn jemput2 psg, lama xmkn yummy.... heehehe... brrrr... kenyang

Amca main je xpedulikn yg lain... lasak ni... uh huuuuuuuuu...

errkk... terkejut ke ni... sowi yea cyg

Kakak ngn tok ma pn ikut...

kakak, nenek & Amca ku.... kikikiki

Blk dr umh nenek dh ptg... aktiviti mlm kami 3beranak je kuar smpai blk lwt mlm.... adeh, ngantuk nya.... esk nk bjalan jauh... dh lama rancang utk program esk ni... hurmmm... (^___^)

25hb/5, 9.00am,
Destinasi => Kuala Terengganu... ;)


smpai dlm kul 11pg, kali ni kami ber3 je... ;) emm destinasi 1st ke Taman Tamadun Islam... sblm ni dgr2 je, ni baru nk tgk camana.... tp xmsk dlm pun cuaca sgt pns terik, bgambr dr luar je... cdg nk pegi blk sblh petang, tp xpegi pun.... len kali ler.. ;)


Baru sampai...



Kat Taman Tamadun Islam xbyk gmbr sbb kitorg xmsk dlm... yg dlm la best, intai2 je.hehehe nampak jauh2 je binaan masjid seluruh dunia... mmg teruja n sgt tanteeekkkkkkkkkkk... bling2 ;)
xlama situ, kitorg g la meround kat Masjid Kristal plk... lg cantik, unik, smpai silau2 dr kubah2 yg dibuat dr kristal... fuuuhhhh... dasat2.... teruja tgk masjid yg berkilau kilauan tu, cdg nk smyg situ, tp time ni kul 11lbh baru. zohor lmbt lg, dhuha dh abs.... ekekekeke... len kali laaa.. ;)







lps g situ, kitorang jejalan lak kat muzium, sbb muzium dpn tu je, tgk bangunan dr jauh... uuuuuiiihhh, seram je... mcm bgunan istana dolu2 daaaa..... snap2 kat luar aje, kamera xbley msk dlm... hhmmmm... muzium Taiping blh je.... hurm ;<




Lain2...


Pasar payang beli souvenir



nak cikit mama... aaaaaaa...


eh, Amca lum blh mkn... lupa lak... ;p (Pantai Batu Buruk)

Time ni kat Pantai Penarik besut... otw nk blk daaa...

eermmm tu sebahagian gmbr2 percutian... nk msk Diari, xpnh pandai tulis diari. blog jela penggantinya. Bila dh tau sikit2 sng je tulis kat sini.... bila2 klu nk igt blk, leh baca je.... mesti teringat n senyum sendiri.... hehehehe... gmbr lain byk lg, tp akan di update dr semasa ke semasa yeaa..... Berguna jgk ada blog... sape kata xberguna.... emmm ;(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...