Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, August 27, 2010

so cute leeerrr...

aii.... semalam abs keje, kami sggah ke klinik hana @ acasia tu, amca sesema, nk jmpa doc. bila smpai je, ada beberapa org student sdg menunggu turn rawatan... biasa lengang je, ptg smlm ramai lak... maklum leer, puasa, xsehat... heeee.. msk je, terpegun jap tgk sofa yg kiut miut gtu. sblm ni dh ada post kt pn ann psl sofa ni... ;) comel betul, ada sepasang. apalagi.... i yg excited, dh 1st tgk trs suh my hubby letak si tecik tu.... hehehehe cumil,cumil,cumil.... amca pun sonok jerk... tp utk bby je yea, coz i try nk ddk xmuat.... sendat2 je... wakakakakakaka ;) tgk tu....
Cumel kan, kiut miut gtu... rasa nk angkut bwk blk.... ekekekekeke ;p

xyah pegang la pa... amca blh ddk sndiri la... ;p

nape ramai pandang ni... ish, dorg xbley ddk la tu... ;)

aah... xpela, besh jgk kuci ni... ;)

;p nk interprem gk...

dh setel suma, masuk la blogger tegar yg amat ku kenali... hehehehehe... pn.ann n family, baru jmpa ayra dpn2, sblm ni tgk blog je, cumel betul bdk tu, mcm ank cina mata cepet, gebu lak tu... ekekekeke... smpat gk cubit pp dia... eerrrr nk bby girl lak laaa, hikhik maluuuuuu.... (^_^)

Thursday, August 26, 2010

Amsyar di usia 9 bulan...

23 Ogos 2010 - isnin, Muhammad Syafiy Amsyar genap umurnya 9bulan, erm kejap je rasa. dah makin besar anakku sorg ni. sgt seronok dgn perkembangannya. ragam pun dh mcm2 skrg ni yea... makin lasak, sgt aktif, lincah n mulut makin riuh... bila dia main sorg2... mcm 10 org main. jiran kiri kanan pun blh dgr suara dia... adoiyaiiii.... dh amca bising, ank2 jiran sblh pun dtg main sekali... wafiy, wafa, fina n maiyyah.... (anak k.amy n k.reen) riuh rendah... mlm2 pun dtg klu kitorg buka pintu n amca bising... xpe2, meriah gtu... eemmm amca ni sblm lena bebel dulu, nk mkn pun sambil ckp, tgh main toys pun bising, bila jln2 dgr suara dia je kat shoping kompleks tu... huhuhuhuhu.... terlebih2 ramah anakku sorg ni... heheheh tp xpe, org kata bby byk ckp otaknya byk pk n cpt belajar. harap2 mcm tu la.... Amin....

Sekarang dia dh ada sebatang gg n otw gg yg ats lak... lambt sikit tumbuh gg nya, xkisahla kan, asal amca maintain encem n kiut miut.... ;p bila bg mkn, mknan bby dh xnak, nk mkn makan org2 dewasa lak dia... klu bg kepek ke, coklat ke, cucur ke, donut ke, tembikai ke, sungguh2 makan smpai meleh air liur.... sdp sgt la tu. tp bila suap nestum ke, bubur nasi ke mkn 1,2 suap dh tepis2 ngn tgn. haiiip biasa ni. babab kang!

Klu bab2 mandi lak, lg huru hara, bila letak dia dlm besen mandi, trs meronta nk guling2 meniarap dlm tu... adoiiii.... mana blh nk guling2 tmpt sempit.... kita lak yg seriau kena pgg dia btl2, sbr2... tp yg paling best bila nk tkr pempes dia dlm sinki dapur, letak je dlm sinki dia manjat2 nk kuar dr sinki tu... adoilaaa abis mcm mana mama dia yg lemah xterdaya ni nk kontrol dia... huhuhuhu.... kita lak kena jerit2... amsyaaaaaaaaarrrr.... haip, duk diam! dia pun terkebil2 je.... huhuhuhu mmg cergas btl, tula sblm ni dgr je org ckp nama mainkan peranan penting dlm membentuk keperibadian ank... seeee.... betul tu. Amsyar  membawa maksud cergas yea... (^_^) exactly!!!

layan pic dia...
kusyuk men toys.... suka ketuk2 smua benda klu main... abs rosak... huhuhuhu

tgk, klu angkat letak dlm xmau, kt bwh jgk dia suka main... ;p

hehehe, tu kopiah raya tu... ekekekek, sj test. kt bwh tu tomotlaaa... tgh mamam

yo! yo! yo! amca in da house.... hehehehehe, ciksunya pnya keja.... bwh tu, tok amca... gmbr xpnh leerr... ;)

itu serba sedikit about my heroo yg dh 9 month old... moga2 amca terus membesar bagai juara.... yuuhuuuuuuuuuuuuu.... hehehehe... emmm hari ni amca sesema, sian dia xlena tdo mlm td... nk beralih bulan kot.... k, daaaaaaaa..... (^_^)

Monday, August 23, 2010

xtvt wiken

ai suma, lama xde entry baru kat blog kesayangan i ni rasanya. yela, dh musim audit, byk benda kena buat, failing la, kelam kelibut, deco opis la.... huhuhuhu. ni baru reda sikit. erm... wiken 2hari bebaru ni, byk xtvt kami... sebenarnya xde plan langsung nk g situ sini, suma on da spot planning...  start on saturday yea...
kami dpt info dr my sis yg duk bangi, kata metrojaya ada buat sale gile2 pnya kt picc, putrajy. so, pg sabtu gtau my hubby nk g jenguk la kt sana. memula my hubby mcm xberminat, tp bila i beria ajk, dia pun bsiap jgkla, kesian tgk wife dia beria nk g kot... hikhikhikhikhik... ;p bsiap suma lbh kurang kul 1p.m kami gerak... lwt gk, smbil2 tggu amca bgn tdo., tu yg gerak lmbt. eermmm lbh krg stgh jam smpai sana, trs intai2... mana tempatnya... tgk org kuar msk kt dewan tepi baru kami ikut... ya Allah, pnyala ramai manusia... nmpak dr jauh, suma yg keluar bwk plastik besar2... dasat. dh msk dlm dwn, org mcm ulat, nk bergerak pun pyh, amca papanya dukung, bwk stroller tp nk reverse pun xblh... smpit ngn org ramai. dugaan... tp dia pnya sale mmg hebat. gile2 murah... mgkin stok lama kot.. kuikuikuikui... semua jenama ada... pening2... kami ngap jgkla 2,3 brg... byna pun seronok duk serbu 'hepi hour'. lawak tul bdk tu. dia bpecah dr kitorg 3beranak nk kejar 'hepi hour' pnya psl.... hahahaha... ciksu amca ni beria sikit time soping, boros lak tu. haiiipppp!!!!

ni time dh abis soping... rilek jp kt luar dwn.... ;p bg amca mamam. stroller jd tmpt letak brg. huhuhuhu

Dah abs setel kat situ, kami g ke alamanda plk. dh kebetulan kt kwsn tu, situ je la tmpatnya kan.... round pnya round sale situ sini xabis2... dugaan tul tgh2 bln ni... huhuhuhu, org ramai gk. ye la dh ptg... suma baru nk kuar... smpai je, tgk deco lobi alamanda utk raya.... tanteeeekkkkk...

ni antara aksi amca otw... hehehe, dh pndai terima arahan bila mama ckp 1,2, threeeeeeeee ;p tgk gushi dia.... gg baru kuar 2 btg... hik

Alamanda deco... snap byk, tp dr ats je...

lepas round2 alamanda, kami blk leerr.... nk standby masak utk berbuka lg.... adeh. tp blk awl gk, dlm kul 4 lbh smpai umh.... ;)

Ahad pnya cerita lak, kami xde plan nk kemana mana pun. kuar jap g saloon trim rambut papa n amca amca dh bape kali trim rambut sjk lahir ni... ;p , then g giant beli brg2 basah... dah alang2 duk situ, round2 jap kat 9 avenue... hehehehe.... byk kedai2 baru kt blkg2 rupanya.... hurmmm nilai makin maju nampaknyaa..... ;p

smpat snap kt saloon. amca pnyala xduk diam, 2org yg trim rambut dia, sian hero mama, merah2 mata rmbut msk, tp gud boy, xnangis pun.... papa pun intprem. hik

amca @ giant, hari sama je tu, blk tkr bj n mandi amca dulu, sian.... rimas dia ngn rambut2.... encem x rmbut baru...  ;p

itu xtvt hari ahad, byna xikot... dia g sek mandu. hahahaha.... penat gak, tp bessshhhhh.... (^_^)

Wednesday, August 18, 2010

orang memberi kita merasa (^__^)

Semalam hujan lebat sekali, tapi time blk kul 5p.m tu, dh reda. kami trs ke night market beli brg2 basah utk stok seminggu pnya. mula2 smpai hjn lbt gk. pasar baru nk buka, org pun lum ramai, i terkejar2 beli brg, nk blk masak lg. hehehe. bos tecik tinggal dlm keta ngn ciksu dia. klu x, fuhhh huru hara nk beli brg. kuikuikuikui... dh siap, blk umh trs msk dapur, dh kul 6 lbh, nasi pun lum masak, alamak..... apa lagi, zzzzzup zzzzap, zzzzup zzzzap leerrr... kalut jap.huhuhuhu... tiba2 dpt msg lin.... hehehe

eemmm Alhamdulillah... bulan Ramadhan ni, murah betul rezeki. ptg semalam, mama leen bagi cucur makaroni, sedaaaappp.... xcukupla lin.... ;p. tq ye lin. eermmm dkt2 berbuka, tgh siap2kan hidangan dgr org ketuk pintu... rupanya anak jiran sebelah bagi bubur pulut hitam... sedapnya... kebetulan plk smlm xbeli pun kuih psl nk cpt, apa lg... mkn yg jiran2 bg la... tq 2 k.amy ;) sahur td pun i mkn bubur tu aje ngn milo, xlalu nak makan nasi... apa pun, Alhamdulillah... org memberi kita merasa, tp bila plk turn i nk kasi kat dorg plk... adeh... eerrrrr sbr... ;p
sgtlah sedap... yummmyy....

Tuesday, August 17, 2010

Ramadhan @ Taiping

salam Ramadhan semuaa..... (^__^)

Jumaat baru2 ni, kami 3 beranak + maklong amca... ;p blk taiping. sj je, nk bertukar angin berpuasa di sana n semestinya tujuan utama menjenguk keluarga di taiping hehehehe ;)... jumaat tu, lps berbuka lbh kurang pukul 8.45 p.m kami bertolak. kira bjalan malam la ni, kebetulan malam tu hujan... dari nilai sampai la ke taiping hujannya... lebat plk tu... huhuhuhu, amat2lah mencabar... smpai dlm kul 1.00a.m... time tu amca lena diulit mimpi, tp bila atuk n opah dh tgk2 dia, celik mata bulat2... ekekekek, terjaga amca main smpaila kul 3.00a.m. mamanya dh tdo dulu.... ZZZZzzzzz... ( -.- )

esknya, masih dlm suasana mendung2 je, tp kami siap nk kuar tgk2 pmandangan pekan taiping. hik, sj je cuci mata sekali sekala blk... eermmm destinasinya tmpt biasa la.... taiping sentral n tesco... tgk pic dulu,

amca tgh sonok2 tgk keliling, mesti dia pk, 'kat mana ni... jarang je tgk kwsn ni...' hik ;p
mickey tu beria seronok amca pgg... tp acah dia je, beso dia lbh dr amca.... heheheh xsesueeiiii ;)
ok, xde apa menarik. kami jln lg, lg jln dan trs berjalan.... heheheh tiba2 tjumpa mcm FOS... tp bkn... ish pelik2... bila tgk btl2 OFO sbnrnya, ni nk tiru FOS la tu.... kedai n brg2nya pun lbh kurang je....

ni dlm OFO tu... brg2 lebih kurang je, kira klon la ni... tp FOS much2 better than OFO... ;p
dh round2 situ.... kami teruskan lg mencuci mata di sekitarnya, tp xde yg menarik pun nmpak... dh tu trs blah la.... tggu apa lg... huhuhuhu... eeerrmmm sblm blk umh, wajib g cuci mata sekitar taman tasik taiping... tengok kedamaian sekitarnya, chewah.... tp xbenti pun. tgk2 dr dlm keta jeeee..... (^__^)

snap pun dr dlm keta je... mls nk kuar, rumput n kosi masih lembab hujan mlm td, so dlm keta aje... ;)
rambut amca alter by mamanya ye.... huhuhuhu sian amca ;p

 pokok tua cam lin amik... hehehehe. sgtlah unik....

 that's all... itu je yg smpat stkt blk 2 hari... ahad tu xkemana pun, hujan xberenti, lepak kt umh je, lps berbuka nk blk nilai dah... xamik cuti pun kali ni, smpan tuk raya... hehehehe... ni lg pic amca kat umh tok n opahnya.... ;)
snap by maklong... ;) blkg tu tok tgh solat daaaa..... (^_^)

Wednesday, August 11, 2010

Durian oh Durian

semalam (isnin), i g cari durian.... dah lama teringin, gtau my hubby, sblm puasa nak gak mkn durian puas2.... apa lagi, ptg smlm blk keja g la cr... teringat 1 tempat yg mmg selalu ada jual durian... sblh rn teguh. erm smpai sana, akak yg selalu jual terus layan kami... mmg byk n nmpak best. byk jenis... akak tu trs buka sbijik durian, suh rasa. i terus rasa,, yummyy.... sgtlah sdp xterhingga... huhuhuhu. apa lg, suruh dia pilih 3biji durian kuning, sebijik durian oren, bila dh rasa, i setujulah srh dia trs belah sbb kami mmg dh bwk tupperware..... hehehehehe.... belah pnya belah... 4bijik, haaa rm41 semuanya. mahai gak leerrrr.... tp mmg puas ati leerr.... isinya maveleeessssss...... dapnya..... (^___^). blk umh, mkn, n buat cekodok 4 my hubby.... tqvm 4 my hubby. luv u ;p

tgk tu isinya.... fuhhh puas ati beb... heeeeeeeee

sedap sekali.... heeeeeeeeee

Monday, August 9, 2010

hujung minggu d'hari sabtu....

sabtu bebaru ni, kami 3beranak xtau nk g mana... eerrr pk2, dlm kul 11lbh gtu, kami siap nk ke F.O.S yg baru buka. hehehehe sj je nk tgk cane gayanya, dh tu nani dh promote baek pnya dlm blognya... ekekekeke, apa lg, pegi je la... eemmm smpai je sana, tgk xberapa ramai lg org dtg, pg lg kot, dh round2... murah2 gak la. bj bby, rompers mmg byk n murah2. cantik2 gtu... hehehehe, ngap jgk la selai 4 my heroo ;p. Blaus pun cantik2, harga mmg dasat. nk kena pegi lg la ;p

ni gmbr sekitar F.O.S. hehehe sempat lg tu... ekekekeke ;p

Balik dr F.O.S, kami g mkn dulu, pastu xtau nk g mana, pegi bangi japlah umh akak ku yg 2nd tu... hehehehe... lepak2, msk2 nasi ayam, mkn, then g round2 lg kat PKNS bangi. saje je, survey apa yg ptt, maklumlam dh nk raya ni... mcm2 jualan ada... erm...

                          
tgk, persiapan jualan utk raya dh makin byk... tp lum sesak, kami tgk2 dr atas jee... heeee ;p

lepas ke PKNS, eerrr nk g mana lg ye, blk nilai laaa... kuikuikuikui... tp otw blk tu, terpandang kedai baby yg selalu disebut2... Manjaku... baru 1st time tgk kedai tu, apa lg... sggah ler... msk je, uuiihhh dasat, mmg besar n meriah dgn brg2 bby... seronok tul. ramai lak tu. ptt la mama waidaa' tu suka shopping kt manjaku ni. semua ada. lengkap. semua jenama ada.... baguz2... abis round atas bwh, tgk apa ada... hehehehe aiyark... terpandang walker sama amsyar, huhuhu. tp toys 4 baby ciput je.... ;( baru igt nk beli puzzle ABC cam waidaa' tu... yg tampal kt lantai tu.... cari2 xde laaa.... hurm... abs round situ, beli some food 4 amsyar, then blk leerr.....
tgk 'syurga' membeli belah utk baby... (^__^)

tp lum terus blk umh, lbh kurang kul 6lbh smpai nilai, sggah jap  kat nilai sQuare ye... tgk2 apa yg menarik situ... kot2 ada fesyen2 terbaru... heeeeeeeeeeeeee.... dh maghrib, baru pulang ke destinasiku.... kuikuikuikuikui... but, ada cite sedey le... my hubby unwell again... ;( terpaksa mc today... sori on behalf
;(

Wednesday, August 4, 2010

Selera makan ber+....

Adeh, sekarang ni selera mkn makin bertambah2... xtau la kenapa. asyik mkn, mkn, mkn, ssh hati gak... adat manusia, klu kurus ssh hati, klu gemuk pun ssh hati... smlm g klinik checkup si kecik tu, mamanya timbang sekali dh up 2kg. airyarkkkkk.... takut lak tiba2. huhuhuhuhu... mggu ni mmg selera mkn beria sgt. mcm pg ni, dh bawak bekal bege dr umh, byna yg buatkan.hahahah ;p tp beli gak kat kafe, mi+kuetiaw, pg2 mkn mi+kuetiaw tu, pastu baru sat mkn bege lak. tp kul 10 td kuar jp ngn my hubby mkn cendol, yerk muak tul rasa... tghari jap lg FPQS ni ada buat mkn2 lak sempena kejayaan SWAN n anugerah penyelidikan bebaru ni.... adeh... mkn lg, ssh hati mula melanda. apa nk jd ni. kang tiba2 jd debab mcm pegnen dulu... yuhuuuuuuuuuuuuuuu xsanggup beb, nk ddk pun dh sendat2.... kuikuikuikuikui ;p

bila pk sorg2, nape selera bebeno aku ni, nk kata mkn vitamin, xde langsung. mungkin hati gumbira kot disamping keluargaku tersayang.... hahahahahahaha ;p. xpe, mggu dpn puasa, blh maintain blk... baru nk seronok sbb suma jeans i dh muat skrg... klu xmuat blk, huhuhuhuhu sodeh tu... ekekekeke (^__^).  erm teringat mlm td, blk dr pasar malam beli brg2 basah, i mkn nasi beriani byk sekali.... smpai sendat2 perut. lbh byk dr byna yg puasa tu... hurmmm xpe, everything orait!!!! (^________^)

Tuesday, August 3, 2010

Semalam...

Semalam, kami suami isteri... hehehehe ;p cuti. sbb bbysitter amca blk kg. sehari je pun cuti, isnin smlm. sblm ni xde pun lg. eermmm dikesempatan dh cuti, byk benda nk kena buat sementara hari bekerja tu. g seremban setelkan apa ptt, eerrmmm kemaskini buku akaun amsyar, pegi situ, pegi sini... bla,bla,bla... heheheh. pg2 lg kuar tu. err dlm kul 11 gak la pg nya.... ;p. beli sarapan then trs gerak. dh kebetulan duk seremban, kami g mkn tghari kat JJ, smpai JJ, lengang.... hehehe. parking pun byk, xyah rebut2 ;p parking pun dkt2 ngn pintu msk... ekekekekeke... maklumlah hari kerja... msk JJ, cuci mata sket2 g mkn. amca pun mkn, suap bubur nasi kat dia, tp dia wek2... xdap la tu... padahal mama dia mkn ok je. erm last2 mkn biskut la dak amca tu..... lyn pic lg... (^__^)
Ni otw nk pegi... suka snap2 sdiri je... ekekeke... amca ngantuk tu, moody ye ;)

dh smpai, msk JJ letak dia kat stroler, mmg dh moody aslnya, tgk tu... ngamuk dia. huhuhuhu


masa round2 cuci mata tu, terpandang softball... cumil je, mmg best pgg. bg kt amca dia pgg xmau lps. hurm apa lg, papanya amik ler belikan tuk heroo ni.... adehhh nk byr pn dia xbg amik, tup2 cashier tu 'tik' kt tgn dia je... ;p eerrr tokin tu mama bekenan. heeee ;p smpai tertido amca...


ni ragam dia dlm keta, amca duk blkg dh... xblh duk dpn, sgt lasak... ni smbil2 tggu papa setelkn urusannya. lama gk. mamanya apa lg, snap ler kejanya... huhuhuhuhu

Dah setel suma... blk... penat gak. amsyar tido smpai kul 8 mlm dr smpai kul 5ptg. huhuhuhu... sian dia, penat btl. tu aje aktiviti smlm. sabtu xsmpat kuar sbb my sis yg duk bangi dtg. eerrr tiba2 lin bg spegeti la tghari tu... tq ye lin. hik. ahad pun kuar dkt2 ni je.... huhuhuhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...