Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, October 29, 2010

Pandainya amca mengemassss...... ;/

entry ni khas utk my son... huhuhuhu mmg selama ni pun blog ni byk bcerita psl dia pun... ekekeke ;p, ni amca pnya operasi mlm td... mengemas xabis2... puas dh angkat dia... adeh... dh itu yg dia nak, mamanya biarkn aje... ni kt blk bwh, mmg blk tmpt dia main... tgh2 i duk ngemas dapur, ni keja dia... tgk2 dh separuh jln dia buat.. huh.. kebetulan time ni i ngn amsyar je kat umh, tu yg letak dlm blk bwh biar dia main, tp... hm buat la apa pun amca, asal amca xmeragam dah... lyn pic, penat oooo...

iyyah! iyyah... huh, sshnya nk naik...

hurm... amik... yeaayyyy...

manyaknye sock... amik suma....

baling!!! weeeeiiiiiii..

lagi....

yuhuuuuuuu....

ddk jp la

iyyah, smbung kt bwh blk...

Adeh, dh byk kali si amsyar ni buat operasi, tp mama dia kms blk, dia pun buat blk... dia geram tgk bj lipat elok2.... huuhuhu... nmpak gaya, papanya kena beli wardrobe ni huhuhuhu... ;p klu kain mama dh lipat pun, mcm tu gk. hohohoho..... amsyar ni, nk kena ni... haip2! geget dia ;( xabis kat situ je... smbg sepahkan toys plk dgn muka yg sgt series... sapa usik dia time ni, confirm kena jerit... 






lalu mamanya terduduk n pengsaaaaaaaaaaaaaaaaaan....... blink! blink! blink! kuar bintang ats kepala.... ;/

Thursday, October 28, 2010

JOM PARKING KAT BLOG BEN ASHAARI


1st time saya jengah kat blog ben ashaari yg simple n padat ni... dasat2... tu pun melalui kwn yg jg aktif berblog... tQ 2 emma...

bagi kwn2 suma yg masih baru dlm dunia blog, n masih mencari hala tuju sebenar, mcm saya ni, jom join promotion ni bagi mempromosi kan lg blog kita ke alam maya ini.... hehehe.

blog ben ashaari rupanya dh byk pengalaman, more info, jom terjah blog bro ben ashaari  (^_^) 

NCI hospital

pg td lbh kurang pukul 11a.m, kami warga staff wanita, yan n emma, pegi melawat pn. Mazura aka my bos kat NCI hospital, sbbnya semalam dia kena operate tonsil. sian dia... sakit ;/ ckp pun xblh td. kami 3 org pnyalah excited nk g melawat kat NCI hospital tu, sbb xpnh2 msk situ, kuikuikuikuikui... ;p walaupun tmpt lalu lalang je hari2 hik.. ye la, hospital swasta kn... nmpak pun dasat je... mmg dasat pun, my bos ckp, check je pn dh dicas RM5++/.... eeeerrrkkk amatlah tidak terdaya.... huhuhuhu.... ;/ tp Alhamdulillah... dh selamat pun semalam, tp agak mengerikan jgkla ikut pd ceritanya... biasa klu tonsil, mmg minor operate je kn, tp bg yg mengalami je la yg tau minor ke major.... xde minor leerr...adeh, takut nyee.... tp sblm pegi, my opismate emma sms pn. mazura... tnya dia apa yg dia nk mkn.... kang beli sebarangan, tkt xblh mkn plk... tup2 aiskrim vanilla je yg dia blh mkn... n mmg itu yg di suggest doc utk lbh baik dan kurangkan sakit.... pnyalah cari abs kedai.... kat petronas jgk ada. tu pun yg conetto pnya... beli je leerr... hehehehe... perisa lain, nop (^_^)

see tis pic....  

bilik pun selesa... privacy... ;)

sempat lg berposing tu.... hihihihi, nk blk daaa

lunch @ rahimah kitchen


♥ Moga puan cepat sembuh n sihat selalu... Amiin.... (^_^)


bersosial...

gempak x tajuk tu... xde sgt pun kan... ermmm saja nk mskkan gambar ni ha... 2 hari lepas rasanya. kat playground taman Melati... saje jln2 lps keja... biasala, di waktu2 begini, inilah keja mama amca yg amat suka bergambar ye, yg xsuka jgn ler tgk... tp korang dh tgk pun... kuikuikuikui...  yg suka, tgk2 leer... hihihihihi..... (^_^)

ats buaian ni... suka sgt amca .. ;)

Tuesday, October 26, 2010

Amsyar 11 months old...

aii... 23hb sabtu lepas, Amsyar genap 11 bulan... kejap je rasa... makin byk perubahan ank laki aku sorg ni. mcm dh besar sgt dah pun... pastu tup2 bln dpn dah setahun... yuhuuuu.... jap je kan. makin cerdik je dia... (^_^) xde idea nk ckp...hehehe. jom, tgk gmbr dia di usia 11 bulan....


♥ Syaye suda besar... hihihihihi  ♥

Semoga Amsyar membesar bagai Juara.... InsyaAllah... ;)

Besday gegurl ♥NUR AFRINA HUWAIDAA' MOHD HATTA♥ @ mc D

aii suma... nk post jgk pasal ni... hari spesel buat si bam bam Waidaa' aka dotter mama leen ni. Last Sunday, i dpt jemputan khas besday party @ Mc D drive thru @ bangi... i mmg dh tau awl pun ahad tu besday party si waidaa' ni, that why, blk keja ptg jumaat trs ajak my hubby g beli present kat dak bam bam tu... xblh ckp beli kt mana, kang pecah rahsia... absla mama waidaa' tau... ekekeke... ;p tp sure u x kisah kan... sekadarnya je, gaji lum... huhuhuhuhu.... dh siap beli 1 barang ptg jumaat tu, blk la kami... semangat kobar2 nk g ahad tu... heeee, tp sabtu, kuar lg beli paper beg nk letak itu hadiah la, tp i pk, mcm xbest je beli benda alah tu... then trs g beli lg samting bg nmpak best sket. hik. 

hari kejadian, i msg mamanya waidaa' tnya btl ke hari tu partynya... kang beria pegi hari lain... tp kitorg smpai agak lmbt... kul 6 kot. ye la, my hubby duk kemas n hias umh xabs2.... adeh... selagi xsetel, xkuar la kami... siap suma, baru cargassss.... smpai je org dh ramai, xde tmpt ddk... tp nmpak sgt seronok. ye la, i pun 1st time dpt jmputan party kt fast food ni... hehehehe.... amca pun pelik2 je tgk org ramai. nasib dia xmeragam, dh tgk ramai kwn. ada lak belon yg dia suka tu, oke leer...  

jom lyn pic yg xberapa nk ada ni...
time ni baru smpai... tQ 2 cc Azar tlg pgg amca, amca oke je... hehehe, mama dia excited tgk penantin... hik2... papanya mamam tepi tu je...
eermmm bgs amca, mesti dia xpesan ada benda kt kepala dia... sbb tu menten je benda tu... ekekekekekek ;)

tgh2 bz time ni, majlis sdg ke kemuncaknya... mama si waidaa' ni pun kalut2 xterlayan... ;/ cantikkan kek tuu.... 
erkk... mcm tembam je i... erm, dpt pgg penantin jp je, pastu mamanya dtg amik... kecik ati tul... ;/

My son ngn k.ti, amie bam2 n luQ2 tomei.... (^_^)

nk blk daaa.... smpat gak snap sekadarnya... k.zu n gegurl comel, reen n an an encem.... ♥


Kami doakan Nur Afrina Huwaidaa' menjadi seorang yang berguna dunia akhirat. Amiin... muaahh3... (^_^) ♥♥♥

Monday, October 25, 2010

Buat Baik berpada-pada...

series x tajuk kt ats tu... hehehe, sbnrnya xde apa pun... tghari td, kami berdua balik umh sbb hari ni tghari hujan lak... dh la pagi td sidai bj byk, letak pulak ampaian kt luar porch... hurm apa lg, tergesa2 sikit nk selamatkan bj dr basah kena hujan. pk dlm hati mmg dh basah pun.... eermmm smpai je umh ada keajaiban berlaku... huhuhuhu, mesti suma dh tau kan, ampaian saya dh kat bwh porch dpn umh... bj sikit pun xbasah.... hmm... saling pandang2 kami. xpnh2 mcm tu... heeee (^_^) 

then, msk dpn umh, sblm msk i buat2 rajin jp sapu kasi bersih kat dpn umh, abs clear simen dpn tu kena sapu... tiba2 kuar ank jiran i kat pintu umh dia, i tgr le, sape ye masukkan ampaian ni, dia pun dgn confidentnya 'saya!' hehehehe... i pun... oooo ye ke... terima kasih.... smbil senyum manis gtu.. ekekekek ;p sbnrnya, i igtkn jiran sblh umh i lg 1 tu, k. amy, mmg baik ngn dia dr yg sblh lg.... rupanya yg xberapa rapat tu yg tolong... hehehehehe... Alhamdulillah... xde la xbaik, baik gk... cuma tgr2 gitu aje. dorg pun selalu duk dlm umh je...hehehehe

so moralnya, buatlah baik pd jiran2 tetangga kita, tp berpada2... insyaAllah, kita mendapat balasan yang baik juga... ;) tazkirah utk hari ini... renung2kan dan selamat beramal... ;P cilok Prof. Izzi nyer trademark... ;p

LasT saTurdaY

aii... Sabtu lps kami xde plan apa pun... lepak2 kt umh je... eermmm lbh kurang kul sbls lbh kuar mam @ acasia... hehehehe... kira brunch leerr... cover trs... ;p smbil2 tu, my hubby ada hal sikit kat opis dia n trs je lps mkn msk USIM, tp dlm keta mmg dh standby bwk walker amca... kikikiki itu je yg ada tuk dia memain ;p saje nk bg dia main jln2 kt PK tu... kwsn mmg luas tgh2 tu kn, tmpat owang main badminton... dah smpai, amca lak xnk jln, nk merangkak la, ddk bsila la, abs pkai smart2 dh itam kaki tgn.... huhuhu, biarkn aje, mama n papanya lps je dia bebas... seee.... ;p

tgh lagaknya, tempat luas xnk lak belajar jln, klu kt umh bkn main mrh klu xlps nk tolak walker tu ;/

sonok main sorg2... gmbr ats tu, tgh ssh pyh nk bukak kasut, xsuka pakai... adeh... ;p

ish3... mcm2 amca ni... 

baru sdh picit ulat gonggok... tepi tu tgn mamanya smbil jerit2... dh bgulung pun ulat tu... eiiii yek2... geli beb ;(

my heart ♥

my soul ♥


Friday, October 22, 2010

angin petang @ Dataran Nilai...

Salam... nk cite pasal tempat baru yg kami 3 beranak sggah ptg semalam... citenya camni, semalam mcm biasa blk keja petang tu rasa lapo plk, then terus leer g tapau fastfood kat tesco yg tgh maju membangun tu... belakang tesco tu ada Dataran Nilai, tempat bersosial n bersantai yg baru siap... dh lalu ikut situ, sggah la jap... sjk siap kami xpnh sggah pun. lalu je... tp petang semalam mcm best je tgk ramai lepak2 situ. ada yg jogging, bebudak main2 situ... kawasan sgt luas n damai... hehehehe, mcm ayat karangan dolu2 je... ;p

tapi betul, dh smpai tu, i terpukau jap... rasa bkn kat nilai je, cantik betul... yela, Nilai ni sblm ni agak suram muram je tempatnya... oke, berbalik cite td, smpai je, kuarkan stroller amca, (mmg stroller sentiasa dlm bonet... hii) round2 jap, bila tgk kwsn... peerrghhh dasat tul nilai. cpt membangun... i rasa mcm terpesona jap. ekekeke.... tp jp je sggah, pusing2 jap terus blk. xpuas pun lagi, my hubby ckp, 'nanti la kita dtg lg.... mcm jauh jeee'.... hurm... kami pun pulangla, ye la perut dh lapo, nk mkn... nk buka makanan kat Dataran tu, segan leee... sbb nmpak mcm ada org tgh bincg2 lg pasal tempat tu... kontraktor agaknya.... hehehe... ni gmbo yg smpat i snap, bj keja lg... muka penat je... ;)

baru smpai.... (^_^)

tgk kawasan dulu.... nape amca masyam je tu.... ;(

nak balik daaaa..... amca xpuas lg tu, kang kita dtg lg ye... mlm best sikit...

♥ hero kuuuu (^_^) ♥


Wednesday, October 20, 2010

Belajar bertatih

aiii... erm... sekarang ni... amsyar dlm proses belajar bertatih... hihihihi... sgt seronok tgk dia... asyik nk bdiri je, duk pgg sape2 yg dekat ngn dia utk tolong dia bgn.... pastu duk bjalan laju ngn walker dia tu... klu terlanggar apa2 mcm pntu ke, sofa ke, tersekat karpet ke, nangis jerit2 marah sgt. nk laju je xnk ada sekatan, adeh... mamanya plk kena lipat kapet2 tu utk bg ruang... ish... ish... ish... mcm2 ragam amca ni ye... xpe2, dlm proses nk belajar kn, mama sukeeeee.... ekekekeke... skrg dh blh berdiri tanpa bantuan, tp beberapa saat je, pastu ... gedebukkk... dh terduduk... heeeeeeeee....  dun wori tayunk... pelan2... (^_^) seee......

tgh syok2 jalan, mama tahan walker dia... marah tu... heeee ;p

clever boy.... 

pssst: Alhamdulillah... amca makin sihat dmm n selsemanya... (^_^)

Tuesday, October 19, 2010

so sleepy...

aii... sesapa tgk muka i hari ni, sgt 'ketat' ye... malam td langsung xdpt tdo. igt nk cuti je... amsyar demam + sesema + batuk malam td. meragam dia sbb xdpt tdo, nk bernafas ssh sbb sesema. nangis je spjg mlm, klu berenti pun kejap sgt, pastu smbung blk. mama dia yg mmg dh penat dr ptg ditambah dgn migrain dtg sgtlah tensen. huhuhuhu.... dugaan betul. amsyar skrg jarang sgt meragam, mlm td ni setelah beberapa bln dia xmeragam. tiba2 je dtg dmm, smlm merengek2 nangis, smpai mama dh xlarat sgt pun sebak.... ;( sedih lak rasa tiba2.... hurm... pg ni dh muka sembab xcukup tdo, terpaksalah i specky 4 da whole day... ;/



pssst: amsyar, mlm td, mama doa xputus2 agar dmm n selsema amsyar dapat kat mama...sedih tgk amsyar xsihat ;(

Monday, October 18, 2010

Amca, pool n frenz....

ai... nk story psl my son yg makin lincah ni... Jumaat mggu lps, blk keja kami saja lepak2 + borak2 dpn umh ngn jiran tetangga... hehehe, mmg camtu biasa pun. jiran i mmg selalu kat luar temankan ank2nya main... klu rajin, kami join la. klu penat senyum2 je... theee..... ;) jumaat tu, kami join la jap, alang2 amca mmg seronok bila kwn2 nya acah dia. smpai umh blk dr keja, ank2 jiran i selalu tgr amca jerit2 dr umh dorg... amsyaaaarrrr...... dh blk..! hik. ptg tu dorg mandi pool dpn umh tu. mmg selalu tgk pun. my hubby msk umh jap then kuar blk smbil dukung amca bwk g umh sblh... tgk2 dorg mandi pool, mula2 suma ajk amca join, heeee mcm amsyar dh bsr sgt je ajk2 yea... my hubby celupkan jer kaki amsyar... menggeletek suka sgt smpai abs bsh suar, kena buka suar dia pakai pempes je. k.amy aka my neigbour yg pgg. time tu i duk umh, my hubby panggil suh join sama, i kuar la jap, dhla ptg jumaat tu i kejang dr pinggang ke kaki, xleh jln... adoiii. teringat ank teruna tu, kuarla jp pelan2... dh tggal pempes da... kwn2 amca yg lain dh siap berbedak dh pun, siap mandi. borak2 smbil amca dipegang papanya, last2 celup kaki dia lg, abs bsh pempes n baju... huhuhuhu... so, apa lagi, alang2 kwn2 dh siap suma n dorg main dlm umh jiran sblh umhnnya, amsyar buat operasi... tgk tu ... (^_^)
mula2 celup kaki, suar dh bsh dh, tu pn teragak2 je, kaki pun jengket lg ;p

pastu buka baju... perasaan seronok dh dtg la tu... ;p

tgk2 kwsn dulu.... dh tau apa yg dia aim tu.... heeee

yeay... dh mandi... sowang2 je.... lps je dia main... heeee ;p

opsss... gmbr 18sx yea.... ;p

bila tgk dia dh abs main, kitorg angkat le... 2,3 kali dh tgk dia tenggelam timbul, air msk hdg, batuk2... hehehe tp xnangis, nk main lg... uih xblh bg lama2, trs angkat dia bwk blk umh, mandi lg sekali then pakai bj. kwn2 amsyar lak yg ikut blk umh... hihihihi....

dah siap mandi... tejuuukkk... ;p

turn kwn2 dia plk main kat umh amca... amca plg tecciiikkk... hehehe 

amsyar xsmpat pakai suar, dh beria nk main.... huhuhu ;)


ppsssttt: papa cadang nk beli pool utk amca, tp mama kata xbestla amca main sorg2... nanti la... ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...