Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, November 29, 2010

Birthday party Amsyar 1 tahun

Salam... tgk pd tajuk tu mesti suma dh tau apa yg nk diceritakan oleh sya kan.... hehehehe, mesti pnyalah ramai tertuggu2 cite ni... hahahaha perasan je, erm ni part 1 ni, nk masukkan sbhgn je sbb gmbr pun ada sikit je... bermula pg sabtu, kami2 sgtlah sbuk sjk pg lg... xde la kalut sgt sbb ramai pembantu... tQ to my mom n dad, byna adikku, knani kakak ku, my kezen, n xlupa papa amsyar yg sama2 menjayakan majlis ini.... chewaaahhh... hehehehe, mcm pertandingan apa2 je kn. ye la, planning sebulan awal tu... huhuhuhu

pg2 tu suma nk siapkan menu utama dulu ngn sampingan2 nya... antara menunya: bihun goreng, pulut kuning + rendang ayam, roti jala, naget, agar2, puding koktail, donut, aiskrem malaysia hihihihi made by byna, n kekacang n sweet.... lain2 kek by secret resipe... kek ni pnya ceri sendiri... w/pun majlis ni dh plan awl, tp kek pnyalah pyh nk tempah, ye la... kwsn nilai kebanyakn suma cina... ada melayu beberapa kerat xbuat kek yg 2kg pnya... sedey x... last2 hari kejadian tu jgk mama amca kuar g secret resipe, then xpk byk trs beli my peberet kek banan choc... huhuhu, suruh dia tls sket then tempek ben10.. dah.... mls nk pk dah... 

jom lyn, tgk pic...

Besday boy (^_^)

baru bgn tdo... tgh terkejut ;)

papa besdya boy... ;)

weeeiii... ;p

last minit beli... pg2 di hari kejadian, banana choc by SR...
' Hepi Besday Amsyar & Papa'  (^_^)

menu... 

para n pari2 jemputan... hehehe

tetamu pertama... kwn 1 babysitter amca... ;)

org2 kuat diblkg tabir..

kwn2 anakku... ;) bwh tu haziq pembaca doa utk hari tu... tq k.ila bg pnjm ank bjg u ye... ;)

pengasuh amca... smpai 10 mlm baru majlis berakhir ni... penat tp best :)

hadiah... sila abaikn model seksi itu yea.... huhuhu...

2 beranak tgh buka hadiah... bwh tu papa nyanyi utk amca... heeee, gitar an an bg, mcm real bunyi beb... dasat..tQ2  ;)

xsmpat nk kumpul sekali hadiah, dh besepah... ;) maklumla, ankku sgt lasak...

hadiah amsyar... tQ semua... amsyar main smpai tgh mlm... ngntuk2 pun abs sepahkn... ;p
paling besh hadiah yg plh bwk tu... kang i buat entry khas.... unik ni, rugi xbuat post... temgkiu nani ;)

frenz 4ever... (^_^)
 ♥ u all sgt2 tau... semua yg dtg ikut tema... :) eh, mana ank masing2... hihihi

k, sini dulu... nanti sambg lg... bai...

pssst: more pic @ fb...


Hujung Minggu yg penuh kesibukan....

huhuhuhu... tgk tajuk dh tau kenapa ye, dr jumaat ri tu mmg beri bici... kikikiki... maklumlah sabtu tu besday boy nyer party... kalut tul, smlm ahad pun sibuk gk selain berkemas, n anta my cousin kt putrajy, g kajang lah n sblh mlmnya anta my mum n dad lak... huhuhuh... utk laporan besday boy.... tggu semua ye.... lum smpat.... heeee...
babai... (^_^)




Friday, November 26, 2010

persiapan sederhana tp sgt gelabah...

Walaupun majlis besday amca esk n serba sederhana, tp mlm ni dh byk preparation nk buat, masing2 dh bg tugas... nasib baik mama n ayh i ada sini, blh tlg... hehehehe... senyum smpai telinga ni... byna pun sibuk buat sponsor dia tu... tq ye adikku... adeh, mama amca lak yg pening2 lalat.... mcm esk nk dpt menantu lak... wahhhh..... lawak je kan.... para jemputan, jgn lupa tau... huru hara ni, mana bekasnya, mejanya, kosinya.... hahahah, kalut beb.... jgn pelik lak tau... huh, 1st time seh... ;/

sbb tema esk warna merah, tulisan pun merah... heeee..... ;)

Jemputan Majlis Hari Lahir Amsyar...

Salam...

Kepada kwn2 di alam maya atau di alam nyata.... dgn ini sya sekeluarga menjemput kwn2 semua ke Majlis hari Lahir Amsyar sepertimana berikut :

Tarikh   : 27hb Nov 2010
Tempat : sila emel kat sya kpd kwn2 berminat utk hadir, (sowi, xleh publish sini)
Jam : 4.00 ptg

Kehadiran anda sgt2 dialukan bg memeriahkn lg majlis ini... tQ (^_^)

psst: kwn2 blogger amal, sila dtg yea, jgn ngelat. huhuhuh, mirahana, manjaixora, n kwn2 lain jg followers ku... jgn segan2.... see yeah! ;)

nak letak gak gmbr besday boy ni... (^_^)


terima kasih byk2 en.nuffnang...

Pg2 dtg opis sj check en. nuff.... xmengharap apa2 pun, klu bertambah sikit2 tu dah syukur sgt... then bila sign in letak je cursor kat ikon earning.... tiba2 i terkeluar 'hah!!!' terlopong i tau... smpai my opismate emma tnya nape n dtg tmpt i.... huhuhuhu, btl2 terkejut oke... xtipu.... xtarget pun dpt mcm tu... smpai terpikir, eh, en. nuff ni silap bg ke.... huhuhuh.... tp jgn en.nuff tarik blk dh la... kuikuikuikui, hascuss harapan... ;p btl kot ni... kepada kwn2 diluar sana, tQ jgk sbb byk bg sokongan utk blog i yea... nk tau bape.... eerrrr cukuplah i gtau tggal ciput lg nk dpt 1st payment... (^_^) Alhamduliilah... heeee, sengeh smpai telinga smpai mlm esk nih..... ekekeke...


really... (^_^) 


Wednesday, November 24, 2010

Selamat Hari Lahir Abg...

Salam,

Hari ni 24hb November 2010, hari lahir papa amca plk... smlm bufday amca... hehehe.... sgt gembira, bln ni amca ngn papa blh celebrate bufday sama2... tp xtau bila...huhuhuhu... dua2 org yg sgt penting dlm hidup sya ni... moga org2 yg terdekat ngn i bahagia n gembira selalu... pagi td bgn je pg dlm kul 6.15a.m, mama trs wish bufday papa walaupun tgh mamai n papa masih tdo... sgt terharu tgk org2 yg sya syg ada kt sblh bila bgn pagi... Alhamdulillah...

Amca ngn papa, sama2 bertambah umur ye... Alhamdulillah, kita masih dpt merasa kehidupan yg indah sekali milik DIA... syukur sgt2.... to my hubby, walau apapun jadi... wife abg ni tetap syg abg smpai syurga... xpernah berubah walau sikit pun.... (^_^) (sori, terjiwang ckit... ;p)

pagi td, xde apa yg blh i bg kat dear... cuma sedikit suprise yg x dirancang pun... dh pk dr mlm td, n hadiah mmg dh ready lama dah... cuma kad je suh byna beli smlm.... tima ksh jgk kat adik ku sorg sbb komplot sama dlm situasi ini.... kikikikik ;) situasinya...

pagi td, i bgn mcm biasa, then iron bj, msk air n siapkn kelengkapan amca utk anta umh bbysitter, then dlm 6stgh dear bgn trs mandi... time dear mandi i letak hadiah yg xseberapa n kad kt ats meja solek... sbb dia biasanya bersiap kt ats n i kt blk bwh... i trs mandi siapkn mcm biasa, sj nk tgk reaksinya... lps siap suma i naik ats, sj nk amik termos amca n my hubby mmg dh kt ats... buka pintu tersengih lebau je dia.... hihihi... dear ckp,  tQ yg... sambil tersipu2... hihihi (^_^)  xpnh buat pn suprise camtu.... 1st time ni.... jd gk ler suprise i.... besh2... ;) hehehe.... harap abg terima hadiah yg xseberapa.... dh sebulan awl prepare hadiah tu.... ;) ari ni bru bg... besh bila abg suka n bekenan hadiah tu... eeer nk tau ke apa hadiah nya... biasa2 je... ;) heeee.... xpela, tgk je.... tuu...

hadiah yg xseberapa... 
kt bwh tu dh dibuka... hihihi, smpat i snap pg td... baju batik import from T'ganu ;) 
sowi bang, order syp2... (^_^) jgn mara aaa...

wajah2 ceria pagi td... (^_^)
amca dh anta.. heee
wif besday boy, eh besday guy, eh besday man, eh apa2lah... kuikuikuikui... ;p
amca muka baru bgn tdo.... ;)

emmm bulan ni, penuh dgn bunga2 cinta, hihihihi sbb org2 yg sya syg dh bertambah umur... xlupa gk wish besday utk my 1st sis kyah on 5hb November baru2 ni... moga kalian gembira n bahagia dunia akhirat... Amin... ♥ u all... muah3... 

Peminat Amsyar wish besday... tQ (^_^)

salam semua... pg2 buka blog jp tgk apa ptt... tiba2 sgt teruja n terkejut bila kt cbox dpt msg from amal, amal ni pun i kenal melalui dunia blog jgk, n mama amca ni sgt minat buka blog dia... dah la dia comel lote, genius lak tu... bkn bodek, tp btl... sbb tu mama nk amca ada gelaran Ir mcm akak amal ni... hehehe... insyaAllah...
erm, msgnya ckp ada entry khas.... tp xtau apa pun, bila buka blognya sgt terkejut... adeh... sgt terharu oke.... tQ dik.... walaupun kita xpnh bersua muka, tp kita mcm dh kenal rapat kn... selalu komen mengomen... hihihihi...

sesapa berminat nak baca... silakan ke blog amal yg sweet ni... ====> http://amalbaharuddin.blogspot.com/
tima kasih yg xterhingga amal... semua yg amal tulis tu, semua dari DIA... Alhamdulillah... ;)

pssst: nama ayh amal sama nama pak mertua akak leeer.... heeee ;p

Tuesday, November 23, 2010

Selamat Hari Lahir Amsyar Sayang...

Salam... hari ni 23hb Nov 2010, sgt gembira, ank mama Muhammad Syafiy Amsyar b Syukri dh genap 1 tahun, bgn pg2 td mama kiss2 amca byk2 wish besday amca. tiba-tiba teringat saat2 nk lahir kn amca, mama xskt pun cuma kuar tanda dlm kul 6 pg yg amniotic water tiba2 kuar. tp xrasa apa pn, kejut papa then papa siap apa ptt trs g hosp putrajaya... amca pun diam je time tu, cuma air je mencurah2.... huhuhuhu... itu petanda awl sehingga mlmnya baru terasa konstraksi yg sikit2, then doc check trs mama di bawa ke labour room w/pun jln baru 3cm... olh sbb air dh byk kuar, doc masukkan ubt bg mama skt n konstraksi makin kuat.... lbh kurang 2jam stgh dlm labour room... tepat kul 1.32am amsyar selamat di lahirkan... betapa besar kuasa Allah, mama xskt lama, kejap je walaupun pengalaman pertama tu amat2 menakutkan... Alhamdulillah... esknya ptg trs dpt blk... penguat smgt mama, dh tentu papa amsyar yg sepanjang mama di  hosp sehingga dlm labour room papa ada, n papa jgk yg menjadi saksi amsyar dilahirkan... Alhamdulillah... syukur sgt2 bila semua keadaan baik... sian papa sehari smlm xtdo huhuhu... thanks dear.... 

Hari ni Amsyar dh 1 tahun... da besar n pandai... dh panggil 'mama' n 'papa'... Alhamdulillah, syukur sgt dpt merasa kurniaan xternilai dariNYA.... terima kasih ALLAH... sebak rasanya... hurm...

tis pic from new born until now... 

new born... 23hb Nov 2010 at 1.32a.m ( time papa snap pic ni masih dlm labour room)
.
.
.
2 bulan... time ni seingat mama, dihujung2 mama cuti bersalin... ;)
.
.
.
3 bulan... time ni suka muncung2... heeee comel je ;)
.
.
.
4 bulan... muka mula berubah.. hehehe
.
.
.
5 bulan...
.
.
.
6 bulan...
.
.
.
7 bulan...
.
.
.

8 bulan...
.
.
.
10 bulan...
.
.
.
11 bulan, dh cerdik n suka gelak je..... ;)
.
.
.

setahun sudaa.... Alhamdulillah... dh besar Amsyar ye.... 
ni gambar paling terbaru... klu x silap amik 2 hari lps... (^_^)

mama selalu doakan yg terbaik untuk amsyar...

♥ patuh suruhanNYA
♥ jadi ank yg baik n hormat org tua...
♥ pandai n bijak
♥ jadi org berguna utk agama, bangsa dan negara.... tggi cita2 mama tu (^_^)

oke, itu sj... nanti amca dh bsr, bc apa mama tulis ni n igt yg papa n mama syg amca walau apa pn jd... insyaAllah hingga akhir hayat dgn izinNYA.... ♥ u 4 ever ♥

comel x mickey ni... amca suka x. hehehehe ;p

lupa nk nyanyi kat amca.... ok amca get ready.... 

Allah selamatkan Amsyar....
Allah selamatkan Amsyar...
Allah selamatkan Muhammad Syafiy Amsyar....
Allah selamatkan kan Amsyar.... hehehehe...

dh nyanyi... tepuklah tgn sape2 baca tu... ekekekeke
pssst: amca anggapla papa mama nyanyi kt amsyar ni oke... muah3... (^_^) 


psssttt: tiba2 ayt mcm karangan bahasa melayu. kuikuikuikuikui.... ;)

Monday, November 22, 2010

kepenatan... :-/

Salam semua..

Lamanya  xupdate blog ni..rindu btl rasanye..Yelaaaa, ni baru smpai dr Taiping..Jumaat hari 2 balik kg my hubby..Sampai je rumah kul 8p.m td, terus masuk rmh, kms brg2 dr kg, bsh kain.. sental dapur, bla...bla..bla... addeh, xsmpat ddk... penat wehhh... walaupn x drive, hihihihi... esk my mum n dad dtg cni lak..  dr pntai timur tuuuu.. hihi.. so,2la yg beriye sgt duk mengemas umh tu..hehe..klu x,ada je keje yg nk ditangguhkan... erm apepun seronok tetap ada...  ;)

Sampai je rmt td, teringat-ingat nk bukak blog ni, ni bru b'kesempatan..adehh.. erm, bukan apepn sje nk tgk cte kwn2 blogger.. kot2 ada cite best ke... sedih ke... bkn bz body tau... huhuhuhu... Agak2 korg rndu i x? kuikuikui..:p Byk benda nk cte tp nti2 la.. Xde idea ni, lagipun hero sorg ni dk berebut nk tkn keyboard..haru jugak lerrr.. hmm, esk dh keje.. kne bgn pg plak.. ade je yg merungutkn.. da tanggungjwb... heeeee.... (^_^)

k, la nanti sambg lg... nk tdokn si kecik ni dlu.. nite.. Zzzzz.....

Friday, November 19, 2010

Award lagi... yuhuuuu (^_^)


Salam, dlm hati ni sgt gembira... hehehe, byk plk i dpt award semenjak dua menjak ni... smpai ada yg xsempat nk ambik, xpe2 pelan2... ambik yg ni dulu oke... award ni i telah di tag oleh http://mirahanastory.blogspot.com.Terima kasih byk2 ye dik... igt jgk akak yg sempoi ni... eekekekeke... utk tidak menghampakan kwn2 blogger, secara rasminya i terima award yg sgt syantek ini, tp wajib jwb soalan2nnya... jom.


1 mirahanastory.blogspot.com di mata kalian.
veri nice blog. friendly gituw... ;)

2 name blog anda dan kenape anda letak name itu..
Life iS a Reward - tanda i Mensyukuri Anugerah hidup yg tak ternilai.... cheewah ;)

3 name URL blog anda dan dari mane datangnya idea tu...
http://syazmaa.blogspot.com - gabungan nama timangan i n my hubby... theeeee ;)

4 apekah kaedah dalam penulisan blog anda
semua pasal my prince... klu ada yg luar cerita my prince tu, sikit2 je, dicampur aduk dgn kehidupan kami je... xde cite psl org len pun... uppssss ;p

5 apa perasaan anda bila tengok blog org chantek & menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kdang blog sendiri menarik tapi merendah diri )
eerrr sgt jeles n mula menggodek2 sendiri blog kasi hebat mcm org lain... huhuhuhu

6 bilakah blog anda diwujudkan
april 2010 rasanya... mls nk check tarikh btl2nya

7 siapakah org pertama yg tahu dan menjadi follower blog anda
my opismate- emma, dia yg byk ajar i selama ni pun, tQ emma... heeee ;)

8 sila tag 5 org lain untk menerima anugerah dan pas kan syarat syarat ini...
tag ni yg leceh ni... ok, ini tagnya ye... org2 yg sgt rajin berblog ;)


done! adeh penat pk sape nk tag ni... so kpd sesapa yg bertuah tu... sila terima ye... n kena bg soalan2 ini kepada org2 yg anda tag itu... ok, slmt maju jaya.... babai... ;)

#1 syazmaa.blogspot.com di mata kalian.

#2 name blog anda dan kenape anda letak name itu..


#3 name URL blog anda dan dari mane datangnya idea tu...
http://mirahanastory.blogspot.com..mirahana tu aku pnye nickname...so blog aku ceritaku:)

#4 apekah kaedah dalam penulisan blog anda
kaedah?um...aku tulis sesedap rase,tapi banyak yang aku sorok2 jugak...takkan la semua bende na share..ta seronok!

#5 apa perasaan anda bila tengok blog org chantek & menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kdang blog sendiri menarik tapi merendah diri )

#6 bilakah blog anda diwujudkan

#7 siapakah org pertama yg tahu dan menjadi follower blog anda

#8 sila tag 5 org lain untk menerima anugerah dan pas kan syarat syarat ini...


di petang Aidiladha....

salam... heeee sambg citer raya balik, ptg tu xde aktiviti pun kami... lepak2 kt umh je, pastu dlm kul 5 lbh my hubby ajak kuar ronda2 nilai jap, cari2 kedai ke... ekekeke... then siap2 trs pegi, ptg tu dh la hujan renyai2..., sejuk je... heeee.... tgk pic

ptg raya, dh xde bj raya... huhuhu, smpat lg bergambar ;p


hujan kt luar tu, sj pakai kn sweater kt amca, mama mls nk tkr bj dia, pakai siglet je tu... ;p

dh abs ronda2, blk umh je, suma kedai tutup. kuikuikui... nk dkt kul 7 da smpai umh...  sblm kuar ni dh dapat sms mama leen suh dtg beraya umh dia, tp dh nk maghrib pun, lps maghrib baru kami pegi, rempit je... heeee tq ye lin, ssh2 je jmput kami... chewaahhh malu plk. heeee... 

pic xsmpt amik, dak berdua ni je.... ;)

amcaaaa cool.... heee ♥

dak bam bam yg tomeiii waidaa' yg sgt ssh nk tenyum...♥ huhuhu 

itu je gmbr yg smpat di snap... makan mi kari, nyum2... dap... heee, lepak2 situ jp tgk pak pin, then blk lah kami... sblm blk, waidaa' salam ngn amca cium tgn tuuu.... hahahahaha... terpinga2 si jejaka, chewaah   (^_^) maluu... muah3... ;) bai....


Thursday, November 18, 2010

Part 1: di pagi Aidiladha...

Salam...
oleh sbb smlm kita menyambut Hari Raya Aidiladha... i nk story sikit2 psl xtvt kami... dh raya kt perantauan, xseberapa sgt persiapannya... sgt besederhana oke... ala cart je... (alakadar ;p )... hihihi

pagi raya, alhamdulillah, kami bgn awl termasuk jgk adikku sorg tu byna. i dgn pantasnya masuk dapur nk siapkan juadah di pagi raya... xseberapa pun, tp cukuplah untuk kami ber-4... (kami 3 beranak + byna), anak bujangku pun bgn awal, dlm kul 7.30 a.m. awal latu bg seorg baby kan... hihihihi, mmg pg2 time tu la dia bgn. papanya dh siap utk g smyg raya. i bertungkus lumus kt dapur, byna pun tgh siap2.... bila dh dia siap, i mintak tlg dia siapkn amca lak, i xsmpat... then dia siapkn amca dh kurang sikit kejanya kn.... amca baik je, Alhamdulillah, xde merengek2, siap suma elok je dia tgk tv dgr takbir raya n smpai dgr khutbah raya... hehehehe, comel je... dh ready juadah pagi... i lak siap2. nasib baiklah smpat setel suma sblm papa blk, sekurang2nya dia blk trs dpt mkn... heeee (^_^).. sblm siap, i smpat snap gmbr amca yg duk kusyuk tgk tv.... kikikiki, biasalah mama amca ni, kamera ada je dkt... ;p

tgk gmbr2 di pagi Aidiladha... ;)


tgh tgk khutbah raya... xpedulikn org lain daaa... ;)

lagak amca tgh tgk tv...

da boring tgk tv, geget bantal busuk cik su lak, nyum, nyum, nyum, .. eeeiiii ;p

sblm kuar bgambar dulu... bwh tu, cik su tgh suap bihun sup kt amca... nyum3... 

weeeiii.... hihihihi, wif papa, time ni mood papa baik nk bergambo... ♥ u... (^_^) 
pssstt: xsmpat plan nk sedondon, so alakadar sudaaaa... hihihihi

da siap mkn suma, so kami kuar jp beraya umh member opis... tiba2 pg raya dpt msg jmput dtg umh dia... hihihi, pegi je laa, mmg xde plan ke mana pun, tQ ye haznanie jemput kami... ;) seronok raya ramai2 ngn kwn2, kwn2 je pengubat hati di perantauan ni dsamping kuarga sendiri.... cheewaaahhh.... ekekekekeke... ;p tp byna x itot, dia ada plan tersendiri.... ;/ smpai umh nani, riuh rendah ngn kanak2 ribena bersukaria... kikikiki, ank bujang ku aje yg diam seribu bahasa... pandang2 org keliling je ngn dahi yg berkerut... huhuhu... biasa aktif je... segan kot, kt umh org... heeeeee ;)

seee.... diam je kt pangkuan papa.... pdhal, org len tgh main dpn dia... mula2 smpai ni... ;)


tgk, letak dia kt kwn yg lain pun syp je... hihihi, tepi tu an an, gelak kuat... kikikiki, comel je...



tuan uma aka nanie... wif mama waidaa' aka leen... ;)

nk blk daaa.... ats tu adik amie tiba2 lentok kt papa amca... hehehehe, bam bam pnya bdk aaaa... i dukung jp je, xlarat... hiihihi.... ;p

lentok lagi,,, best kot, tu yg rilek je.... kikikiki ;p


sblm pulang... kikiki, amca menten diam je.... hihihi, gud boy la... ;) ermm mak2 dara ni, melaram blh thn tuuuu... ;) 

ok, itu xtvt kami di pagi raya, pastu blk umh... then ada lg xtvt santai di ptg raya.... i post kemudian... babai dulu k ;)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...