Jom ikut Amca... (^_^)

Thursday, December 30, 2010

amsyar msk opis

salam, lagi cite amsyar... hihihihi. skrg hero ini kat opis mamanya... td amik kt opis papa... sian dia, sj bwk td duk ngn mak cu dia kat umh... jenguk jp then amik bwk opis sbb nk ngikut. nasib x ramai kat opis, xde la mengganggu org sgt kan.... kikikiki... 

gud boy.... main sorg2... hihihi

ccaaaakkk!

ish suka tekan2 printer...

moncong mulut2 dia

;)

ekekeke.... muka mamanya pun selalu nk selit jgk

ngn pakcik caer... huh ;p

pssst: mls edit gambo... msk je.. hehehehe... 

Tahniah team MALAYSIA...

Salam, semua hari ni dah tentu ramai ckp pasal bola semalam piala AFF Suzuki Cup 2010. walaupun i bukanlah kaki bola yg gile2, tp sikit2 tu blh la. mlm td pun tgk main2 je.... hehehehe. my hubby je ngadap sungguh2... hihihihi... pagi2, i smpat online paper utusan n dh tentu semua cite bola... seronok betul rakyat malaysia meraikan kemenangan... Alhamdulillah... kwn2 blogger majoriti entry cite bola.... termasuk i jgk... kikikiki... xnk lepas peluang nk post tarikh bersejarah ni kt blog i.... bkn apa, ni kan kemenangan sulong Malaysia di kejohanan ni kan... apa pun tahniah to team Malaysia, wa tabik sama penjaga gol Malaysia Khairul Fahmi Che Mat, org kg i oke.... hahahaha... mantap n cekap btl... tahniah2... we support u! hik ;p 


yeay! esk cuti... hahaha ;p


Wednesday, December 29, 2010

Award lagi... yeay!

Salam semua... 

Kali ni i dpt award dari gadis yg sgt sweet itu, hehehehe sape lagi klu bkn cik amal baharudin tu... sbnrnya dh lama dia tag utk amek award ni, tp lum berkesempatan nk amek... tqvm yea adikku... moga amal ceria2 selalu... hehehe, pssst, bkn bodek tau ;p doa tu .... ;)

see, sgt sweet jgk awardnya kan... sgt canteek... kpd kwn2 lain yg sudi tag award ke blogku ini, sbr... aku ku amek walaupn terlewat... xpe kan... hik.

oke, sblm tu kena jwb dulu soalan ini... ;)

Siapa yg bagi award ini? 
cik amal sweet.... ;)

Apa komen anda terhadap blog yg memberi award ini?  
blog dia warna pepel, n sgt suka bergambo... nk jd model yea.... hehehe

Ayat yg selalu anda tngalkan di shoutmix org?
'salam... sya sggah sini yea' ;p

Tag kepada 5 blogger lain:
-hattaleen-

kawan2 yang selalu tinggalkn msg kat shoutbox sya pun bole amek tau... tqvm semua... tanpa korang sapelah sya seorang blogger... cheewaaahhh ;p kikiikiki.... (^_^)


Tuesday, December 28, 2010

Cameroon Highlands

Salam semua... nk share cite pengembaraan kami ke cameroon... pengembaraan laa sbb sgt mencabar nk smpai sana tu...huhuhuhu. mula2 sgt teruja sbb mmg xpnh smpai ats lg. setakat sipi2 cameroon selalu sgt ler pasal mmg jln itu nk blk kg i...hihihihihi... sbnrnya xplan awl pun nk ke sana. kami pegi hari sabtu baru2 ni, bgn pg2 tu smgt pnya pasal.. cik byna pun ikut sama, dia lg awl siap sbb nk siapkan bekal... hehehehe, rajin dia siapkn nasi grg n sandwich... yummy.... ;)

perjalanan pnyalah jauh, adeh jln ikut tapah bkn main zup zap lg, rasa mcm lmbtnya smpai... mmg lmbt pun. kul 2p.m baru smpai tanah rata, benti n mkn jp pastu baru ke brincang... nasibla heroku itu xmeragam. cuma bosan dlm keta tu yg x duk dia... mama dia ni dh nk mabuk2 dah.... huhuhuhu

smpai brincang, baru nmpak tempatnya... pk2 dlm hti, ooo kt sini dorg dtg tu... cantik tempatnya. lg2 kt big red strawberry farm... oke2, dh tentu ramai xnk bc pjg2 kn, tgk gmbr jom...

baru smpai, singgah pekena bihun sup... sdp... ;)

baru smpai terus nk jln... adeh penat weh... ;p

hihihi, walaupun angin sejuk melekat, aiskrim gk teringin... ;p

dh smpai big red strawberry farm... xsbr nk naik ats...

smpai atas ddk jp tkr kasut amca, kasut dh basah laaa... amca terpijak lopak air...

sourvenir shop

wweeiiii... blkg tu ladang salad, cantik tul, nk turun bwh takut kwsn larangan...huhuhu

gmbr candid. sesi merasa strawberry sundae n potato 4 amca... ;) 

teruja btl msk tempat brg2 strawberry byk ni... adeh, semua benda mcm ada... 

i candid gmbo si tecit yg sgt lasak ni, penat nk kejar.... huh ;p

bestnya duk sini, angin sejuk n strawberry tecit2 kt ats tu

syok main tu

;)

;p


sgt seronok... hehehe, tapi mcm xpuas ati je gmbr ciput... huhuhu xsmpat amik byk sbb hjn renyai2 ditambah dgn sesak org ramai. maklumla cuti sek kan... xpe, sya sgt enjoy oke, heee... insyaAllah kami smpai lg... time ni blk hari je sbb cik byna kena naik bas esk pgnya. sian dia... lbh kurang kul 6ptg kami turun kembali pulang ke nilai... hehehe... penat weh, i drive sama dr smpang pulai ke KL. 1st time... my hubby penat... fuuuhhh sgt bdebar2... hahahaha ;p pastu smpai KL tukar blk.. kikikikik. oke, babai... kang sambg cite lg @ cameroon ni ;)

pssst: more pic will upload @ fb... (^_^)

Monday, December 27, 2010

Amca n clown

aii... semalam Ahad, kami xde plan nk kemana2. cuma pg2 kuar anta cik byna ke kajang. dia blk kg daaa... kang nk msk kolej utk sambg 1 sem lg bulan 1 nanti... huhuhuhu sedeyyy ;p emmm smpai je hentian kajang, bas dh ada.... kalut gk, tp smpat je... kul 9.30 tempat smpai... then mkn jp n kami 3 beranak blk leerrr... smpai nilai sggah giant jap, sbb plan nk g anakku yg baru buka tu, utk tukar voucer yg dpt hari jumaat ri tu... maklumla, daftar jd ahli... hihihihi.. sj je smbil2 jln n cuci mata sama... i mmg gilesss sikit beli brg2 bby ni... huhuhuhu... sggup berhabis walaupn xberapa nk ada. teruk tul...emm smpai anakku, jumpa clown,hik. sonok beb. dia acah amca smpai amca takut n peluk papa kuat2... lawak tul... seee..... (^_^)

mula2 smpai dpt 1 belon cinonet ni... ntah apa clown buat bentuknya, mcm cat... ;p

heeee... sesi bergambo. sporting beb. clown pun slim je. hik bole laa....

ni bila dh kuar dr Anakku n nk blk daaa.... mama mintak lg satu kat clown suh dia buat ala2 'sword' gtu... ekekeke.... yg td dh rosak... ;p

ni gmbo bdk nk blk kg... beg gile bsr mengalahkn org nk g ebersi. muat 2org dewasa dlm tu..huhuhuhu ;/


Friday, December 24, 2010

model cilik... ;p

hihhi sj nak masukkan gmbr bujang cilik ini ye yg dh pndai bergaya... skrg amca dh pndai bergaya, maklumla semenjak dh pndai jln ni, nk buat apa2 xbg mama pgg walaupn jln nk terjatuh.. kesimpulannya kena pakai suar bwh lutut je skrg 4 protection... kot2 jatuh ke, xde la trs luka kt lutut cumil itu ye.... hik. see tis pic... sonokla tu dpt kaki luar umh... ;p

tergelak beso tu... tgk cat terkejar2... ;)

beria duk ikut2... hihihihi

itu gaya klu mama ckp 'helo, blh ckp ngn amca' ;)

hehehe, selalu tiru papa n mama jwb kol. tp dia amek hp letak kat blkg kepala. xpndai letak kat telinga... kelakar... klu azan, dia tiru gk camni. cuma angkat dua2 tgn ltk blkg cam tu. hik. kang i upload gmbr tgh azan lak... huhuhu... so clever ini bdk aaa.... ;p ♥uvm...

pssst: blog ni mmg utk ank sya tersayang ni oke, sesapa yg agak kurang menyenangkan, phm2la apa yg korang kena buat yea... hehehe... tp korang dh bc dh pun... ;p

bz

fuuuhhhh.... tgh bz pun sempat nk update blog kan... hujung2 tahun mcm ni mmg terkejar2. SKT lum settle lg ni... adesss, byk cite pun lum smpat nk msk kat blog kesayangan ni.... huh, k, xpela.... 2 b cont oke... (^_^)

Tuesday, December 21, 2010

Jom kita kms dapur sama2... (^_^)

xtvt ini dh semestinya di dapur okey.... hehehe, ank bujang ku yg makin lasak ni sibuklah dia duk angkut brg ni yg lum pulang setelah dipinjam masa buat persiapan besday dia ri tu... huhuhuhu, maafkn sya tuan pnya brg ye. umh dkt pun xanta2.... ekekekeke ;p mmg brg2 ni dh siap2 letak tepi peti ess, tapi amca ni ada je yg dia xpuas ati nk susun blk brg2 ni. adeh, penat kms, dia kms blk. dhla xde tmpt nk letak dah... huhuhuhu.... tgk tu... bz nya dia.... ish, ish, ish.... nk kemas sgt ye, xpe2... go amca! go! (-.-)

rajinnya dia... ssh pyh duk ngemas tu... ;p

lagi, abih sepah syg oiiii... ;/


psssttt: emma n caer... lum anta leer... xsmpt, bwk opis leh x.... ;p

Nasi lemak

hi... pg2 td sya sarapan ngn nasi lemak... tersangat sedap nasi lemak made by mama acasia... hehehe.. time mkn pnyalah syiioookk... perut kenyang semangat kobar2 nk buat keja. tp dh time menghampiri tghari, mata berpinar, kepala pusing2... mengantuk ooo... bkn i sorg, kwn opis yg mkn pun ngantuk.... hukhukhukhuk. adakah disebabkn oleh nasi lemak yg kita mkn td? eerrmmm ada kemungkinan x... bila dh rasa mcm2, duk ngadap pc pun blh terpejam mata.... tanpa sdr okey... n bila dh sedar, bgn round jp cr cekelat ke, jajan ke, baru blh fokus blk... korang suma bila mkn nasi lemak, ada rasa camni x... ;p 

sgt sdp ini nasi yea... (-.-)

Monday, December 20, 2010

tdo

ptg2 mcm ni igt blk umh nak tdo... huhuhu, ngatuk btl rasa... tp semestinya xbole, sbb apa... dh tentula my hero tu xduk diam. tgk mama baring pun dh panjat2 ats mama... adesss.... klu dia tdo lak, mama pun xleh tdo sbb nk buat keja umh... masa bjg dulu, i mmg suka tdo... heee, tp xpela. dulu bujang tdo pun xpe kan... skrg tanggungjwb dh berganda... hehehehe. xpe, akan ku galas sebaik mungkin amanah itu... hihihihihi... lgpun tdo ptg2 xelok sbnrnya... lainla yg terdesak n tersangatlah penat. itu dimaafkn... kikiki... ;p k la, nk lyn my hero ni yg duk rebut2 nk menaip jgk... haru jgk la. bersilat kiri kanan ni ha... k, babai... (^_^)

Sunday, December 19, 2010

main


ni time mood dia baik nk main. xpedulikn org dh duk main sorg2... time ni jgk mama amek kesempatan buat keja lain. tp klu mood dia xok, lambakkn mainan semua pun xlyn... adeh, biasala bdk2 kn... baru ank sorg ni, ermmm korg2 yg ada ank ramai mesti lg byk karenah sorg2 kan... hehehehe... cane la agknya... sabar2... (-.-)

xtvt pg sabtu...

semalam sabtu, xtvt full dr pg. bgn awl cargass bsh keta ngn my hubby... bertungkus lumus kitorg bsh keta sama2, sbb dh kotor sgt, bajet nk siap sblm amca bgn... tup2 xsmpt... dia sekali nk cuci...adeh. dh setel suma, siap2 nk kuar g nilai 3 beli brg, tp survey2 xbeli apa pun, xpuas ati... tensen... trs ke alamanda jln2 je.... tp tgk lain mcm si amca, jap je pegi then blk umh... amca dmm blk. baru je ok, tp pns bdn aduhai... ssh hati dibuatnya... smpai umh trs g klinik sbb amca dh muntah2... sekali pegi klinik hana, 5 jenis ubt amca kena mkn, berperang jgk la... mcm2... lps mkn ubt trs tdo dgn sendiri kt karpet je. penat sgt la tu... hhmm, mlm td pun  nasib baik xmeragam, makin ok tgk... Alhamdulillah... hari ni xde plan lg... amca tdo. papa kuar jp... ermm nk pk apa nk buat ni... ;/ borink.

Friday, December 17, 2010

Demam...(T,T)

Anak bujang sya dmm... sian dia... mlm2 xlena tdo, hidung sumbat. mamanya pun xcukup tdo. tp xpela. semalam bdn pns... sedeh je tgk dia, merengek2 n nk kita dkt je ngn dia... hukhukhuk... minum susu xberapa nk... mesti xsdp tekak... harap2 anak mama cpt baik, n mama doakan Amsyar aktif n sihat walafiat selalu... mungkin dmm nk pndai lagi kot... harap2 mcm tu la... pg2 td, batuk, lepas minum susu lak tu, sekali otw nk anta umh bbysitter, tersembur muntahnya... sian dia... mama yg cun pg2 ni, abes basah luar dlm ngn muntah amca syg ni... hukhukhuk.... ;p apa lg, blk umh tkr baju n bersihkn apa ptt, baru anta blk... amca ok je... sengeh2 je.... lega kot dh kuar tu... ;)

ni gmbr ptg smlm, nak menempek je n tdo riba, klu x, xnk tdo... bdn pns, tu yg pakai singlet je... sian... ;(

Thursday, December 16, 2010

M.A.L.A.S

aii... hurm, awl2 dh mengeluh. xbaik kan... bila penyakit ni dtg, sgt tensen. semua keja xjadi... badan jd down. mood so bad oke... teruk btk penyakit ni. walaupun secara zahir dia xbg kesan apa2, tp secara batinnya, adoi.... sgt perit nk tggung... kepala pun ting tong, xsuka laaa... semua benda nk buat terbantut... adooii.... samting rong.... (-.-) 



Tuesday, December 14, 2010

si tecit ini suda berlari.... (^,^)

Alhamdulillah... di usia 1 tahun beberapa hari ni, si tecit amca dah pndai jalan...  sekarang dh berlari... heehehehe, tp lari dia pun lum stabil sepenuhnya, bila bgn nk jln, nk laju je... kdg2 silap lgkah debuk jatuh. huhuhuh, tp dia dh pndai kontrol pergerakan xnk kasi jatuh... i yg baru dpt pengalaman baru tgk ank mula jln semestinya sgt teruja oke... terkedek2 je jln, cumil je.... ;p errr blh ke puji ank sendiri... erk maafkn sya... xbaik kn... ;/ tgk video dia yg smpt di rakam oleh tgn i yg rajin ini... ;p


video

 sowi... rakaman tidak memuaskan.... huhuhuhu ;/ 
video ni amek 2 hari lps... rasanya baru seminggu lebih Amsyar baru pndai bertapak sendiri ni, laju je... ;)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...