Jom ikut Amca... (^_^)

Tuesday, January 18, 2011

jgn beli Gula2 Clorets

Salam, nk share... sya ada terima emel berantai melalui kakak sya ptg smlm... di sbbkan agak menarik perhatian n mmg sya penggemar beli gula angin, nk share gak pd kwn2 blogger agr hati2 dgn gula2 ni... mengucap pjg sya walaupun jrg beli jenama ni... teruk betul dorang ni kan... so jom kita boikot ini produk ok... sila la bc emel yg sya dpt ni... 


Produk Gula-Gula: Clorets 
Pada 22.12.2010 yang lalu saya telah menerima email dari seorang sahabat baik. Pada awalnya saya kurang yakin dengan email berantai yang sering kita terima dan kita tidak pasti kebenarannya. Jika kita menghantar (forward) email yang tidak sahih akan timbul satu fitnah yang berpanjangan. Kekadang email yang kita terima sudah diubahsuai (edit) oleh pihak tidak bertanggung jawab.
 
Sebelum saya forward email dibawah saya cuba mencari bukti kebenarannya. Pada 26.12.2010 saya telah membeli gula-gula 
"Clorets Infinity" seperti yang diberitahu di kedai serbanika yang dimaksudkan. Bila dibuka penutup, saya terus beristiffar, ternyata dan apa yang saya dapati email dibawah ini adalah benar. Begitulah caranya orang kafir latnattulah menyebarkan ajaran sesat untuk menyembah syaitan secara senyap/halus. 
Jika tidak diambil peduli ini bermakna, jika kita orang islam membeli produk 
Clorets, sudah pastilah sedikit sebanyak kita menyumbang dana ke agama sesat tersebut. Dan, secara tidak langsung atau tidak sengaja di dalam poket manusia terutamanya orang-orang islam akan terdapat salib di dalam poketnya walaupun dia sedang solat jika ianya tidak mengetahui. Ini salah satu sebab kenapa kita tidak khusyuk bila mengerjakan solat atau ibadah lain kerana kita sering menggunakan produk yang tidak tentu asal usulnya, tidak halal yang kita gunakan atau makan. 
Pandainya tindakan orang-orang kristian menyebarkan agamanya kepada manusia dan kita orang islam semua tahu, mereka semua adalah golongan orang-orang yang sesat di sisi ALLAH SWT.
 
Mulai hari,
 sama ada di dalam poket, kereta atau di rumah kita yang mempunyai produk gula-gula Cloretsbuangkan kedalam tong sampah. Kita orang-orang islam berjanji untuk BOIKOT (tidak membeli/mengguna)produk clorets atau sekutunya. 
Ini adalah bukti yang benar:

sebahagian produk clorets...


 Sebarkan semampu yang anda boleh......... 


pssst: Astaghfirullah... (-.-)


2 comments:

Elin said...

ye ker..ish3..jarang beli clorets ni...thanks for sharing that info mama amca :)

.:. Maa .:. said...

elin: tu laa.... teruk kan... ;/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...