Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, January 5, 2011

Mee banjir udang, Kuala Sepetang

hi.... lg cite kt Taiping. hihihi... sj nk share, bila blk kg sekali sekala ni la nk meround pun. kang dh blk xsmpat lak... kan,kan,kan,.... heee.... kali ni berkesempatan g kuala sepetang lak... nk mkn mee banjir udang... penah dgr x? glamer tmpt tu ooo... msk majalah 3 tu... hehehehe... masa awl2 kawen dulu penah cr tmpt ni, tp xjmpa kedai dia. pelik tul... kali ni senang plk jmpa tmptnya... erm apa lg, smpai je trs order.... yummy... tghari lunch ngn mee banjir udang je.... hehehe... tgk tu...

ada 8 ekor udang besau2 pnya... hehehe... ni la mee banjir udang yg glamer tu.... errr glemer ke... huhu

kuetiaw udang... sgt sdp... tp pedasnya xtahan... nk berasap telinga... fuuhhhh


heee... dh abes mkn... tgk papa amca, dh terangkat lgn bj pns+pds pnya psl... hehehehe ;)

smpt lg ni... pak su amca pn ada... xlarat mkn dia... pds sgt... kikikiki sian

suasana kedai... biasa2 je kan... ;)

nyum3.... dapnya... gmbr candid... sowi ye abg ;p

hurm... itu lah alkisahnya... i mkn smpai 11 ekor udang time tu tau.... papa amca xmkn udang, abs bg i... xlarat nk abes bg paksu amca abeskan... adeh, 1st time mkn udang terbanyak sekaligus... lps mkn trs kuar merah2 kt idung i n mulut rasa kebas.... kikikiki, lawak je, xpnh2 alah. kali ni kuat btl kesannya... tp i xserik nk mkn lg.... hik. dia pnya kategorinya ada rm6, rm10 n rm12... i amek yg plg sikit udangnya... rm6 pun dh 8 ekor udang... hubby suh order yg rm10... nasib xorder.... klu x, jenuhla nk abeskn udang... dasat.... huhuhhu.... sesape yg nk try powernya... sila ke sana ye.... hik... ni kedainya, jgn silap oke, byk kedai mee udang kt sana, tp ni yg glamer... see signboard nyer... smpat amek tu... ;p

tepi jln je... byk keta parking tepi2 jln tu sbnrnya... nmpak je semak tu, tp laris oooo... hahahahaha

8 comments:

Yan said...

Besar2nya udang. Memang betullah ye katanya di Tepeng Mee Udang yang the best.

Tihara said...

ohh..udang is my fav..i'm craving huu

.:. Maa .:. said...

yan: erm besar... xlarat nk mkn dh...

tihara: jom ramai2 mkn mee udang... heeee

kuntumz said...

aah, penah gak mkn kat warung ni...
biasa2 jer rasa mskannya..sbb dah masuk tv3, tu yg saya g terjah tu..hehhehe

~emma~ said...

aiikk.. ma mee udang yg kite mkn kat kuala sepetang tu cam lain je tempat dgn ma pg nie..?? kedai yg kt pg tu ok skit (cantik skit).. errmm byk kedai kot yyg jual mee udang kat sane..

Elin said...

nyum3..org tepeng ni ha tak pegi2 lagi. Sedap ke ma..abg org selalu la g mkn...Tapi i tak minat sgt udang byk2..tp nnt nk try terjah gak. Glamour kan mak teh tu..hihhi..member abg kenal mak cik ni..huhu. Klu ada org dtg melawat tmpt die...member abg ni siap roger mak teh tu buat preparation siap2...kikiki.

Akmal Baharuddin said...

sedapnye kak..kte tak jumpe lagi kedai nie wlpn kg kt taiping je.huu

.:. Maa .:. said...

kuntumz: tu la, biasa2 je. sbb dh msk tv, tu yg glamer... smua nk try... huhuhu

emma: erm byk kedai mee udang kwsn tu, emma g kedai lain kot. org mmg nk cr yg dlm tv kuar tu... hahahaha

lin: ye ke lin, sngnya... pegila lin... kuetiau dia sdp.

amal: ye ke kg kt tepeng... hihihi. klu blk sana pegi la. try camana. tp cam biasa je... kikikiki

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...