Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, January 24, 2011

Si tecit ini buat mama ssh hati... ;/

Cite ni berlanjutan smpai hari ni... amca xsht... sjk mggu rabu lepas lg kan, i sbt2 dlm blog ni yg amca demam. huhuhu.... sgt ssh hati. bkn sikit2, berganda2 pnya ssh hati lebih dari biasa. bukan sebab apa, dia dmm panas 40'c smpai 4 hari, jap2 je surut. pastu naik blk suhu bdn... muntah2... sian dia... sblm ni klu dmm 2 hari je plg lama... sehinggala ptg sabtu bebaru ni amca kena bergegas ke emergency hospital putrajaya. sbb pegi klinik panel suh refer sana amik darah... siannya anakku... cpt2 siapkn apa ptt n zass pegi. time tu dlm kul 4.30p.m rasanya. sampai dlm kul 5p.m. pnya la ramai org... daftar tggu turn... lama giler... nk tau kul bape baru dpt turn? hah 7.30p.m. huh... bikin baran je... nyaris2 papa ajak blk je... amca yg dmm jd aktif dah jln keliling hosp.... masuk blk doc, doc yg mungkin dh stress ckp, 'xyah amik darah... ok ni, sya bg antibiotik' mcm garang2 je... huhuhuhu.... jap je dh blh blk.... hhhmmm klu mcm tu klinik biasa pun blh... xpela... sbb dia check amca dh 38'c suhunya.... trn sikit... Alhamdulillah...

sementara tggu tu, mcm2 lah beli xnk bg amca boring, xabs ngn toys, roti, pau, bg minum, mkn... sian dia... skrg Alhamdulillah... makin sht walaupun bdnnya masih suam2 n selsema... mama pnyalah risau smpai xssg hati tgk ank camtu. papa pun sama, amca igt tau, papa mama syg amca smpai bila2... huhuhuhu... ssh hati tgk amca xsht... mama byk doa2 amca cpt sembuh tau...huhuhu sedeh tau tgk amca nangis, muntah2, xnk mkn, serba xkena lah... adoiii syahdu weiii bila ckp psl ank ni... ;/

ni la buah hati mama papa... moga cpt sihat ye cyg... ♥u 4 ever...
(masa snap gmbr ni, xpasan pun ada samting kuar kt idung... huhuhu ;p)


2 comments:

byna said...

ciannyer amca...:-/

.:. Maa .:. said...

byna: sian ;( ni pun xsht lg...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...