Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, March 23, 2011

Amca 1 tahun 4 bulan...

Salam smua... adeh, bizinya.... nk berblog pun asyik tangguh2 je... dh merundum tgk jumlah post dr sblm2 ni, pdhal byk cite ni, burn camtu je.... huhuhu, apa leh buat... 
oke la, untuk menaikkan mood, nk cite pasal amca la, blh ye... hihihi. mestilah blh kn. erm skrg amca dh byk ragam... mcm2 dh, maklumla hari ni dh cukup umurnya 1 tahun 4 bln. he, jap je kan. Alhamdulillah, makin bijak bdk ni, klu nk suh apa2, dh phm da, klu nk kuar umh, mama tanya, 'amca, kasut mana?' dia jwb...'aa de..(xde) ' smbil pusing2kn tgn dia... ekekeke, 1 lg, nk mkn apa2, pndai dh amik sndiri, pastu sua kt papa @ mama, ckp 'kak, kak' (bukak). klu xde yg lyn dia, dia gigit plastik tu nk bukak sndiri.... hehehe, sj nk tgk akal dia.... ;p klu dh kenyang, cpt ngeleng kepala smbil ckp 'na nanak (xnak).... kikikiki, comel tul ;p
klu ikutkan byk lg perkembangan si tecit ni, xabis cite oooo.... mcm2... ups 1 lg, klu mamanya larang apa yg dia buat mcm pnjat tgga ke, mama ckp 'amca, no!no!no! (smbil gerak2kn jari telunjuk) dia ikut gk 'nanananana...' n tgn buat mcm babai gtu.... hahahaha.... then trs xjadi pjt tgga... gud boy ♥

oke la, jom lyn gmbo dear... muahh3 (^_^)

xnk mandi dlm tub dia, dlm baldi ni gak dia layaannnn... huhuhu


baru sdh mandi, nmpak x kt blkg nun, kwn amca pg2 dh smpai masa hujung minggu ri tu... he


siap mandi, nk kuar la tu, tp xdpt. sian diaa ;p

haip2! duk umh je... he, buat muka mcm2.... kikikiki
mlmnya...

main dat papa.. ngamuk2 mintak bwk turun, haishh, dhla tajam... bg pun dlm pengawasan rapi tu ;p


siap nk g dataran...

ni tgh tgk cd ice age... beria gelak tgk cinonet scrat kejar hazelnuts.... ekekeke :)

lagi... duk sengeh je sowang2. tp mmg cite ice age kelakar pun kan... hehehe....


7 comments:

Elin said...

ala omel2 budak encem ni. Happy 1 year 4 month amca.


p/s: ma cute la die pakai suar polka dot tu..mcm da besar jer rupa die. Org mang tak leh tgk polka dot polka dot ni...geram. Lagi2 klu budak yg pki..omelllll.

Yan said...

Baik2 dgn baldi yg ada air. takut dia isi sendiri, masuk sendiri.. bahaya...

.:. Maa .:. said...

lin, hehehe tqvm mama lin. suar tu busha pant la... anti emma yg pilih bulat2 tu... huhuhu. comel ke ;)

yan, tq kak.... mmg xpnh tggal dia sendiri dlm blk air pun... bahaya.

byna said...

bijak ye amca skg nih.. cm csu nye.. hakhak

.:. Maa .:. said...

byna: erm bijak2... penat melayan oooo... hikhikhik

Akmal Baharuddin said...

alalala..comelnye amca dlm baldi kak.hehe.seronok lak tuh muka die.hehe

.:. Maa .:. said...

amal, ekekeke... byk ragam dah... sonokla dh berendam dlm tu. heee ;*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...