Jom ikut Amca... (^_^)

Tuesday, May 24, 2011

supplements

aii.... lama xupdate. semenjak dua menjak ni, cuaca berubah2 kan, ada pns terik gitu, pastu ptg hujan ribut..... huhuhuhu.... Alhamdulillah.... hehehehe (muqaddimah yg bgs kan ;p)

Sebenarnya nk cite psl supplement n berat i yg jap naik, jap turun neh, rasa cam gemok dh, tp timbang xpnh la >47kg.... huhuhuhu... kang obesiti lak ;p hurm.... cane nk dptkan berat yg ideal n statik je hah... hari2 mam roti canai la, nasi lemak la.... mc D la, haduiii.... apa cer.... dlm hati duk bertekad, nk mkn yg seimbang jerk, tp xpnh dpt ikuti tekad itu.... kikikiki ;p.... umur dh makin byk neh, baru terpikir nk mkn yg sht2... xnk mkn fastfood selalu sgt, xnk mkn jajan, manis2, myk2 n lemak2 tepu.... tp mkn jgk.... cane ni... ni pun duk tgh survey2 apakah supplement yg baguzzzz utk diamalkan.... ngeeee~~~~ ada cadangan x? (-.-) tp sehingga kini, makanan yg nk dielakkan itula masih diamalkan.... help me.

sekadar hiasan... ;p 

dan setelah lama duk riki2 apa supplement yg nk diamalkan, tup2 amca yg dpt.... hehehe. kebetulan je, ri tu g klinik jmpa doc nk minta krim ruam for amca, tnya sekali vitamin yg baik utk hero ni, dia suggest le syrup Appeton wif Lysine ni. trs g cari cpt2 kt farmasi.... hehehehehe, Alhamdulillah, amca skrg pntang tgk ubat, nk mkn ulang2.... aiyork.... xbley la mkn byk skaligus cyg ye.... ngeeee.... makin byk le mknnya. xleh stop dr mkn, apa2 aje kena standby makanannya.... Alhamdulillah, cpt besar yea ;) maklumlah, mkn vitamin ni lg bertambah seleranya...

ni haa... bgs utk kanak2 yg aktif n sdg membesar... hehehe. tq doc soraya ;p


gmbr si tecit yg lasak ni wajib ada ye... hihihihi
tgh mam kepok...


7 comments:

Elin said...

bagus3...
wina pun mkn Appeton..tp yg tablet..asyik2 nak emin (vitamin)...alhamdulillah selera makan bertmbah gak. Dah nak abis tggl 2 biji..kena beli lagi ni. Or pun nk cari supplement..tp skg tgh makan VCO Catalyst. try la.

.:. Maa .:. said...

hehehe..... bgs gk ni... erm ri tu pun duk belek2 pasal VCO tu, lum try lg.... insyaAllah, tgh pilih2 mana yg elok ni ;)

mamasue said...

appeton multivitamin with lysine tu mmg berkesan kt anak mamasue.mmg dhiya tu susah tul nak mkn,tp kalau mkn lysine tu,pagi,tghari n malam pun mintak mknan lg

·٠•●♥ NOR ♥●•٠· said...

maa still maintain slim jer... elin pun sama... nor ni sejak 2 anak ni.. kembang dah.. hehe... byk supplement yg bagus2... kalu nak try yg lg ok..kena budget lebih la... hehe... nor & family makan spirulina elken jer... nanti nak try gak la bg miafif appeton... =)

.:. Maa .:. said...

mamasue: btl2... sgt berkesan, amca baru mkn 3hari, tp selera mkn dia bertambah2. cpt tul kesannya. tgh2 mlm nk smpai pg tu, 2 botol susu botol pjg abis. sblm tu, sebotol pun tggal belen. huhuhuhu

nor: try la bg miafif. bgs. insyaAllah berkesan... hehehe. erm spirulina mmg bgs dr dulu lg kan nor. duk dgr2 je, lum pnh try, tp mahai gak ler... mana ada slim, byk lemak2 degil ni nor.... hehehehe

ibu chicamie said...

huhuuu...chica pon mamam appeton multivitamin wif lysine ni.but adik amie.,no no no.hahaa...ma.,i pon tgh bace2 psl VCO tu.katenye elok tp tgh bace dulu...

.:. Maa .:. said...

nani, amie dh xperlu appeton da.... hehehehe. tu la, sy pun duk bace ulang2 smpai blh hafal... kikikikiki ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...