Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, June 10, 2011

Amsyar 18 bulan

Salam..... curi2 masa utk update blog ni, ni pun draft dh smpan lama, just touch up sket je, 23hb 5 ri tu amca dh 18 bulan a.k.a setahun setengah.... erm, dh besar kan. byk plk tu ragamnya... ;p xpe, selagi dia tunggal ni, mama papa layan lebih sikit... kikikikiki ;p mmg byk perubahan +ve dia, bijak n pot pet,pot pet dah.... huhuhu. tp besh lyn dia w/pun kdg2 blh tegak smua rambut mamanya..... ekekekekeke... bila kt opis n lambt ambik dia ptg2, sure mama rindu rinduan....hukhukhukhuk ;/ xbley jauh2 oooo..... xley idop i (-.-)

emm, perkembangan di usia ini, dah ajuk org ckp n ikut apa kita buat, dh boleh terima arahan cth: kemas toys (walaupun 2,3 benda je masuk bakul.... ;p), dh blh lap lantai (if susu or air tumpah, just bg tisu je ;p), bila hp bunyi, dia la org plg kalut nk amik hp bg papa @ papa yer, dah pndai juga bg arahan sama mama papa, suh on tv la, amik air, buka peti ess, pakaikn kasut, sikatkan rambut, pakai bedak, suar dh pndai pilih sendiri nk pakai mana 1, bila xabis mam biskut atau apa2, suke2 je suap kat mama atau papa yg lebihan dia (biskut dah berair n comot2 nk suap ye amca).... mama nganga aje le.... eeerrrkkk kembang  tekak i huhuhuhu.... ;p lagi satu, pndai pujuk n amik ati mama papa bila kita mrh2 dia.... hikhikhik.... caranya, mula la dtg kiss2 manyak2 kali n buat xtau je smbil lari2 setempat, xjd nk mrh, gelak2 trs... hahaha... notti amca neh. pastu klu tgk cite antu dh tau takot, cari sesape blh pgg dia n nyorok.... then ckp 'akoot...', hurm, lg??? heheh, skrg dh pndai pilih2 nk channel mana, klu xbuka channel dia suka, tarik2 tgn papa smbil2 jerit2 n bg remote....kuikuikuikui... byk ragam tol, lagi kan, sekarang ni, klu jumpa tudung mama yg gantung kt mana2, beria tarik nk bg mamanya, pastu suh mama pakai then ckp 'tatta....' tnda2 nk g jln tu... hahaha, sama gak klu jmpa bj papanya, bg trs kat papa kesayangannya itu ;p adeh..... xterlayan kam0 sorg ni tauuuu (^_^)

oke la, tgk gambo jom....

tergelak2 bila dpt bdiri tmpt tggi


nggeeeee.... suka bila xberbaju

hurm, muka baru bgn tdo from bbysitter hos ;p

@tesco lg, beria pilih troli sendiri sbb nk duk dlm ni, dh senget tmpt ddk tu, kamo dh bsr la amca, tu utk bby tecit2 aje... kan papa dh kena backup tu... hihihihi

aye nk g skul daaa...hehehe

smua benda nk pjt... bkn main sronok ye, jatuh kang baru nangeh...



tgk ragam mcm2 dia, abis angkut kasut papa nk pakai dlm umh, adoi,adoi,adoi... ;/

ni lagi ha,  nk minum air nk tong tong bks besar je, ikot sape ni ye...

pas mandi, hehehe... mcm org besar je amca ni 

kt ruang atas, muka terkulat2 baru bgn tdo dipetang hari.... hehehehe

ni pun, mamai lagi.....

dan lagi, muka suci bersih baru bukak mata.... ;)

oke, itu sj, sekian terima kasih entry amca untuk semua.... babahai....

♥ cayang amca manyak2 (^_^) ♥

* semua editing/update/touch up/upload @ my sweet home oke! Jgn jeles ! ngeee..... ;p

3 comments:

LittLeMyRsHMaLLoW said...

dah lama tak tengok amca nie...
dah besar dah pun...
makin kacak...
=)

mamasue said...

kiut yg gambar br lepas mandi tu,mmg mcm org besar ...

.:. Maa .:. said...

littlemyrsmallow: hehehe, mama amca sibuk sket. ni baru berkesempatan nk buat e3 psl amca ni... hihihihi... tq ;)

mamasue: heeee, tu la. klu tgk gaya dia btl2 ni, mmg lagak mcm org besar kak, naik tgga pun xpgg apa.... heheheh ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...