Jom ikut Amca... (^_^)

Thursday, August 18, 2011

13 & 14 Ramadhan 1432h @ Taiping

Salam...

Minggu lps, kami amik kesempatan utk blk taiping berpuasa 2 hari kt sana.... Jumaat mlm lps berbuka kami siap2 nk blk taiping wif maklong n mak andak amca sekali.... ramai meriah sikit kan.... sambil2 berkesempatan berpuasa, berbuka n sahur ngn keluarga mertua i, blh jgk la tgk2 persiapan pekan taiping yg nk smbut raya ni.... hehehehe. smpai dlm kul 1.30a.m trs sahur, dh pk mmg xlarat nk bgn lg.... so kami mkn dulu then tdo dgn nyenyak sekali smpai pagi.... tp subuh xterlajak okey..... kikikikiki.... nasib baik..... ;)

Esknya sabtu kami xkemana, rehat2, tdo, lyn si amca, tgk tv, tgk fb... tu je kejanya.... ptg kuar pegi bazar jap pastu blk je la.... bazar kt sana masih byk kuih singgit 3biji, bege singgit, sate 40sen sebtg, ok lg kan.... sini????? mana nk dpt dh.... cuba cr mana, smua lumba2 nk naik harga.... bayangkan kt sini cempedak goreng 5biji rm2.... dh la kecik2.... hangin 1 bdn... kt sana rm1 6biji.... haaaaaa, mana nk dpt.... besar2 lak tu, ada la bsr penumbuk amca.... hehehehehehe..... mlm tu berbuka dgn meriah sekali, amca pun berbuka walaupun cara dia yg suka sepahkan nasi.... xpe2 asl xkaco....hehehehehe

Ahad tu kuar jp kami nk g tepeng, tp baru msk the store, amca pnya mengamuk ya Allah.... xpnh2 mcm tu... smua xkena, meragam je... haip2 bdk amca ni tau.... huhuhu. dh tgk keadaan dia camtu cergass blk, then sggah kedai pujuk dia beli roti n air dutch lady trs lepak kt lake garden jp... fuuuhhhh, baru ok... dugaan bln pose, nasib kesabaran i berlipat ganda tau, sbr2, smpat lah senyum, kikikiki... papa pun diam je smbil dukung amca yang geliat2 xduk diam tu + nangis2... hahahahah.... lawak je. Jalaan laju2 menuju ke kereta.... huhuhuhu...

Kat Lake garden, tgk tasik smbil bg amca mkn minum... baru lega. amca pun diam je.... heheheh... mlm tu lps berbuka kami blk nilai redah hujan... Alhamdulillah, slmt smpai ;) tgk aksi 2 berank ni... i like byk2... ;p

uit, buat ape tuuuuu

2 hero kesayangan sayeeeeeee... hargh! hargh! hargh! ;)

tgk tasik, bahaya... berani dia nk g dkt2 tu...

ni la si amca lps ngamuk2 byk ragam... haip!

suh gk amik gmbo i sekeping... ekekeke


i suka snap2 gmbo, tp xde sape suka snap gambo i.... wakakakakakaka... sendiri sudaaa ;p

itu je gmbo yg ada smpt snap, yg amca main2 ngn opah, atuk, acu, xsmpat amek... hehehehe...

3 comments:

Yan said...

dah makin besar dah dia..

Dr. Amirah said...

heee lamanya tak komen sini!amca sihat tak ? :D

.:. Maa .:. said...

k.yan: dh besar kak... jap je rasa ;)

dr. mira: sht..... dr sht? raya blk x? hehehhehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...