Jom ikut Amca... (^_^)

Thursday, August 25, 2011

25 Ramadhan & persiapan raya...

Salam, sementara mood menaip dtg, sggah kt blog kesayangan ni jp... hari ni dh 25hb, jap je bulan Ramadhan dh nk abes, 4hari lagi utk Syawal dtg... kat opis dh xseligat mana dah, smua org dh pk psl raya, blk kg, kelengkapan yg lum cukup, kms2 umh.... kan. kt opis ni pun sebahagian dh cuti... moga perjalanan blk kg kwn2 selamat dan dipermudahkan.... Amin..

i still keja lg utk hari ni, insyaAllah esk dh cuti, n ptg sikit kami blk kg... tahun ni blk machang dulu, then baru beraya kat taiping pulak... erm perasaan dh tentu seronok kan, bkn sbb raya kt kg sendiri (itu slh 1 sbb jgk la ;p) lain, seronok jmpa keluarga, sedara mara, salam2, pakai cantik2... hehehehe... persiapan Alhamdulillah dh ready semua rasanya. kami mengamalkan sifat wasatiyyah... xde lebih2... kikikikiki... ;) tetiba bg ayt tazkirah... hahaha.... lain2 persiapan eeerrrr yg kecik2 aje nk cr lg sikit ;p orang plg seronok raya mesti bdk2 kan... xterkecuali amca my prince yg dh byk ckp tu.... hehehehe, kelengkapan dia dh siap rasanya, cuma sampin cinonet lum ada. rasanya klu xde pun xpela kan, kang rimas dia, em pakai pn jp je... xpakai pun ok kot... huhuhuhu....

Duit raya, kami dh tkr awl2,dh msk smpul pun... sng awl2. bj raya dh bsh n iron, siap bwk je.... hihihihi, xsbr lak rasa.... sj setelkan dulu apa ptt. xnk terkejar2... kang dh smpai kg, confirm xmenang tgn nk buat itu ini, tlg2 msk, kms umh... fuhh... kami adik beradik xla ramai, 4 org je... bila 2 org dh beraya kt umh mertua masing2, hah tggal 2 org aje.... camtu la kitaran hidup tiap tahun. smua dh ada keluarga kan..byna je masih membujang ;p. apapun, yg ada cukup seronok dh.... raya mana2 pun sama je kaaaaannnn ;) cuma suasana berbeza. hihihihi... ye la, xcukup ahli keluarga. smua mcm tu bg yg dh ada keluarga sendiri ;)

ok, berbalik pd persiapan raya, eermmm kuih raya, kepek2 dh setel suma... klu nk tmbh pun blk kg la, kt sana byk gk... lgpun kt kg. kami mmg buat kek 3,4 biji klu nk raya.... standby utk org dtg beraya seminggu tu.... kdg tu, smpai mlm org dtg....  umh kg begitu laaa.... hehehehehehe... mcm karangan kanak2 lak...

k la, selamat hari raya, maaf zahir batin kepada semua kwn2... pandu cermat, jiwa slmt... jemput dtg umh kt machang atau taiping... selamat gembira n jmpa family tersayang... babai... ;)





3 comments:

deno said...

datang sini teringat kat anak buah deno yang namanya juga amsyar... tapi nama penuhnya amir amsyar... heee

wah... dah benyak persiapan raya nampaknya... mesti la kan kalau tak bersiap awal2 nanti kelam kabut... deno petang nie baru nak ke bandar beli tudung untuk raya... baju raya dah sipa... SELAMAT HARI RAYA kakak....(^_^)

NaNaRuZaNa said...

slmt ari raye amca...soh mama post gmbr encem bnyk2 ek blk raye nnt :)

.:. Maa .:. said...

deno: ye ke nama ank buah amsyar jgk? hehehe... umur bape... ooo amir amsyar.... best2 ;) persiapan buat sikit2 deno, xkelam kabut... slmt hari raya jgk adik deno ;)

nana: insyaAllah anti nana ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...