Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, September 2, 2011

Kisah Raya kami.... part 1 ;)

Assalamualaikum w.b.t. ;) rasa xterlambat lagi nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kpd semua... masih dalam mood raya... hari ni raya ke-4 dh, i n family dh kat Taiping, umh mertua... baru smpai mlm td, perjalanan 9 jam yg sepatutnya amik masa 4 jam aje dr machang ke Taiping.... jem giler2 pnya, hampir2 nk patah blk machang bila dh terperangkap dlm jem kt mcg... hadoi, bayangkan, 1km amik masa 1 jam.... xtahan oooo temprature keta naik tahap max.... fuuhhhh saspen je.... benti jap then trskan jgk perjalanan ke arah grik. -.-

Berbalik pd kisah raya kami tahun ni kt machang kg i, hari 1st raya... seawal 6pg semua dh bersiap2... kemas apa ptt, susun2, sapu2... tp yg sedehnya anak kesayangan saya xsihat.... sian dia... batuk muntah2... bgn pg trs siapkan dia pkai bj raya sume2, sementara papanya n yg lain g smyg raya, amca duk main2 kt umh... minum susu muntah, mkn sikit muntah.... abes baju raya cantek2, smpt pkai jap je pun... sian tul... papa blk smyg, decide utk trs ke klinik. dlm kepala pk, klinik mana la yg buka pg2 raya ni, kebanyakan smua melayu, pastu my mum ckp g klinik lim kat machang, utk sedut kahak... smpai sana, klinik tu xbuat sedut kahak, then advice trs ke hosp. sbb nk sedut kahak, amca bernafas bunyi semput2 dh... adeh. hhmm lupa lak kt mcg ada hosp....huhuhu smpai hosp trs ke emergency.... naseb xde org sgt... sorg dua je ada duk nunggu... amca trs suh msk kena neb... ngamuk2 dia, duk ckpla akot, akot, smbil mlalak... siaaan, takut dia tgk neb berasap2 tu kan.... sayu ati oooo.... xdpt tdk, kena paksa dia, pgg kuat tgn kaki dia, tp xlama, sian dia mlalak2.... adei sebak i taw... smgt raya dh tetiba down... ;/

 
di pagi raya. peace lg walaupun xsht...

otw ke hosp.... amca diam2 je kt blkg....

tgk haa,.... dh comot2 dh muntah ntah bape kali, bj raya dh xde... sian la... muntah air je pun. sadis....

sedih je mukanya...

kt hosp... dh nk blk... muka monyok je...

blk trs ke umh nenek, beraya... tu nenek saya, jubah itam tu... ngeeee...

tgk. buat hal sendiri je kt umh nenek.... huhu syg dia.

dh melawat umh nenek, blk rehat je semua... then kami siap utk ke pasir mas umh tok belah mak plk... huhuhu.... amca dh ok sikit ptg tu, lps neb... ada jgk batuk sket2, jln jgk la dh beraya kan... sesi ptg:

aksi kanak2 di ptg raya... k.mia n abelom in action... smbil tggu mak bapak bersiap ;)

amca pun sama naik bila dh sepupu2 tunjuk aksi ye....

ultraman taro... kikikiki... amca jmpa geng lasak... abes sepah umh tok ayah =p

 
ni la abelom ketua segala askar... yg lain ngikut je ler. zharfan kasyfi... dulu kecik2 lg.. kwn2 ku mesti kenal bdk ni kan... ank buah 1st i... hahahah. kecoh je ;p

otw... dh sht sket... ;)

orait, takat ni dulu la yea... kang smbung part 2 lak... byk lg citer raya... hihihi... nk bersiap g beraya lagi... daaaa...





5 comments:

Tihara said...

salam raya..

cute nya budak2 lam pic ni :)..
jum jemput serati giveaway di blog saya :)

FIQAFI said...

comel ney amca!!

.:. Maa .:. said...

tihara: tq, insyaAllah.... ;)

fiqafi: tq kakak... ;)

ann @ hatiberbunga said...

olololo... ciannya.. lum sihat ke lagi arini?

.:. Maa .:. said...

batuk2 skrg n seseme... huhuhu, xdpt nk amik gmbo amca pakai bj melayu, pg raya jap je pn ann.... sedey.... ;/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...