Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, January 31, 2011

Selamat Pengantin Baru -Kamarul♥Jannah-

Salam... 
smlm kami 3 beranak pergi ipoh, kenduri sebelah pihak lelaki kamarul aka kwn kamceng my hubby jg kwn sekampeni i. sebelah pihak pompuan hari sabtu, kt kwsn ni je, lenggeng kot. Tahniah utk korang berdua ye... huhuhuhu dh selamat pun.
smlm kul 9.30a.m kami bertolak dr umh, yela xnk rushing sbb cuaca hujan lbt. sepanjang pergi n blk hujan... smpai sana dlm kul 1 lebih... ngam2 masa pengantin smpai... ye la, byk benti2... kikiki... smpai trs mam n jmpa pengantin, bergambo sikit then zass... blk. xleh lama. biasalah, time tu mmg masa kemuncak, tamu penuh n tuan umh pun xterlayan, sian... jom lyn gmbo yg smpat di snap.

pengantin baru smpai... so sweet je... ;p
mkn beradab... mcm xpuas ati je muka pengantin laki, xkenyang la tu... hahaha

ni mak ayh jannah kot... i pun x sure... papa amca snap je... heee

smpat gak walaupun keadaan terkejar2... maklumla ramai tggu turn nk bgambo ngn pengantin... hik
ini bdk sgt aktif... adehhh mama surender... 

terpaksalah papa pancing amca ngn game... tgk moncung mulut2...

peace... nape nmpak i tembam... huhuhu.. 
blk hujan lebat... amca lak lena je tdo... hehehe... smpai nilai baru bgn mintak susu.... heeee

pssst: mood mls nk pakai bj kurung... sbb perjalanan jauh, nk kejar lak my hero tu... kikiki. xpela kan... ;p

Friday, January 28, 2011

cd





aii... baru berkesempatan nk bercerita... hihihihi. sabtu ri tu sj jln2 g giant, ye la... xleh g jauh2... amca lum sht. tu pun kuar jap je ptg2... survey2 ada booth jual buku2 dpn tu, tertengok lak 1 cd ni... nmpak mcm bagus... hihihihi, belek2 beberapa jenis, trs beli... ermmm nk test amca suka x... langkah pertama nk bg dia seronok belajar... kikikikiki... ni ha cd nya...



ada sekeping cd je dlm dia. bila pasang  je, amca mula2 buat xtau je... tp bila kuar je suara bdk kecik nasyid2 baca alif, ba, ta, baru terdiam tengok je... hihihi... bgs. dia ajar cara baca, cara tulis... ngn nyanyi2 bg si tecit minat. tp kena pasang selalu... nanti dia blh ikut ckp alip... baaaa.... attaaaa.... kikikiki ;p
erm, sesape nk try, blh je... RM17.90 je...  (^_^) 

Thursday, January 27, 2011

rehat jap

salam... rasanya 2,3 hari x sempat nk update blog ni... huhuhuhu... sgt byk keja... ikut musim, sekali dtg, xcukup kaki tgn... huhuhu. tp ni rehat jp beberapa minit.... ampun ye bos... kang smbg blk buat srt... kikikiki ;p

erm Alhamdulillah... Amsyar dah makin sht sepenuhnya. ada selsema n batuk sikit2 je lg... mlm td pun tdo lena smpai pg. Alhamdulillah... syukur sgt2.... risau+ssh hati+sedih+xtenang semua rasalah time dia xsht dmm pns ri tu... adoiii... sesak dada rasa. nk buat apa pun xkena. xpela, mungkin ada benda baru yg Amsyar dh pndai kan...  insyaAllah... ok, nanti sambg lg ye, xsmpt. nk siapkn cpt keja urgent ni. kang i upload gmbr amsyar yg ceria lps dmm... mama papa so hepi (^_^).... ♥♥♥♥♥u manyak2 amca....

k, sambg blk... heeeee ;)

Monday, January 24, 2011

Si tecit ini buat mama ssh hati... ;/

Cite ni berlanjutan smpai hari ni... amca xsht... sjk mggu rabu lepas lg kan, i sbt2 dlm blog ni yg amca demam. huhuhu.... sgt ssh hati. bkn sikit2, berganda2 pnya ssh hati lebih dari biasa. bukan sebab apa, dia dmm panas 40'c smpai 4 hari, jap2 je surut. pastu naik blk suhu bdn... muntah2... sian dia... sblm ni klu dmm 2 hari je plg lama... sehinggala ptg sabtu bebaru ni amca kena bergegas ke emergency hospital putrajaya. sbb pegi klinik panel suh refer sana amik darah... siannya anakku... cpt2 siapkn apa ptt n zass pegi. time tu dlm kul 4.30p.m rasanya. sampai dlm kul 5p.m. pnya la ramai org... daftar tggu turn... lama giler... nk tau kul bape baru dpt turn? hah 7.30p.m. huh... bikin baran je... nyaris2 papa ajak blk je... amca yg dmm jd aktif dah jln keliling hosp.... masuk blk doc, doc yg mungkin dh stress ckp, 'xyah amik darah... ok ni, sya bg antibiotik' mcm garang2 je... huhuhuhu.... jap je dh blh blk.... hhhmmm klu mcm tu klinik biasa pun blh... xpela... sbb dia check amca dh 38'c suhunya.... trn sikit... Alhamdulillah...

sementara tggu tu, mcm2 lah beli xnk bg amca boring, xabs ngn toys, roti, pau, bg minum, mkn... sian dia... skrg Alhamdulillah... makin sht walaupun bdnnya masih suam2 n selsema... mama pnyalah risau smpai xssg hati tgk ank camtu. papa pun sama, amca igt tau, papa mama syg amca smpai bila2... huhuhuhu... ssh hati tgk amca xsht... mama byk doa2 amca cpt sembuh tau...huhuhu sedeh tau tgk amca nangis, muntah2, xnk mkn, serba xkena lah... adoiii syahdu weiii bila ckp psl ank ni... ;/

ni la buah hati mama papa... moga cpt sihat ye cyg... ♥u 4 ever...
(masa snap gmbr ni, xpasan pun ada samting kuar kt idung... huhuhu ;p)


boleh ke sya jd macam dia...?

salam... hehehehe.... tajuk tu menunjukkan cita2 sya dlm dunia blog ni yea... berangan je lbh kan... xla... cita2 tu.. ;p pg2 terdengar kt hot.fm cite pasal sorg blogger blh capai RM1juta setahun... giler dasat! huhuhuhu.... bila dgr2 rupanya dorng bercerita psl sorang blogger ni yg income dia tiap bulan cecah RM12ribu hasil blog nya... blog dia cite psl diri dia je n family... dasat kan... ni buat i berkobar2 nk jd mcm dia... tp boleh ke... hehehehehe... entry pun kdg2 je post. xbest lak tu... simpan dlm hati je la... huhuhuhu (nada merendah diri tu ;p)


erm sesape yg baca paper ahad ritu pun mesti dah tau kan... topik utama tu... huhuhuu....  pssttt tgk jom sape redmummy ni...

Namanya mira abu bakar pemilik blog redmummy.com...blog peribadi paling popular yang menerima hampir 4 juta pembaca setakat ini.


muka dpn Ahad pnya cite...
dasat beb...

ni paper thn lps... April rasanya...

sempat amek header dia... heee.... 

pssst: kena kuatkan usaha... buat sampingan kat rumah... huhuhu blh ke ;p

Friday, January 21, 2011

jom ikut amsyar ronda2...

Salam... lagi nk story mori psl my hero yg makin manja ni... skrg dia dmm kn, dr smlm, bdn pns smpai 40c. huhuhu... sgt risau... hari ni pun pns lg, tp kurang dr smlm... mamanya keja gak. harap2 amca ok je dia... petang rabu blk keja ptg2, wajib bwk amca jln2. xpun dia yg beria nk berjalan, lg2 tgk bdk2 lain riuh rendah main basikal, jerit2... dia pun kalut la nk join... plk tu ramai yg melayan... ank jiran i la, tiap masa panggil amca... kakak wafa, kakak fina n wafi... hehehehe... (^_^) tgk gmbo je ler.
akak fina, kamceng ngn amca ni... heeee, baru blk mengaji, trs main xsmpat buka tudung... ;)

lg, smpai anta msk umh... tp kuar blk...hik

minum air dulu... nanti smbung lg yea

ni akak wafa, kakaknya fina... bgs... pndai jg baby walaupun baru darjah 3... kdg2 i tggalkn dia je jg amca dlm umhnya... heheheh, siap pndai tdokn amca klu amca lepak lama2 kt umhnya... gud2 ;)

lg bwk ronda2 sekitar umh

tgk apa tu... time ni berebut2 nk tolak beskal amca, tu yg kak wafa trs tolak kt lorong umh ni..hik...

eeemmm ye ;p... basikal baru jgk la walaupun dh 2 minggu beli... kt world of babies je... hihihihi, xplan, papa bekenan terus ngap... xsempat pk pjg... xpela. mama pun ikut je... papa ni nk dptkn yg dia bekenan ssh, dh jmpa terus beli... katanya nk yg blh pakai lama... insyaAllah... heheheh. rezeki amca... ekekeke, tp mama seronok lebih... hahahahah.... ;p oke, kang kita sambung ronda2 lg ye cyg... bai (^_^)

hati xsenang ;/

sebabnya my hero xchat.... sgt ssh hati... adeh, teringat2 dia. amsyar tu klu xsht mesti punya lah manja gile, sensitif. klu tgh jln kaki terkena mainan pun punya la sedeh, nangis beria2... mcm pg td, ikut je montot mama n papa yg tgh n siap2. sian dia... huhuhu... sedeh je dia...tgk pic dak dmm... (^_^)


gambar sblm dmm ni... bkn main ceria, klu x moncong je.... ;p

Thursday, January 20, 2011

Cuti Lagi...

Salam... hari ni cuti umum lagi... jumaat lps pun dh cuti umum.... tp jumaat lps i xberkesempatan nk cuti, kena keja. ada bengkel.... huhuhuhu. hari ni clear... dpt bercuti... xde plan kemana2 lg stkt ni yea... duk la melayan ank je... msk2, kms2... lyn tv, hhahah... rutin seharian... tgk la kot2 klu dtg idea lak jap2 lagi... kikikikiki... ok, sini dulu yea... kang citer lg... daaaaa (^_^)

Wednesday, January 19, 2011

Tingginya Darjat Seorang Isteri...♥

aiii... spt biasa i selalu cari2 pengetahuan baru kt tenet klu ada masa yg terluang... ni la hasilnya yg i terjumpa n nk share gk ngn korang2 smua... xslh kan kongsi2 perkara yg baik.... hehehehe insaf je rasa bila baca, rasa serba kekurangan diri ini, huhuhuhu... ampun suamiku... (-.-)... 
jom bc, yg bujang pun blh je baca sekali...

♥♥♥Tingginya Darjat Seorang Isteri....♥♥♥ 


1. Rasulullah saw menyebutkan di dalam hadithnya bahawa apabila suami pulang ke rumah dalam keadaan letih dan isteri melayan dengan baik, maka ia memperoleh pahala jihad.

2. wanita yang menjaga adab rumahtangga akan masuk ke syurga 500 tahun lebih awal dari suaminya. Dia akan menjadi ketua 70000 malaikat dan bidadari. Wanita itu akan dimandikan di dalam syurga dan menunggang kuda yang dibuat dari permata yakut.

3. wanita yang menjaga solat dan puasa serta taat pada suami (selagi suami tidak melanggar syara’) akan diizinkan Allah memasuki syurga dari mana2 pintu.

4. wanita yang melayan suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat. Pahala ini menunjukkan kasih sayang Allah kepada wanita yang melayan suaminya dengan ikhlas tanpa khianat sedikitpun, samada suaminya di rumah atau di luar rumah.

5. wanita yang mengurut suami tanpa di suruh akan mendapat pahala 7 lapis emas dan wanita yang mengurut suaminya setelah disuruh akan mendapat pahala 7 lapis perak.

6. wanita yang meninggal dalam keadaan suaminya redha akan masuk syurga.

7. wanita yang memandang suamiinya dengan penuh kasih sayang akan dipandang Allah dengan pandagnan rahmat. Semakin lama pandangan isterinya kepada suaminya, semakin besar rahmat Allah.

8. wanita yang tetap melayani suaminya dengan baik dalam keadaan suaminya marah, ia akan mendapat pahala separuh jihad.

hmm... itu sj nk kongsi... sekian terima kasih... (^_^)


*sumber: www.jomlayan.com/

teringin nak makan puding roti...

hihihi... tiba2 teringin nak mkn puding roti... sape pndai buat, ajar la weiii... aku ni bkn pakar puding, stkt agar2 kosong blh laa.... huhuhu. baru td sarapan puding jagung beli kat kafe sini, tiba2 trs terliur nk mkn puding roti plk... lama btl xmkn, berapa taun agaknya ye.... bln2 puasa adalah jual kat bazar, tp time tu xde lak teringin... adeh cane ni... nk kena buat sendiri ke... adooiii kt umh xcukup alat la... tgk tu... sgt sdp... yummy... (^_^)

Tuesday, January 18, 2011

jgn beli Gula2 Clorets

Salam, nk share... sya ada terima emel berantai melalui kakak sya ptg smlm... di sbbkan agak menarik perhatian n mmg sya penggemar beli gula angin, nk share gak pd kwn2 blogger agr hati2 dgn gula2 ni... mengucap pjg sya walaupun jrg beli jenama ni... teruk betul dorang ni kan... so jom kita boikot ini produk ok... sila la bc emel yg sya dpt ni... 


Produk Gula-Gula: Clorets 
Pada 22.12.2010 yang lalu saya telah menerima email dari seorang sahabat baik. Pada awalnya saya kurang yakin dengan email berantai yang sering kita terima dan kita tidak pasti kebenarannya. Jika kita menghantar (forward) email yang tidak sahih akan timbul satu fitnah yang berpanjangan. Kekadang email yang kita terima sudah diubahsuai (edit) oleh pihak tidak bertanggung jawab.
 
Sebelum saya forward email dibawah saya cuba mencari bukti kebenarannya. Pada 26.12.2010 saya telah membeli gula-gula 
"Clorets Infinity" seperti yang diberitahu di kedai serbanika yang dimaksudkan. Bila dibuka penutup, saya terus beristiffar, ternyata dan apa yang saya dapati email dibawah ini adalah benar. Begitulah caranya orang kafir latnattulah menyebarkan ajaran sesat untuk menyembah syaitan secara senyap/halus. 
Jika tidak diambil peduli ini bermakna, jika kita orang islam membeli produk 
Clorets, sudah pastilah sedikit sebanyak kita menyumbang dana ke agama sesat tersebut. Dan, secara tidak langsung atau tidak sengaja di dalam poket manusia terutamanya orang-orang islam akan terdapat salib di dalam poketnya walaupun dia sedang solat jika ianya tidak mengetahui. Ini salah satu sebab kenapa kita tidak khusyuk bila mengerjakan solat atau ibadah lain kerana kita sering menggunakan produk yang tidak tentu asal usulnya, tidak halal yang kita gunakan atau makan. 
Pandainya tindakan orang-orang kristian menyebarkan agamanya kepada manusia dan kita orang islam semua tahu, mereka semua adalah golongan orang-orang yang sesat di sisi ALLAH SWT.
 
Mulai hari,
 sama ada di dalam poket, kereta atau di rumah kita yang mempunyai produk gula-gula Cloretsbuangkan kedalam tong sampah. Kita orang-orang islam berjanji untuk BOIKOT (tidak membeli/mengguna)produk clorets atau sekutunya. 
Ini adalah bukti yang benar:









sebahagian produk clorets...


 Sebarkan semampu yang anda boleh......... 


pssst: Astaghfirullah... (-.-)


tqvm mr. nuffnang

yea... dh tentu smua tau psl mr nuff yg baik hati bagi bonus kat ahli2nya ni kan... hehehehe... hati ni berbunga2 bila dpt tgk earning yg dh melebihi jumlah yg membolehkn cash out sbnr... tp blh x klu nk kumpul2 dulu, tanak cash out lg... sape tau tlg inform me ye... hahahha... maklumlah terlebih excited bila dpt tau ni adalah kali pertama dpt cash out wit nuff... tqvm mr. nuff... ada gk hasil sya berblogging ni... nanti bg byk lg yea.... makaceh.... * tgh senyum smpai telinga ni...

Monday, January 17, 2011

under construction... sape blh tlg...

masih dlm mood 'mengcantikkan' blog... oke x mcm ni... huhuhuh. klu mood tu dh smpai smua org keliling aku mintak tlg, kpd yg pakar2, tqvm sudi membantu juga pd blogger tegar ini ye....heeee. nk buat sorg2 pelik jadinya, maklumla sya ni xcreatif... hukhukhuk... tp smgt tu ada. heee.... xpe, slow2 kan. nk belajar kena sbr... ni pun dh proses nk ejas yg mana patut... adeh, pk pasal header ni pun 1 hal, nmpak mmg sng, tp ssh oooo mau edit itu pic. mcm2 cara pk... si blogger emma pun sian dia kena pk sama... sori la emma, ssh2 je... ;/ tp xpe, dia creatif, maklumla pakar it tu... sya je hampesss... header tu hasil kerja dia... cun x? cun ke x weiii? hahahaha.... mestilah cun kn... except tuan pnya blog.... huhuhu. design tu yg penting yea... kikikiki, oke, 2 b cont. moga2 pas ni lg tantek blog sya... janji rajin... tul x (^_^)

pssst: sape baik hati nk tlg sya, cane nk bg ruang header luas sket tanpa header terkeluar kwsn bwh tu... penat kecikkan saiz header... masih xjd... hurm.

Lunch time!

Ai... sj nk hidupkan blog ni... dr mggu lps xupdate... nk lunch dah... jom kita ramai2... heee nk mkn apa ye... ermmm. nanti decide... nk kuar ngn my hubby tercinta dah ni... babai kawan2....

psst: sila jgn muntah ye... tahan je la... hahahaha, uit emma, i xsbr nk tgk hasilnya... kang i belanja u mkn bege... nak x? hik (^_^)

Wednesday, January 12, 2011

Mood berblogging merundum...

ermmm mungkin buat masa ni je kot... dgn keadaan keje yang xmenentunya, kadang2 klu dtg yg urgent semua mau cpt... adatla tu kn... insyaAllah... xjd masalah pun... cuma bila dh byk pk, blog pun kena slow sikit... ni curi masa je sbb dh menghampiri waktu blk... hehehehe... rht jp. apa2 smbung esk plk... dh nk blk. sgt windu ngn my hero... adeh, xsbr nk kiss2 dia... kikikiki.... n esk ada misi yg penting perlu di setelkn... insyaAllah... babahai.... (^_^)

Monday, January 10, 2011

Go Genting

Salam, baru ada mood nk bercerita...

i cilok tajuk dr emma pnya cite dulu 'go genting'.... hihihihi... Sabtu bebaru ni, i bekesempatan g genting. my hubby pnya plan ngn kwn dia... huhuhu, i ikut serta je. mmg dh lama cadangannya, tp sabtu baru ni baru smpai... Sabtu tu bertolak awl gk la... dlm kul 8 lbh kot... tp xde la rushing sgt, santai je... benti sarapan kt rnr Nilai, baru btolak g sana... smpai dlm kul 11a.m lbh rasanya... smpai ats pnya la menyesal xbwk sweater... adeh, langsung xigt. my hubby pun sama... nasib keperluan amca excellent oke... suma ada. mak bapak je gigil kesejukan... smpai theme park, mula2 xramai lg... ngn kabus tebal ditambah dgn angin mcm ribut salji... btl beb, xtipu oooo.... dasat... plan nk main outdoor lgsung xjd tgk cuaca, ye la... sekali ckp kuar asp... hehehehe.... xde rezeki nk explore outdoor game... hurm... so my hubby n kwn dia decide utk main indoor je... beli tiket yg sekali byr blh main suma game dlm tu... i memula xminat sgt, ngn amca yg xddk diamnya, xpe. bg can kt papa amca je... tp dia beli gk... ikut je la... hihihihi... suma terikat tgn ngn tiket... erm rugi klu beli tiket utk 1-1 game je... 




konvoi 2 buah keta... ni snap dr dlm keta... kabus dia mcm hujan... mungkin sbb pg kot... cuaca ngn angin kencang sgt xsesuai nk bersiar2 kat theme park luar... jenguk2 dr dlm je... heee... ;p

mula2 smpai, trs main game... mcm terror je si tecit ni... hihihihi

tgk tu... beria... ;)

mama yg bekerja keras mengkontrol amca yg sgt aktif ni... nk jln je... adeh... xlarat ;/

papa n da geng... sian xdpt join main outdoor... cuaca xmengizinkn...

yuhuuu.... masa beratur nk naik apa ntah mainan, ada geng2 badut lalu... tggi beb...

tgk... sporting dorg ni... hik,

dh naik... best jgk la sket2... hihihi amca dh ngantuk... sian

tgk pasangan serasi ni, mcm dlm penjara... kikikiki

ni 1st indoor game yg kami naik... pening la jgk... huhuhu

lunch mc d je... cukup la mengalas perut... heeee

ni naik ketapi cinonet... lawak tul

yeay, dpt gk bergambo ngn badut ni

like tis picas... ;) tgh tgk persembahan pentas... 

3 jejaka, mesti ramai kenal... glamer ni... hahahahaha ;p

gambar pun xbyk sgt... makin nk petang org makin ramai... ada plk persembahan kat pentas utama dia. pnya lah riuh rendah.. lg2 bila kuar si badut yg tggi, yg rendah... lg org kerumun... adeh, kami round2 then g surau... trs turun blk leeerr.... dlm kul 5p.m rasanya time tu... xjauh pun, dr nilai kurang 2 jam... cameron je tersangat jauh... tp berbaloi2... heeee. xpe, ni dh tau blh dtg lg... insyaAllah... tq 2 my hubby... suka bwk jln2... plan tiba2 je... (^_^) ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...