Jom ikut Amca... (^_^)

Sunday, March 27, 2011

Selamat Hari Ahad... ;)

Salam.... xtau nk letak tajuk apa.. he. xpela kan... lama xupdate blog ni... hari ni kami xde plan pun nk g mana2. smlm dh kuar g Alamanda je. he... hari ni tgk la ptg2 sikit klu nk kuar pun... layan cd je... he... Adoi amca tgh beria nk update blog ni. pyh klu nk ngadap blog ni lama2 kt umh... hehehehe... oke, kang sambg. dh nangis si bujang ni nk menaip... adeh nk cite pjg pun kena smpan dulu... daaaa -.-

Wednesday, March 23, 2011

Amca 1 tahun 4 bulan...

Salam smua... adeh, bizinya.... nk berblog pun asyik tangguh2 je... dh merundum tgk jumlah post dr sblm2 ni, pdhal byk cite ni, burn camtu je.... huhuhu, apa leh buat... 
oke la, untuk menaikkan mood, nk cite pasal amca la, blh ye... hihihi. mestilah blh kn. erm skrg amca dh byk ragam... mcm2 dh, maklumla hari ni dh cukup umurnya 1 tahun 4 bln. he, jap je kan. Alhamdulillah, makin bijak bdk ni, klu nk suh apa2, dh phm da, klu nk kuar umh, mama tanya, 'amca, kasut mana?' dia jwb...'aa de..(xde) ' smbil pusing2kn tgn dia... ekekeke, 1 lg, nk mkn apa2, pndai dh amik sndiri, pastu sua kt papa @ mama, ckp 'kak, kak' (bukak). klu xde yg lyn dia, dia gigit plastik tu nk bukak sndiri.... hehehe, sj nk tgk akal dia.... ;p klu dh kenyang, cpt ngeleng kepala smbil ckp 'na nanak (xnak).... kikikiki, comel tul ;p
klu ikutkan byk lg perkembangan si tecit ni, xabis cite oooo.... mcm2... ups 1 lg, klu mamanya larang apa yg dia buat mcm pnjat tgga ke, mama ckp 'amca, no!no!no! (smbil gerak2kn jari telunjuk) dia ikut gk 'nanananana...' n tgn buat mcm babai gtu.... hahahaha.... then trs xjadi pjt tgga... gud boy ♥

oke la, jom lyn gmbo dear... muahh3 (^_^)

xnk mandi dlm tub dia, dlm baldi ni gak dia layaannnn... huhuhu


baru sdh mandi, nmpak x kt blkg nun, kwn amca pg2 dh smpai masa hujung minggu ri tu... he


siap mandi, nk kuar la tu, tp xdpt. sian diaa ;p

haip2! duk umh je... he, buat muka mcm2.... kikikiki
mlmnya...

main dat papa.. ngamuk2 mintak bwk turun, haishh, dhla tajam... bg pun dlm pengawasan rapi tu ;p


siap nk g dataran...

ni tgh tgk cd ice age... beria gelak tgk cinonet scrat kejar hazelnuts.... ekekeke :)

lagi... duk sengeh je sowang2. tp mmg cite ice age kelakar pun kan... hehehe....


Saturday, March 19, 2011

mood yg berubah-rubah...

salam hujung minggu smua... hurm, nk story sikit psl my hero. semenjak kebelakangan ni, amca byk plk ragamnya... yg plg xtahan bila tiap mlm merengek2, mamanya dh tentu xtdo,klu terlelap pn, skdr tdo2 aym je.... adeh, penat mmg ler penat. tp nape ye amca ni, mcm nk kan org bg sepenuh perhatian kt dia, xkena sikit mrh, jerit2... sblm ni xde lak cam tu... adeh, mkn dh xnk sgt, minum susu pun mcm dh xlalu...nape syg mama ni... klu ok pun, jp je, pastu nk dokong aje, sedeh je slalu... huhuhuh -.-

Monday, March 14, 2011

Playground baru Amca... yeay! (^_^)

Pheeeeeeeeeeeewwwwiiiitt! Amca dh ada playground tau... hahahahaha.... lawak tul. gelak sorang2 nk post entry ni. ni cite smlm yea, dihari minggu yg sgt damai, kami 3 beranak xkuar mana pun, lepak kt umh, kms2 umh, msk2, mkn,2 layan ank teruna sorang tu, hahahah.... sonok tau... ;p xyah dh bwk dia main kt playground kt tgh padang nun.kikikik 

ha, pasal playground tu kan, amca sorang je tau main, bgs2... pjg akal bdk tu, hehehehe ;p smbil main2 kt luar umh n papanya duk kms luar umh, si amca ni duk main la sorang2 kat benda alah ni aka playground baru dia. mamanya snap xkira tgh pns ke, tgh msk ke, harus cargas gitu... kahkahkahkah ;p

ni lah playground barunya... best tgk dia main sorang2... ;p

kuar ikut sini oke...

masuk sana lak...

kuar sini.... ekekekeke ;p

haaa, ada x sape2 nk join amca... meh ar umh sya... waidaa' ke, amie ke, luq2 ke.... sure korang xbg ank2 korang main ni kan.... hahahahahaha ;p kebetulan i basuh karpet then sidai kat ampain tu, tu yg redup je bwhnya, tp masa dia main tu karpet dh kering pun.... (^_^) co cuweeett kan... wink! wink! ;p

pstu, msk umh tgk HKLBR, diam je, tgk ulang2, xpnh boring... huhuhu

erm, time ni ler mama pulun setel keja umh...
umh dh clear, karpet suma kena angkut papa jemur. he
shoot dkt2 rupa muka bdk tgh syok lyn cd... cd lain xlyn, upin ipin pun xnak... adeh -.-


Friday, March 11, 2011

Dinner @ Taman Warisan Putrajaya...

Salam smua... harus curi2 masa update blog ni.... masa sgt menjeles kat i skrg ni... kat tmpt keja skrg xleh ngelat dah... sgt terhad masanya, sblm ni ada gak sikit2 camtu.... adoi, tp jap2 je pun.... xkan xleh kot... kan.kan.kan. ;p hahahaha.... skrg ni kt umh ye... ;p

Ni cerita 2 minggu lps rasanya, tp xsmpat nk msk kt blog, jadinya nk jgk cerita ada kt sini, xpela lmbt sikit pun kn. seminggu sblm kejadian ni, my sis yg duk sepang (dulu bangi ;p) msg ckp ada org nk belanja, so setelah dirisik2, cousin i yg duk putrajay... tiba2 je dia..he. khamis mlm jumaat spt dijanjikn, kami pegi la 2 family ke Taman Warisan Putrajaya, best situ, cantik kwsnny, sblm ni dh pegi, tp time preggy dulu... lama dh... huhuhu, bkn sng nk kuar ramai2 gini, masing2 sibuk je.... so, kami2 mem'free'kan diri utk dinner sama2..hehehe. oke, tgk gmbr jom....

time ni dh mam ke lum, lupa lak... hehehe

2 family yg sgtlah rapat, chewah... ;p

cousin i yg selaku tlg serve dinner mlm tu.... mcm VVIP lak... hahaha
aduyaiiii, amca oh amca... ngape kamu aktif beno erk -.-

(^_^)
sorang2 je meround... dasat si tecit ni, lg kejar, lg laju dia, haisshhh -.-

Thursday, March 10, 2011

Jom belajar tulis-tulis (^_^)

salam semua... sgt windu sama blog ini... huhuhuhu. sejak dh menanggung 2 tugas ni, adeh... sgt2 bz... langsung xsmpat nk jenguk2 sini, bila blk umh, lg la bz ngn msk, kms umh, adeh... nasib baik la si tecit tu dikawal lebih oleh papanya... ;) huhuhuhu... tp Alhamdulillah, masih mampu setelkn smua...

ada masa terluang rht ni, baru dpt jenguk blog ni jap.... nk post pasal my prince charming yg baru nk belajar pegang pen... hehehehe, bdk2 tecit sng nk ajr, sbb benda dia baru tau kan... tp yg membuat diriku teruja, bila nmpak je pen, dia tau lak tu utk menulis. pdhal mama papa nya mana ada tulis menulis kt umh.... hehe, dia pk sendiri kot... mula2 dpt, dia conteng kt cadar, haishhh... si tecit ni dh nmpak ragam mcm2nya, trs bg fail xpakai kasi dia lukis2... hik... cumil je nengok nya ;p

tgk cara pegang pen... hihihih

yeay, dh btl sikit tu... ;p

erm ni la hasil kreativitinya... gud2 ;) 
yg tulisan 'amsyar' tu mamanya tulis yea... ;p

Friday, March 4, 2011

2nd Anniversary...

salam...
walaupun 2nd anniversary kami dh seminggu yg lps, nk gak post kt blog ni... (baru dpt upload gmbr kawen.) xberkesempatan nk msk hari kejadian... hehehe, xpe adala kenangan dlm blog ni kan, kan, erm dh dua thn kami hidup sama2, suka duka sama, rasa mcm baru je.... tp mmg baru pun kan.... Alhamdulillah, dikurniakan sorang cahaya mata... terkenang2 hari bersejarah 2 thn lps.... he

22 Februari 2009- hari bersejarah...

♥ 4 ever


ermm.... gmbr xblh msk byk2.... segan lak tetiba.... maklumla, dh lama.... bkn baru... heee...
doa kami :

~ moga murah rezeki kami
~ moga kekal bahagia hingga syurga...
~ moga mendapat anak yg comel dan bijak ramai2 lg
~ moga tabah dan sabar dlm mengharungi hidup berumah tangga hingga akhirnya
~ moga kami dilindungiNYA dr segala perkara buruk
~ moga dirahmati ALLAH
~ moga yang terbaik utk kami
Amin...

Alhamdulillah n syukur... dgn kehadiran buah hati kami yg comel n bijak ini memberikan lbh keceriaan dlm hidup kami, Muhammad Syafiy Amsyar, kehadiranmu xternilai.... -,-
Amanah dr DIA... -,- terima kasih ALLAH...
in ♥ 4 ever...

celebrate? kami cuma beli kek SR 2 slice only.... hihihih our fav kek, banana choc... dapnya... blk umh mkn 3 beranak.... Alhamdulillah (^_^)

Thursday, March 3, 2011

Putih itu bersih... (^_^)

senyuman menawan from papa... (ssh ooo nk tgk gmbo dia senyum) hahahaha ;p
ampun abg ;p

saje nk post psl 2 beranak yg makin2 serasi gitu.... hehehe... ni gmbr 2 hari lps kt bengkel, tgh tggu amoi tu setel kancil cinonet tu, smpat bergambo lg... kebetulan dua beranak ni pakai putih... snap le mamanya... sgt suke tgk... Alhamdulillah.... sya sgtlah syg mereka berdua... huhuhuhu (-,-) amca jaga2, ptg ni nk trim dia pnya rambut, dh pjg sgt tu... rimas da tgk... ngamuk lg la nanti... dahla gigi bwh tgh naik terpacak 2 btg , tu yg kemam bibir tu ha, gatai kot.... he. ♥u laaa... muah3 ;p

Wednesday, March 2, 2011

Main smpai bowink...

ai... rest jp, kang sambg blk kms umh... heheheh... nk story lg psl amca yg skrg pntang jmpa music car ni... nk je dia duk lama2. xkira kt mana...asal nmpak je, menggelupur.  klu xbg jerit2 bg smua tgk dia... haishhh... hero ni.... hebat kamu yea... ni time kt giant, sementara tggu papanya byr bil kt pjbt pos tu, bwk ler amca naik music car kt giant tu... kbtulan time tu xramai pun, so amca konker laa... main ler berapa lama dia nk, ulang2 pun xpe... sbbnya music car kt c2 FOS ye... hihihihi... amca ulang2 tekan smpai dia rasa nk trn sndiri... heeee.

ni mula2 smpai. bkn main seronok. dia sorg je main...he

lg. ulang2... naik ler smpai bowink...

tgk kiri kanan, mama nk suh naik yg lain xnk... nk yg thomas ni je...

mcm2 gaya dh.. walaupn thomas tgh bergerak... bowink la tu

tgk, pndai tekan sendiri... hehehe... clever la ini bdk ;p

psst: ni draft pnya post... dh beberapa hari lps buat kt umh ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...