Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, April 27, 2011

Ahad @ Pantai Bagan Lalang, Sepang.

Salam....

dah berminggu2 xsmpt update blog ni, sian... mcm terabai sket... heee... xpe2, sket je pun... pdhal sgt2 byk cite.... oke, ni xtvt kami 3 beranak ptg ahad bebaru ni. masa kuar tu, hujan lebat tp kami dh siap2 kuar gak la... arah tujuannya, seperti mana papa amca cadangkan 'kita ke bagan lalang' hehehehe....;p otw, hujan dh reda, belah2 sepang xhujan pun... jalan oke2 sj.... lebih kurang 35minit, smpai sudaaa.... amca cergass bgn w/pun sblm tu tgh kuyu2 mata nk tdo... ngeeeeeee...... rasanya kali ke-2 amca ke sini kot, seronok tul dia, letak je kat pasir berlari terkedek2, jauh lak tu... adehhh papanya la yg kena kejo, mama xlarat der.... ;p cuaca n pantai sgt cantek n tenang sekali... besh3... jom layan gmbr si tecit yg aktif itu... (^_^)


mula2 smpai... hehe

suka sgt dia...


lari je terkedek2.... sekali jatuh daaaa ;p

kerut kening2... ntah pk apa ;)


pewwwwiiiet... ;)

main lak panjat2...

heeee

sblm pulang... ekekeke

;p


pssst: gmbr lain, insyaAllah diupload dlm fb oke... ;)


Thursday, April 21, 2011

nuffnang ku...

salam smua...

lama btl xbercerita psl nuffnang ku ini... huhuhuu... setelah beberapa lama pergerakan agak perlahan... skrg dh makin bertambah. xde byk mana pun, bolehla dikatakan stkt lebih melepasi tahap jumlah tebusannya... tp i xrasa nk amik lg income tu, nanti la kumpul2... hihihihi.. *tetiba ayat mcm buat srt lak, maklumlah, itu tgs hari2 ;p hehehe... korang2 pnya mesti lg dasat kan,kan,kan, xpe2... tu sambilan je, bkn tujuan utama. xgitu...

blh senyum sikit sbb cek jumlah bertambah sikit... heeee jadilaaaa... cer cek. cer cek korang pnya ;p

Saturday, April 16, 2011

egg allergic

Salam smua.

Semalam ptg jumaat, rezeki Amca, mama waidaa' aka lin sggah umh bg cupcake n egg tart. sdp tul tat telur tu... my peberet tu, ermm buka then dh xpk pjg pun trs suap amca tat tu dulu... nmpk pun menarik, lg2 amca asyik ckp 'nak, nak' je. hmmm dah setengah bijik abs, baru perasan amca dh naik merah2 kat sekitar bibirnya. Aduhaiiii camana la mama blh lupa yg amca ni alergik ngn telur. lupa btl xmain2... sian tgk bibir dia dh bengkak2. tp amca rilek je. apa lagi, cuci mulut amca cpt2, bg minum air n stop bg tat ngn kek tu... adeh... so sowiii sygku... -.-

tgkgmbrnya yg smpt di snap,

ni masa mula2 perasan, mulut tgh comot lg... heeee...

erm, amca rilek je... pastu mula la tgn sapu2 mulut... sian dia, tp jap je. stgh jam pastu hilang...


2 lin, tqvm ye... xsmpt nk  ckp maceh, sbb hjn ptg tu... hiiii, tp syuki dh tq kan... ekekeke... dpt gak rasa kek suprise tata... ;p nyum3.... ;)

Wednesday, April 13, 2011

xpuas ati @_@

Slmt malam...

sebelum tdo nk luahkan apa yg xpuas ati sejak dr blk keja ptg td... huhuhuhu... now, kt umh i tgh repair blk air tgkt atas yg agk rumit jgk la kejanya, tp sikit je... janji tukang setel hari ptg ni... xsbr dh nk tggu siap, bkn apa, xtahan dgn umh habuk, kotor n comot2... janji setel ptg ni, blk keja smpai dlm kul 6 naik ats tgk, hampesss lum siap, huh... kompem apa2 xhingin dh amek tukang ni, janji melayu... melayu mudah lupa, mcm ni la. btl la tu kata Dr. M tu.... haish... moody jp, terus mop 1 umh ngn hubby walaupun esk dorng sambg keja lg... dh 3 hari mop lantai n lap2 apa ptt... adoiiiii lecehnya. xpe2 tgk esk camana... huh xsuka umh xbersih... hhmmm

kedua, tgh kemas2 ats sekali ngn bilik tdo, ada plk ank kucen nyorok kt dlm almari baju haku... mana dtg ntah. pelik btl, igt kt luar tp rupa2nya dlm almari, habes baju2 kena basuh balik.... 1 hal.

ketiga, td pegi shopmart nk borong mop n brg2 lain, smpai je elok je baru tutup, moody lagi, apa yg xkena xtau la... nk dkt2 smpai baru teringat nk tgk jam. dh dkt kul 10 rupanya.... hurmm

ke-4, ada plk semut buat barisan kat tepi pintu bilik bwh.... apa kes... tilik2 tgk hala tujunya... ada plk g buat istana dlm pintu tu.... adoiii lg...

kelima, nk tdo.... babai... (-.-)

Monday, April 11, 2011

“Si Manjaku Comot Tapi Comel by Sayangkuzie”

Salam, 1st contest nk join sbb dh di tag oleh mama waidaa' utk join tis contest. sblm ni xpnh sbb mls... huhuhuhu -.-... tq ye mama leen..
Si Manjaku Comot Tapi Comel by Sayangkuzie”



Errrmmm saje je pun, puas cari gambr amca yg comot2 tp ni je yg ada.... gmbar masa Hari Terbuka USIM ni.... tgh suap nasik lemak.... kira comot la kan, tu ada nacik tepi bibir tu... ekekekeke.... Contest ni last by today... last day i join ni... xharap apa sbb tgk gmbr2 lain smua comot smpai kaki pun ada.... wakakakakaka.... amca, ni gmbrnya oke... ^_^


Nama Anak: Muhammad Syafiy Amsyar bin Syukri
Umur Anak: 1 Tahun 4 Bulan
Nama Mama : Azmawani Che Ali

so, dh kena wajib tag kan, ini dia:



Saturday, April 9, 2011

Mam Obat ;)

Salam hujung minggu... (^_^)
rindu btl kt blog ni, skrg nk cari masa nk buat n3 baru pnya la ssh, kt opis dh xde masa, jenguk jap2 blh la, nk msk n3, ish xbley2... byk benda kena setel cpt n pantas... huhuhuhu. nk tgk cite baru kt blog i ni seminggu sekali pun ssh kan. kt umh pun sama. ni pun curi2 masa sementara amca duk leka tgk HKLBR, ngeeeeeee ;p

nk citer, ragam amca yg dh mcm2 skrg ni. skrg amca batuk2, sket2 je. tp tiap kali nk bg ubt mesti kena gado2 ngn si tecit tu, bkn sbb dia ssh nk telan ubt, tp nk pgg n mkn sndiri. nk pgg picagari tu sendiri. adeh, ssh tul. tp bila i sua kt mulut nganga je, cpt mamanya picit msk mulut ubt tu... then dh setel, dia lak tarik2 bj i nk mkn ubt lg, nk pgg sendiri. adeh... bg yg kosong xnk, nak yg ada ubt... hihihih, i sedut air msk pun dia xnak, dia tau tu bkn ubt... last2 sedut air teh sket then bg dia, bkn main seronok yea.... kikikikikiki cumil la kamu ni amca ;p

tgh mam ubt sendiri

dapnya ubt ni... hehehehe... 

air teh je tu...hahahaha... xblh bg ubt btl, kang abs meleleh kt lntai, belengaih.. 

nyum3...

dh abs baru syp...

tgk tv lak... (^_^) heee

that's all... daaaaaaaaaaaaa...

Tuesday, April 5, 2011

Maharaja Lawak - Nabil minggu pertama



jom layan lawak nabil yg gile2 lawak ni... papa amca ulang2 asyik tgk ni kat youtube. last2 i share kat blog kesayangan ramai ni... ekekekeke... ramai ke... sape2 nk ulang tgk, moh ramai2... hehehehe. gelak guling2 beb ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...