Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, January 30, 2012

rewang merewang

Salam... i masih bercuti slps cny... lum keja pun... sj mau rehat2. dh lama xcuti pjg.... eermmm hari ni jumaat, kebetulan jiran i ada kenduri nikah anak perempuannya.... i yg cuti tlg la sama merewang kt dpn umh.... ni la 1st time i terlibat secara langsung dlm merewang sekitar umh i ni... ye la, sblh umh je  pun kn. mesti nk tlg apa ptt... lg2 bila ni adalah kenduri 1st dorang... mlm ni akad nikah n kenduri trs... besederhana je, tp meriah... best plk bila rasa mcm kt kg2 ni... gigih smua tlg2.... ye la, i sblm ni stkt penuhkan jemputan je... xde la nk terlibat sekali tlg menolong ni... hihihihi.... biasa kwsn taman perumahan, kenduri mesti ada catering kan.... sbb tu mcm xamik port sgt.... kali ni je, lg pun i mmg baik ngn jiran2 kiri kanan dpn blkg... Alhamdulillah.... kebanyakan org melayu kt kwsn umh i...

erm, time dh nk ptg tu i msk umh rehat2, sblm tu dr pg smpai tghari kupas bwg la, potong itu ini.... dh stel smua bru rilek jap... amca bkn men seronok main kt dlm umh pengantin. lg2 ada pelamin, ramai lak yg melayan.... smpai xnk blk.... dh ptg penat, baru blk jp tdo.... lps maghrib kejutkan dia smbung main.... yg menarik perhatian org2 situ, amca plg cinonet berkawan ngn abg2 n akak2 yg dh beso.. kikikiki... smpai kul 2a.m i still menyembang ngn kaum2 ibu... ;p papa amca sekali terlibat basuh pggan n tlg menolong.... fuuuhhhh... feeling kenduri umh sendiri gitu... time2 menyembang tu, smpat lak k.ami (jiran i sblh kiri) tnya.... haaa kang lps ni sape nk kenduri dulu sng dh, ada pengalaman ni... juru masak pun profesional... eerrkkkk amca cinonet lg pun.... wakakakaka...

Jurumasak kenduri tu sgt hebat u... mak pengantin sendiri yg masak, ngn bantuan jiran2 lain.... i xmsk tmpt msk, xmuat... ruang smpit je, dpn pintu umh... smua hidangan mabeless la.... kdg2 rasa lauk tmpt kenduri lain2 kan, kali ni puji juta2.... leh lak time dh mengemas tu, ada yg tnya resepi itu ini, cara msk.... hihihi... but not me.... lum sedia nk belajor... teruk3... ;p 

ermmm... selesai suma dlm kul 2a.m klu xslp... hepi sgt bila kdg2 kita yg bz ngn keja ni dpt bermasyarakat  n amik kesempatan time2 mcm ni kn.... Alhamdulillah, i dpt jiran2 yg sgt baik.... moga2 berpanjangan.... Amin...


.:. entry draft .:.

4 comments:

Bitt (double IS) said...

dah lama tak dengar merewang nehh...pernah join merewang masa kat kampung arwah mak long saya...bestkan berkumpul sanak saudara..walaupon penat tapi enjoy kan :)

.:. Maa .:. said...

hehehe... tula.... yg sonok sgt tu... bila dh berkumpul ramai2, mcm cite kuar... leh rapatkan lg hubungan kejiranan ;)

aSmiDar said...

Biler nk umun biter baikye maa..tok saba dos nim..hehe

.:. Maa .:. said...

da, insyaAllah. mood mari ma cito la... pjg citanya... kena karang2 sikit... huhuhu... tggu... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...