Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, January 2, 2012

Selamat Tahun Baru 2012...

Salam tahun baru 2012... mlsnya nk update blog... huhuhuh.... sblm ni suka karang pjg2.... hehehe.... xpe, ni sementara ada masa terluang.... taip lebih kurang je k...

Malam td, kami bertiga berkesempatan smbut tahun baru dkt2 sini je.... Dataran Nilai je, tp sgt happening.... padang yg luas penuh ngn manusia.... huhuhu... dlm kul 9, kami dh kuar... round2 kwsn dataran pnyalah sesak... parking dh full.... dasat, mcm kat tempat lain je.. Maklumla, kali ni baru Dataran Nilai sambut New year... sblm tu round2 kt Giant, tgk2 kwsn... hehehe... dlm kul 10 camtu pusing blk kt dataran nilai cr2 parking, then dpt trs ke sana w/pun kena jln jauh sikit... best ooo... sesak mmg sesak, tp syok tgk org ramai... kebetulan time tu ada autoshow myvi.... mabelesss beb.... i like...

jom layan gmbar n karenah amca yg smua benda yg dia tgk, smua suh "e-yii' "e-yi".... (beli-beli) hihihi... cukupla beli buble yg mahal giler RM15 tu... benda xseberapa pun... haishhh...amik kesempatan tul dorng ni kan....

owh... tgh cuci mata kt pdg tu, terjumpa jiran i, k.emi... hah best la ada kwn sembg2 kan.... amca pun xnak ngn mama dh... dukung ngn mama emi n kakak2 je ler.... huhuhu, lg2 papa azrai melayan amca naik keta remote tu... kan men sonok dia.... klu ngn mama, asyik kena bg warning je... selalu ckp ngn amca 'klu amca notti, mama tggal amca kt umh je, len kali xyh ikut dh' ok, dia phm n diam jp.... kurang 5minit buat hal lg... lari2, nk amik smua mainan yg org lain pgg, lompat2, ... haishhh risau.... geram je.... -.-

see... gmbr smpt snap, ngn hp je le... nk bwk kamera ssh pgg... standby kejar mengejar amca je ler... ;)




ni gmbr2 baru smpai... sggah dlu tgk kt autoshow yg awesome... keta myvi pooh giler cantekk weiii... huhuhu.. byk snap2 gmbr keta tu... like juta2... ;)



layan amca main bubble... ni le bubble rm15 yg xseberapa... huh, amik kesempatan tul la hai... sabun cinonet je pun.... xpuah ati... ;p *beli je le ank nye psl.... ;p


dh abes main smpai bubble licin, minta nk nummm... hehehe minum. haus la tu... tu yg tersengeh lebih tu.... abis secawan tu dia sowang je.... haih, kembung perut


haaa ni dh hmpir2 kul doblas... papa azrai sblh umh belanja naik remote car ni... kan men sonok lg..

eerrmmm gmbr bunga api, i rakam video je... xde snap2 pun... time bunga api dentum dentam tu, amca k.ami pgg, yg lawaknya amca takot ngn bunga api tu, nangis peluk kuat2. sian dia... tgk pun xnak.. i pegi dkt dia, trs hulur tgn peluk kuat2... hehehe... yayunk dia.... ;p agaknya dia igt cam perang2 kot...hehehe

tahun ni, w/pun smbut kat dataran nilai je, tp sgt lah best... dgn suasana happeningnya... walaupn sesak... heheheh... bunga api pun cantek2, ada 3 tmpat lg spjg kt dataran tu. xtau nk tgk mana 1... kami ddk btl2 bwh bunga api pung pang pung pang tu smpai dihujani sisa2 dia... berpasior yong... huhuhuh... lgpun amca mlm tu sgt baik ye... sbb dh pesan awal2 ngn dia, 'klu amca notti, mama tggal kt umh, len kali xbwk dh' ok... dia phm... tp jp je xsmpai 5 minit aktif blk lari2 lompat2... pegi situ sini tgk org2 main... hehe... pastu papa lak pesa, 'amsyar nk tggal kt umh x' ok... baik lg smbil pgg tgn mama papa kiri kanan dia... heheheh... ok je, sbb tu papa tahan tggu n lyn dia kt dataran tu 3jam.... ;)

Abis tgk, kami trs blk... xdaya dh tggu lama2.... byna n mysis pun ada, tp xjmpa pun... dorang smpai lmbt dh pn... so, kami chow dlu ler.... hehehe, amca, lum smpai umh dh tdoooo... kikikiki.... dlm keta, tnya dia... amca nk tgk pung pang pung pang lg x? tanak... tanak... smbil geleng2 kepala.... sian dia ;) smpai pg2 ni pun duk sebut2 tanak pung pam... hi

okla... moga tahun baru yg dtg ni akan lebih baik utk kita semua.... Amiin...

dr kami bertiga with luv.....

3 comments:

Elin said...

haha meriah jugak ek ma kat dataeran. Kitorng tgk tepi jalan kat picc tu jer. Kelakar amca takut ek. Waidaa' tu ape yg takut..dia takut2 berani..masa tgk bga api tu dr jauh siap ckp..waliddd bestnyerrr...haha..kelakar. nek kuda sorg2 kat dataran tu pun da berani..tp walid pgg la. Klau tau, ktorg g dataran jer. P,jaya mcm tak meriah sgt la thn ni.

.:. Maa .:. said...

erm.. meriah lin.. mungkin 1st time dorang buat kan.... parking kul 9pm tu dh penuh... kitorang parking seberang jln yg tapak bazar ramadhan tu... huhuhuhu... xpe2, thn dpn smbut sini je.... kikikiki

ibu chiqamie said...

maa.....santeknyer kete pooh tu.like juta2 jgk...ekekee.,org lalu dlm kul 7.30 x ramai org lg.mase tu menuju ke putrajaya....lenkali nk dtg cni je lh ;-D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...