Jom ikut Amca... (^_^)

Tuesday, June 19, 2012

Amsyar n basikal baru...

Hai... ptg smlm (isnin/4.6-entry draft) kami pegi beli basikal utk hero... sbnrnya mmg dr dia kt hosp lg kami janji ngn dia nk belikn basikal. sian dia... suka sgt tgk basikal kakak2 jiran sblh. so bila amsyar dh makin sihat skrg ni, kami pegi la cari basikal dijanjikan tu... kedai ke-3 baru jmpa yang berkenan... yg memilih pun si kecik tu la... pndai dia, pegi kedai kt nilai lama... tokey cina bg dia try yg kaler hijau lgsung xnak naik... xnk dia ckp... huhuhu... tp dimata i mmg xcntik pong.... kahkahkahkahkah... gelak jahat ;p. bg kaler biru amsyar mcm suka, tp dia main2 nak/xnak... kami pun pk2 jom la survey kedai lain kot2 ada yg lg cun.... hihihihi.... mak pak dia pnya taste yg mcm2 sbnrnya... nk yg cantik je... ;p mamanya la yg suka tgk yg cun2. ;/

then, kami menuju ke nilai square. perasan situ ada kedai basikal maaanyaaakkk pnya choice. tp xtau la berapa regenya... risau gk tkt hover bajet.... hihihi... tp msk je kedai tu, ya Allah cantik2nya beskal.. canggih2 gitu... bentuk lak lain dr yg lain... tp kami xde la pilih yg pelik2 tu. tgk rege dh tkt. nk beli basikal biasa2 je utk amsyar je kan.... si kecik baru nk belajar... then nmpak je yg merah kuning trs i bekenan sbb nmpk cam ceria je... hahaha... mcm2. amsyar memula dia pening2 nk mana 1. bila srh dia naik yg merah kuning tu dh senyum2 xnak trn sudaaa.... haiiyaaaa.... manyak ssh hati. lum tau harga lg pun. tnya tokey, erm pk2, masih dlm bajetla,huhuhu... papa baekk punya bodek... ngayat lebih2... goreng sket2 dpt kurang lg. lama gk la. i dh gelak2 pnya lawak mcm2 gaya dh papa sama tokey.... adeh. last2 dpt la kurang sikit w/pun xdpt spt harga yg kami mintak.... hampeh apek. manyak kudukut ;/

setel sume nk blk dh, amsyar ngamuk dia igt dia xdpt basikal tu dh... xnk naik keta. then papa angkut skali basikal msk keta baru sengeh2 ckp xbenti, pnya sonok.... ;) ikal... ikal... duk ckp smpai kt umh trn keta trs sama trn basikalnya... fuuuhhhh layankan aje...

beria amsyar tgk uncle tu rendahkan seat...

test ride... berbunga la hati tu... ♥

smpai mlm duk sebut2, bwk kuar jp lpskn teringin dia... hihih baru dpt... biasala... (^_^)


13 comments:

aSmiDar said...

besar dah amca..
sedak la tu bleh nek beskal baru...
nak baik retek eh...

::studio_FARUQ:: said...

haha...comel giler mase amsyr tengah tgk uncle tu setting beskal dye..smagt nak nek basikl baru..comel laa... :-)

.:. Maa .:. said...

acik da: bsr dh... dkt 3taun sudaa.... huhuhuhehehehe, meh ah baik ;)

faruq: semangat la, duk sbt lama dh sblm tu... tu yg sungguh2 mcm dh bsr sgt dh... ;)

ibu chiqamie said...

yeayyy....acik nani slalu beli kt kedai nilai lama je acik maa.sbb kt c2 murah ckit...kalo kt cempaka mhl.,xde yg bwh 200.kt nilai square mmg slalu nmpk santek2 beskalnye...,tp bile time nk g je mst kedai tu ttp.xde rezki nk beli kt c2 :-( neway., rege kt c2 ok x.? nk g repair beskal kakak chiqa.........

.:. Maa .:. said...

ok nani... tp kena kelentong byk la sama itu apek... repair pn blh... kt kedai nilai lama tu pun sya dh pegi, tmpt amie beli beskal tu.... tp amca xnak... amie nyer tu bsr sikit kan. harga lbh kurang je, xbyk beza sgt. tgk si waidaa' pun dh beli kt situ gk.... heheheh ;)

ibu chiqamie said...

ooo...kt nilai lama tu ada 2 kedai.1 kedai yg area saka tu...c2 lg byk la pilihan mcm kt nilai 3.yg amie tu kedai apek dolu2.,umh pon blkg kedai.tp sbb murah kn.,maklum ler mak si chiqamie ni bajet kureng.huhuuu...ooo wina beli beskal dh erk.?? kt kedai sama amie jgk.?? sbnrnye beskal santek2 kt cempaka tp mmg xde lh yg kurang dr 200 :-( tp ikut nsb jgk...dulu mase beli beskal chiqa.,xde yg santek pon.g beli beskal amie ade lak stok gurly2 yg sgt gurly.wakakaaa

ibu chiqamie said...

eh acik maa....ni kedai beskal kt nilai square yg mule2 masuk smpg tu ke.?? yg tepi skali.?? nk bwk repair beskal chiqa laa....semangat b'lumba dgn kwn dia smpai t'cabut rantai.haihhh....

.:. Maa .:. said...

ye nani, sya gi yg kedai apek dulu2 tu la. umh dia blkg dlm kedai tu kn. dia cite nani selalu dtg sini. ank pompuan dia tanteekkkk mcm muka dia... hehehehe.... kt nilai 1, itu je kedai beskal nani, corner lot kt simpang tu... pegi leerr.... kt cempaka pun sya dh survey, manyak mahal... -.-

ibu chiqamie said...

hah tq2..ptg ni nk g la repair rantai beskal chiqa ;-D acik maa..,apek tu kate syaye yg santek ke.,chiqa.?? bhahahaa...saya slalu g c2 sbb dia murah.,cuma beskal ikut nsb.kdg2 ade stok lawa.,kdg2 xde.dia kn x byk stok....

.:. Maa .:. said...

tu la, 2,3 beskal je ada.... lawak tul. kedai pun ala kadar je... hahaha. bini apek tu la ckp, cika tanteekkk... tp mak dia lg tanteekk... mcm cina muslim. ;p

rATu kEBaYA said...

sukalah dia ye.. dah dapat basikal.. comel je masa dia tgk apek tu rendahkan seat.

Zie said...

Bestnya dia dapat basikal... nanti leh bawak aunty jalan2 yerr

.:. Maa .:. said...

ratu kebaya: suka sgt... hehehe, tq ;)

zie: blh3... kikiki ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...