Jom ikut Amca... (^_^)

Tuesday, June 19, 2012

checkup Amsyar @ IJN 1 Jun...

Ni cite time checkup amsyar kt IJN ri tu 1 Jun... lps dr kuar wad, kena follow up ke sana tgk perubahan jantung amsyar... penyakit kawasaki ni kan mmg ada effect kt jantung kan... so, dr sblm kuar wad n 1st checkup amsyar kt IJN dulu, mmg salur darah ke jantungnya bengkak kiri kanan... so amsyar kena mkn ubt Aspirin, (ubat cairkn darah-biasa org dewasa yg ada darah tggi yg mkn ni) untuk kecikkn bengkak salur darah tu... 2mggu lps mkn, checkup 1 Jun ri tu, keputusan Alhamdulillah.... syukur sgt, sbb salur darah belah kiri dh kecik sgt n normal dh... yg kanan je saiz mengecil cuma belum ke tahap normal... ok la sbb makin ok... risau gk.... huhuhuhu

checkup kt IJN ri tu xlama pun w/pun ramai sbb mungkin amsyar dh ada rekod situ n temujanjinya dr kt HPJ lg... Alhamdulillah... syukur amsyar makin baik... lenguh2 sendi pun nmpak dh kurang dh time ni... so, kena lg mkn ubt tu dgn dos yg rendah + multivitamin.... syukur pd Dia -.-

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...