Jom ikut Amca... (^_^)

Tuesday, June 19, 2012

Kisah Amsyar & Kawasaki - 4

sambg lg...

15hb Mei (selasa)... hari ke 13... fuh lama btl rasa nk smpai ke hari ke13 ni... hari ni pg2 doc dtg check amsyar lg, darah masih kena ambil... tp hari ni amsyar dh nmpak sht n ceria. cuma sendi2 dan sarafnya lenguh2... masih xblh bergerak byk n jln laju... sikit2 blh la... doc pun cek jgk sendi2 dia, cuma kata doc mungkin makan masa sikit utk kembali kuat...

pg2 tu, doc pakar kanak2 dtg cek lg, nk sahkan sama ada amsyar btl2 dh blh keluar atau belum... doc Janet klu xsilap, ok dia kata dh blh discharge... ya Allah seronok rasanya... tp masih dlm pantauan doc, then doc setkan time utk dtg blk 2mggu lg utk amik darah... ok, xpe. trs kol papanya ckp, seronok sbb sblm ni asyik jeles je tgk org lain dpt kluar dh.... huhuhuh. amsyar pun seronok n nmpak hepi je...

siap2 kan amsyar, kemas apa ptt tggu papa dtg tp lps kerja sbb papanya dh msk keja. lama dh cuti. k, i n amsyar tggu dgn penuh kesabaran... xpe lmbt sikit pun asl dpt keluar.... hehehehe...

owh... lupa. dihujung2 amsyar nk sihat ni, hujung jari tgn n kaki menggelupas... mmg tu adalah kesan dr sakit ni kan... mcm nk bertukar kulit... huhuhu... mkn masa 2mggu gk nk clear... tp xskt pun, amsyar rajin mengutis. diam2 duknya buat tu... huhuhu

tgk, kami dihari terakhir di HPJ ;)

pg2 dh siap, termenung je yea... time ni bdn suam2 lg. tp doc kata ok dh...

lepak bilik tv, sementara tggu papa jemput...


n sblm kami turun, Amsyar hadiahkan 2 tin coklat ni utk dr2 n nurse2 kat wad 2C, bersama kad penghargaan utk mereka... tanda penghargaan kami utk smua... layanan yg sgt baik. tq smua... ♥ 


Hari 1st di rumah, nmpak Asmyar ceria... Alhamdulillah... tp awal2 blk dr hosp, amsyar baring je xblh ddk lama... xlarat. mungkin kesan ubt n penyakit kawasaki tu... 


tgk, baring je... sendi2 lenguh. merengek klu skt2... nasib la sementara je.... ssh hati time dia skt2 sendi tu... -.- hhhmmm... syg dia -.-


3 comments:

.::cik lin::. said...

hope amsyar cepat sembuh....sedih tgk budak2 demam ni....kite yg dah besar ni pun kalo demam sakitnye x tertanggung...

btw mama amsyar kena kuat ye....

♥ dak pink said...

Alhamdulillah, senang hati tengok Amsyar dah boleh senyum. Semoga Amsyar akan terus sihat dan happy selalu ye.

.:. Maa .:. said...

cik lin: tq...

ain: tq... dh lega sikit skrg... tq doakn amsyar...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...