Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, July 11, 2012

Doa Nabi Yunus dalam perut ikan paus


Just want to share...i'm not pious, tapi benda yang baik, tak salah untuk dikongsi kaaaannn. ^_^

Alhamdulillah... i amalkan doa ni setiap masa n xlupa slps solat... dr thn lps i dpt tahu yg doa ni sgt mujarab lbh2 lg bila kita dlm apa jua kesusahan... lbh2 lg, byk dugaan i kena tempuhi dr awal thn baru2 ni, i misscariage, pastu amsyar sakit ditambah lg kesihatan i yg sedikit terganggu... n insyaAllah sjk dr itu i xlupa amalkan setiap masa Doa Nabi Yunus dalam perut ikan paus.... 


لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى‏ كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ


Romaji:



La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin.



Maksudnya:


"Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah. Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim." (Credits)


-----------------
Itulah doanya... korang blh search internet tentang keajaiban doa ni.... insyaAllah, klu kita yakin... 
Yang paling penting, kita percaya yang Tuhan sentiasa tolong kita dan meringankan kesusahan kita.... :)

Kalau ikut pengalaman i, byk sgt yg i rasa membantu i n keluarga... termasuk juga kesihatan Amsyar... Alhamdulillah, kita usaha... semua dari DIA.... amalkan baca 11x tiap lps solat.... n mohon apa2 moga diperkenankanNya.... insyaAllah... ;)

Tapi jangan korang bermegah-megah pulak...gerenti tak jadi punya. :P Kena doa & mintak pertolongan betul-betul, penuh kusyuk. InsyaAllah, akan diringankan segala kesusahan tu... ;)
- sharing is caring -


2 comments:

Syitah said...

ya, doa ni aku selalu amalkan sejak pregnant samapi skang...doa ni gak, kalo tgh sakit atau alami kesakitan, baca 40x....insyaAllah, kurang sakit..ms nk deliver gak, boleh bc doa ni.........insyaAllah, dipermudahkan

.:. Maa .:. said...

ye ke tah... bgs kan... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...