Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, August 3, 2012

3rd check up @ IJN

Semalam 2hb 8-Khamis, sebelah paginya kami trs ke IJN follow up jantung Amsyar... dlm pukul 8 kami bertolak dr opis, nk smpai cpt. tp smpai tgh2 kl tu mana blh cpt2.... dh tentu jln jem sbb masa org bpusu-pusu nk msk keja kan. Amsyar pun kami angkat je dia tgh tdo. sian nk kejutkan, sbb mlmnya dh tdo lmbt. kang meragam... dh la nk checkup dia, kena byk amik hati dia laa.... kang dia xnk. sblm2 ni baru msk kwsn IJN tu dh 'xnak.... xnak... xnak....akit...' haih takut sgt dia. bkn skt pun. huhuhuhu...

angkat msk keta masih lena tdo... igt nk sggah mana2 petronas nk siapkn dia, tp xbgn2 smpai dkt2 nk smpai IJN dh pun... then xpe. papanya ckp mandi je kat IJN tu... hehehehe.... bgn2 dia dh senyum2 si amsyar, puas tdo kot. n xperasan dia dh smpai mana time tu.... k, smpai je cpt2 dia nk turun. kuikuikuikui... naik kat lobi tempat dituju dulu adalah toilet. ye ler, masih berpijamas amsyarnya..... nasib time tu belum ramai sgt lg... ;)

ok, trs daftar, timbang berat n tinggi. echo, then baru jmpa doc... time nk jmpa doc ni lbh sejam nunggu... org makin ramai.... huhuhu sbr2... tp biasala, tmpt swasta layanan mesra lbh ler dr biasa. amsyar pun xbyk karenahnya, diam je kt kusi lyn tom n jerry....

dlm kul 11 lebih baru nama si tecit dipanggil... mula2 amsyar cuak kemain, suruh baring xnk. bukakn bj dia doc nk scan jantung... tkt amsyar. i pgg, nurse pujuk2 bg menan pn tkt lg. menan amik. hihihihi.... tp papanya pujuk ok je. doc n nurse pun baik, pandai slow talk ngn kanak2... dorg dh biasa kot...

k, keputusannya.... jantung amsyar much2 better then b4... tp still kena count. mkn aspirin lg selama 3bulan lg sehingga checkup akan dtg.... ggggrrrrrrr... kami igt checkup ni yg last.. adeh, xpe la. nk kembali normal mungkin makan masa... ubat pun lps discharged ari tu masih xputus mkn... cuma kdg2 je i yg  mls xbg pun ubt pait tu kt dia bila cuti. hrpkan bbysitter je ler bg berjadual... sian la. klu i xtgk xpe. huhuhuhu... 

k, lps setel sume2, cargas kami blk trs... msk opis, eh kusus... -.- moga Amsyar sihat walafiat sepanjang hayat.... Amin... ♥

tgk, kali ni pegi mmg amsyar sgtlah baik... sblm2 ni xnk lgsung baring... sian dia...

doc tgk ukuran salur jantung amsyar yg makin mengecil... sikit je lg nk normal... Alhamdulillah makin sht doc ckp...

dh nk blk, bg minum ribena... smbil tggu papa byr parking... ;)


2 comments:

♥ dak pink said...

Alhamdulillah, semoga amsyar terus sihat ye.

.:. Maa .:. said...

tqvm ain..... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...