Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, August 8, 2012

Alhamdulillah... 20 minggu sudaaaa.

Alhamdulillah, baru nk share berita ni.... eerrmm sbnrnya dh tau psl ni sblm kejadian amsyar admit tu lg.... tp kami suami isteri diamkan aje, xnak terlalu gembira.... lgpun baru je bulan mac ri tu i buat D&C.... takut tu masih ada.... series, i xjgka lgsung secepat ni rezeki kami dtg blk... Alhamdulillah, syukur sgt... -.-

Yup, 19hb/3 ri tu i buat d&c kat hosp seremban.... kandungan 2 bln lbh... sbb? xdpt dipastikn. cuma doc ckp baby xdevelope. ngeri, takut, sedeh sume cmpur2.... tp i redha dh xde rezeki time tu.... n Alhamdulillah, april i 'clear'.... mcm pelik je sbb doc ckp mungkin bln dpnnya cik 'p' dtg mcm biasa.... tp nope.... nk saspek preggy tkt... ye la awal sgt kan... erm, cukup 10 hari i terlewat dr tarikh dijgka, i gatal tgn buat upt... beli sendiri, buat pun diam2.... pulak tu kt opis.... huhuhu, xmenyabo ;/

dh dpt result, i termenung jp, bdn menggigil.... sejuk tgn.... serius xpnh rasa tkt mcm tu... then msk opis dgn lagak slamber, tp i xblh.... nk menaip tgn menggigil, berdebar2.... duk pk sorg2 btl ke.... then i cr kt tenet.... ermmmm mmg i xblh pcaya n confirm awl sgt dgn double line kt upt tu, kt tenet ckp, hormon slps d&c lbh kurang sebulan baru dia akn hilang.... double line tu kot2 dr yg dulu... k, xpe. buat xtau je.

xblh smpn sndiri, i msg hubby, dia pun mcm xterkejut n biasa je.... mungkin xnk terlalu teruja n pcaya lg.... i ok je. tp pk sorg2 terang kuar dabel line la, xkn sisa2 buat d&c ri tu kot.... xpela i buat xtau je sehingga amsyar admit 2/5/2012... dgn baru blk kg la, penat2 i xcukup tdo, dukung amsyar situ sini, angkat brg... mcm xde apa2... tgh bz2 uruskn amsyar, suatu pg di wad, kuar darah byk.... ya Allah baru teringat then trs i kol my sis byna, tlg ganti jp jg amsyar sbb i nk blk nilai pegi klinik najihah.... cuak leerr debor2... tkt. tp, i xcite apa2 pun kt adik i tu. biar la dulu kami berdua je tau dulu... tghari dia dtg, i cargas ngn hubby blk nilai... kt ptjy xtau klinik kt mana.... -.-

haih, kebetulan plk hari kejadian adalah hari ahad, so byk klinik ttp, yg 24jam lak doc gantian yg ada.... yg xtau guna scanner n xbyk tau bab2 skt puan ni, trs decide pegi klinik najihah, xpela byr sendiri pun asl puas hati... klinik panel smua xde doc... cite kt doc, scan... yup. i'm pregnant sdh 5mggu time tu.... doc bg ubt kuatkn rahim... asid folic, mkn ikut jadual... then Alhamdulillah... darah trs stop n i dh start berjaga2.... xnk lg 'kehilangan' time ni.... ;/ xpe i penat sikit... asl smua ok. abs ubt tu i jmpa doc yg sama lg... dia bg sambg lg ubt kuatkn rahim then scan, Alhamdulillah.... usia janin 7mggu dh ada heartbeat... syukur xapa2... masa tu masih menjaga hero kesayangan kt hosp.... redha je n doa byk2. moga xde apa2 w/pun i mmg xcukup rehat... penat sgt. tp masih setia menjaga amsyar sebaik mungkin...

lps dr tu xde apa2 berlaku... seminggu lps tu amsyar discharged... trs gi klinik panel checkup i n baby.... Alhamdulillah xde apa2... even baby sht kata doc, i'm still takut nk heboh2kn psl ni. termasuk my parents n adk beradik.... huhuhuhu.... takut mcm2 pk... ya Allah... trauma. lps dh preggy 2bln lbh hmpir 3bln rasanya baru kami mula bgtau syp2 -.-

skrg baby dh 20 minggu (5bulan), baru berani nk share... bila dh scan lbh 10 kali kot n tgk baby cargas gerak ke kiri ke kanan, siap ada aksi akrobatik lg... Alhamdulillah... syukur xterhingga... hrp smua ok... pray 4 me.... dan dh rasa pergerakan baby pun... hhmm mungkin ini adalah kegembiraan utk kami  slps kesedihan lalu... terujanya mcm anak pertama jugak... Alhamdulillah, sesungguhnya DIA dh menetapkan setiap rezeki utk hambanya... (-.-)

* gmbr2 scan baby sgtlah byk... simpan pun merata2, akan dikumpulkn blk... insyaAllah, entry akan dtg will be shared.. uppsss gender baby juga sdh nmpk bayangannya... tp not sure... wait n see ;)


5 comments:

♥ dak pink said...

Alhamdulillah.
=,)

Berjemaah dengan ofismate lah ye.

.:. Maa .:. said...

Alhamdulillah... gitu la nmpknya ain... tq ;)

Ajulaa said...

Alhamdullillah. Tahniah. Jaga diri yea.
hhehee

.:. Maa .:. said...

;) tq zura...

Zie said...

Tahniah yer, take care

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...