Jom ikut Amca... (^_^)

Wednesday, September 12, 2012

Kuih raya tersedap di abad ini.... (>_<)

Haaaa... ni cite btl, i bab2 kuih raya ni xde la beria sgt, suka jgk... tp sdg2 je xla smpai duk ngadap 24 jam je kn... tp ada 1 kuih raya ni dh buat i terpikat smpai berulang ordernya...

erm xtau apa nama sbnr kuih ni, i sebut kuih loceng je... masa sblm blk kg beraya baru2 ni, i tnya my sis knani tu, ada x org opis dia jual kuih raya sdp2... dia kata ada. 2jenis, 1 kuih raya loceng, 1 lg 2benua kot.... i mcm terpikat ngn kuih loceng sbb perasan thn lps dia pnh beli n kim kt i bwk blk kg.... tp xberapa nk lyn... dia lak beria ckp sdp... smpai kg lgsung lupa nk mkn...

eermmmm bila dia dh promote, i ckp xpela amik 1 nk mkn kt umh.... pastu dia bg la sblm blk kg tu, tp i tggal kt umh je nk mkn lps raya.... kt kg, dh siap order kt opis ni... sj buat tambah2...

dh blk seminggu beraya i buka kuih raya yg mana i tggal kt umh tu, skali rasa kuih loceng ni.... ya Allah mmg sdp, my hubby pn ckp sdp. haaa dia mmg xberapa sgt mkn kuih raya, klu dia ckp sdp tu.... confirm lerr... ;) jp je abs 1 bks.... huhuhuhu.... ulang2 mkn, cair dimulut.... like3... hahahaha... smpai dh nk abs i jd syg nk mkn tkt abs.... hahahahaha..... mcm tu skali. then my hubby srh tnya my sis, leh repeat order x.... hehehe. trs i tnya knani, mula2 my sis ckp dh xde, pastu 2,3 hari lps tu dia kol i, ckp org yg buat kuih tu nk buat lg sbb ramai permintaan lps raya ni n dia dh siap orderkn 2bks utk i, haaaa.... seronok kan main, tp i dh ckp xde pun xpe. bkn beria ngidam... dh rasa ok la kn ;) skali dh smpai umh, nikmatnya rasa.... sbekas i sorg je mkn... sdp weeeiiii.... tgk rupa dh tau... nyum3....

ni ha kuih locengnya.... sdp ooooooooooo..... rasa nk order je sepanjang thn.... xmo putus bekalan...hihihi... eermmm harga pn blh tahan rabak purse klu beli byk2.... xpela. sdp -.-

ini gmbr smlm, belen bks 1st... dh licin i ngap mlm td.... ;)


ni bks lum usik, my hubby dh cop katanya.... eermmm xlama gk ni... kehkehkehkeh... ;p


4 comments:

Zie said...

kat mana beli ni.. macam nak try jer.. menarik pulak tu. tak pernah jumpa lak tu

.:. Maa .:. said...

zie, kt opis kakak i... time raya je ni... taun dpn i rojer2... hihihi... series sdp ;)

Elin said...

simpan kan...nnt nk dtg mkn.:)

.:. Maa .:. said...

ngada. dtg je la... ckp je tu... huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...