Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, November 2, 2012

Persediaan 4 my 2nd baby...

minggu ni dh masuk minggu ke 32... dh 8 bulan... pk2, dh xlama lg nk cukup bulan si tecit dlm peyut ni... brg2nya pun dh ready sekadarnya... yela, ank 2nd... smua brg dh sedia ada... hihihihi

yg 1st dulu, 4 bulan dh beli sikit2 brg2 baby... pnya smgt... hihihihi... dh mula mengumpul baju bajan, brg2 dia.... ;p tp utk yg ke-2 ni memandangkan brg2 besar dh ada n elok lg, blh guna blk la kan.... mcm tilam, babycot, walker siap ada 2 lg, buaian, kelambu, even baju2 abg am yg belambak masa baby yg msh ok lg blh di recycle jgk, sbbnya kami dpt bayangn yg 2nd baby ni geng lasak abgnya jgk.... hehehehe.... insyaAllah... eermm jimat2. apapn tggu pengesahannya scan lg next week... insyaAllah rasa dh btl ;)

tp dlm berjimat2, tu byk pk dlm kepala nk tambah itu ini, xke membazir... ntah baby nk guna ke x lum tentu....hhmm nafsu btl kan... tp 2 org my sis tu dh tnya awal2, nk dorg sponsor apa... hihihi best2... pemurah tul. i je lum pk apa yg nk mintak. mcm nak baby rocker... tp baby guna x... eemm. masa amsyar dulu blh la nk demand itu ini, skrg apa ntah yg agk perlu pun tatau... xpela, blh pk2 lg. owh i dh list untuk 2nd baby ni mungkin yg perlu ni je kot...

♥ 4 mybaby ♥

1. baju hari2... -done.
2. baju tdo -done.
3. selimut -done.
4. towel -done.
5. pempers -done.
6. kelengkapan mandi -done.
7. krim ruam/myk yuyi
8. minyak baby/bedak ruam/wet tisu/tisu -done.
9. sarung tgn/kaki -done.
10. FM (standby yg kecik je)
11. botol susu tecit/puting pegeon
12. set sarung cadar/bantal - done.

 tu je kot yg terpikir skrg... ada pendapat x... tetiba jd blur ni...

♥ 4 mama.... ♥

1. set bersalin (dulu mkn sendayu tinggi ammy 60 days... ni tgh pk lg.)
2. manternity pads -done
3. bekung (dh ada yg dulunye style, igt nk cr yg moden...huhuhuuhu)
4. servis spectra - done  
5. herba herb pati halia - done
6. stokin cumil - done ;)

ok dh kot... lain2 brg dh ada insyaAllah...

8 comments:

·٠•●♥ NOR ♥●•٠· said...

napkin @ blanket utk bedung dah ada lom? barut bb? ke @ kalu abg dia nyer dulu ada lg blh recycle.. nama bb dah list ke?.. hehe =)

.:. Maa .:. said...

nor, napkin n blanket utk barut dh ada. yg lum pkai byk lg. yg amca nyer xhbs pkai.huhuhu...barut pun dh ada amca nyer,hihihihi... eerr nama, insyaAllah... ;) tq nor.

achikmija said...

Salam,
Maa..smg slmt sumenye nnt yer...saing2 dak ema ek..dh dkt2 nih..jgn lasak2 yer..kem slm kt amca yer..mwuah2

.:. Maa .:. said...

tqvm kmija

mamaamni.blogspot.com said...

Ma sapu tgn,kapas nk cuci pusat,cotton buds,tisu bsh,smya ok dh?

mamaamni.blogspot.com said...

Ma sapu tgn,kapas nk cuci pusat,cotton buds,tisu bsh,smya ok dh?

mamaamni.blogspot.com said...

Ma sapu tgn,kapas nk cuci pusat,cotton buds,tisu bsh,smya ok dh?

mamaamni.blogspot.com said...

Ma sapu tgn,kapas nk cuci pusat,cotton buds,tisu bsh,smya ok dh?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...