Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, April 20, 2012

esk cuti. yeaaayyy...

heheheee.... hari yg gembira buat kami 3beranak adalah hujung minggu n cuti... sbb... haa semestinya smua tau kan. leh lepak sama2... mkn. tgk tv. jln2. tdo... wakakakak.... ;p yang pasti melayan ank.... ;) walaupun sekadar duk umah pun cukup seronok dh... hehehe. mggu ni xde plan lg nk buat apa. tgk la... biasa, kemas umah... pstu sepah blk... pastu kemas blk... pastu sepah blk.... aiiyyoooo.... itu dh wajib tiap hari... hehehe... xpela. umh kemas sgt kang bosan gak.... hahahahaha... merepek2 dh aku rasa ni....

yang pasti utk semua, selamat berhujung minggu.... moga baik2 aje... bai. adios..






Thursday, April 19, 2012

Amsyar yg suka air...

sonok bkn main dpt minum air. tp xpnh abs pn... mama je abiskan... huhuhu..


Haish, skrg ni amsyar suka sgt air kaler2... xkira la air apa. asal dlm botol, tin, kotak... klu xbeli blk umh nangis, duk ulang2 sebut air.... air... smpai dia dpt.... bg air msk nanak dia ckp. klu jiran2 dgr, mcm amsyar xcukup minum air je, huhuhuhu. klu amik mama kt opis awal lg sebut air... air... sbb dia tau kt opis mamanya n papanya pun ada mesin air tin tu... kdg2 belikn la. kdg2 x pun. xelok sgt selalu minum kan... adeh. obses ngn air dak ni...

Semalam, mama xbeli pun air mesin tu. pastu masuk keta dia dh tgk kt tgn i xde air dia... mula la buat muka kesian, merengek smpai umh nk air. last2 papa layan pegi kedai ats bukit dkt umh tu beli gk 100plus... dh byk botol 100plus kt umh. air tu je yg xmanis sgt kn... so, amca ok je. asal air botol... bg minum je... daaaaaaaaaapppp.... dia ckp.... hihihihi. comel letuw ;) berkali2 daaaappp2.... senyum je ler kami ;)

dia pnya suka kt air2 camni, klu pujuk dia suh mandi ke, tdo ke, kms menan ke, mesti pancing dia 'nanti mama beli air'. trs laju2 buat... haai sbb tu ke amsyar suka air.... tp air msk pun dia minum byk. letak dlm botol comel dia, haaa sedut byk2 tgk abis... kenyang ngn air je. sbb tu kurang mkn... adooiii... pempes pun berat je manjang.... cane nak train xpakai pempesss ni... taun dpn nk msk skul sudaaaaa..... aaiiiyorkk ;p

Tuesday, April 17, 2012

blogku syg...

hurmmm... mcm dh terabai sikit je blog ni... igt nk tukar pemplet baru. xsmpt buat. bg semangat sikit nk tulis2 sini kan... hehehehe... xpela. w/pun xde entry. hari2 i buka... cume nk menaip kt sini mood kurang... sian la hai... insyaAllah, blog ni xkan syp lama2... ;)

Tuesday, April 10, 2012

Amsyar sebelum dah selepas ;)

Ni kisah sebulan yg lps, amsyar berubah wajah.... jap je ni... sj papa buat mcm ni nk bg rambut baru kuar katanya.... hehehe, elok utk pertumbuhan rambut baru.... tadaaaaaaaaaaaaa....

tgk perubahan yg ketara muka si tecit ni.... hehehe. sekali sekala xpela... gmbr sblh kiri tu hari yg sama sblm kena cukur.... kikikiki... ;)

tp dun wori, dlm tempoh sebulan 2minggu rambut dh penuh ttp kulit kepala... seeee....


ni gmbr amsyar kt playground mggu lps... xnmpk sgt rmbut dh byk tu, hee gmbr kecik... hehehe, owh gugurl tu jmpa kt taman, ramah tul bdknya, tp xtahan speaking 100%... dia dtg ngn bibik dia, rupanya dia baru blk UK, lama duk sana.... ptt laaaa.... sweeett gituw... ckp melayu pun ada sleng2 omputih... cayalah.... comel. alisya namanya.... kikiki siap tnya nama tu ;) lasak kalah amca ku... zaman kanak2 adalah zaman plg best kan... ;) ♥

Jangan Dalam ISLAM...




- JANGAN tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki Mahal kerana berpagi-pagi itu membuka pintu Berkat.
- JANGAN makan tanpa membaca BISMILLAH dan DOA makan. Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.
-JANGAN tambah perhiasan di badan kerana Allah sudah jadikan Manusia Makhluk yang paling Sempurna
- JANGAN keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan.Takut-takut kita mati dalam perjalanan.
- JANGAN pakai sepatu atau selipar yang berlainan pasangan.Makruh dan mewarisi kepapaan.
- JANGAN biarkan Mata liar di perjalanan.. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.
- JANGAN menangguh taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa.
- JANGAN ego untuk meminta maaf pada ibu bapa dan sesama manusia kalau memang Kita bersalah.
- JANGAN mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak persahabatan Kita hilang bahagia.
- JANGAN lupa bergantung kepada ALLAH dalam setiap kerja Kita. Nanti Kita sombong apabila berjaya.Kalau gagal kecewa pula.
- JANGAN bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki Kita.
- JANGAN banyak ketawa. Nanti mati jiwa.
- JANGAN biasakan berbohong, kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan menghilangkan kasih orang kepada Kita.
- JANGAN suka menganiaya manusia atau haiwan.. Doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH.
- JANGAN terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan hidup di sana lebih lama dan kekal selamanya.
- JANGAN mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN. Sebab semuanya untuk keselamatan Kita.

Sekian untuk panduan kita semua.... ;)


Monday, April 9, 2012

Sembang2 ngn Amsyar ;)

sedang mama layan abpbh ngn minum milo... tetiba amsyar dtg...

amsyar: mama... jom waaaa... jom waaaa.... (jomlah)
mama: pegi mana?
amsyar: attaaass..
mama: naik atas? jap la, mama nk tgk abpbh ni.... ishh...
amsyar: nk tedo.... nk buaaii...
mama: ish klu naik amsyar xtdo pun kan...
amsyar: jom waaaa.... (smbil2 tarik tgn)
mama: k, jom...

smbil naik berpimpin tgn... hihihi.... smpai ats main selerakkan toys... then i tgh tergesa2 nk trn bwh tgk abpbh tu angkat dia trs msk buai.... njut2 dkt 10minit, amsyar pun minum susu smpai mata kuyu.... habis susu sebotol 10oz cergas blk bgn.... haih... dh agk.... then

amsyar: mama, nk nyemaaaahhh.... nk nyemaaahhh.. (k.limah)
mama: hadoooiii.... nyemah dh tdo la... xyh tgk, jom turun.... i dukung dia trs trn.... geram je...

smpai bwh...

amsyar: nk helo... (nk main hp)
mama: gggrrrrr.....
amsyar: nk babywiwi (babytv)
mama: ggrrrr lg....

last2 papa lyn bwk naik atas.... kuikuikuikui..... sian amsyar. dia boring nk main la tu.... mama dia jarang layan tv, tp klu sekali lyn rancangan best tu setahun sekali geram je ada gangguan.... heeee... owh maafkan sayeee... ;p

*puas ati aa menang... kikikiki ;p

Monday, April 2, 2012

i'm back!

setelah lama menyepi diri, sya kembali dgn semangat baru... ;) xpela, yg lps tu biarla berlalu... mungkin ada hikmah disebaliknya.... Alhamdulillah, sya sihat seadanya wif my luvly hubby n our prince charming... ok, setakat ni dulu intronya... kang i sambg lg.... daaaa ;) rindu kt blog ni n blogger2 seangkatan... moga baik2 aje... ♥

gambar sekadar hiasan... hehehehe... ;p


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...