Jom ikut Amca... (^_^)

Tuesday, November 27, 2012

36 minggu... fuhhh -.-

neves+debar2+takut+teruja....

erm tu perasan campur2 skrg ni... latest checkup smua baik2 sj. brt bdn, hb, scan baby n berat baby.... Alhamdulillah smua ok2 sj... kali ni i rasa xbyk problem sgt... 1st dulu masalah hb rendah ketara sgt... kali ni nop. syukur sgt2... mungkin sbb pemakanan kot. preggy kali ni i lgsung xmkn ubt klinik yg byk2 tu. klinik xbg pn sbb i xnk. kang bazir je... just obimin sj smpai skrg+ kalsium+neurogain. cukupla. lain2 jg mkn je la...

dh msk 36minggu, kena jaga2 la... yg 1st dulu 37 minggu si hero amsyar kuar dh... brg2 baby  n mama baby insyaAllah dh ok rasanya... tinggal sikit2 je brg mama yg lum setel. mlm td sempat gk beli set bersalin. duk tangguh2 je kan, last2 buat keputusan utk amik jenama yg sama masa bersalin 1st dulu. jenama ST. bg i, ok je n xde apa2 effect pd baby... yg pasti i rasa cpt sht n segar semula.... dh xsmpt nk pk n riki2 jenama lain. xpela. ;)

skrg pk utk booking hosp je lg. itu penting klu nk bersalin luar daerah ye.... adeh, tunggu srt refer dr kk pnya la lama. kang xpsl kena tolak lak... sbr je la. haa 1 lagi, jantina baby.... eermmm insyaAllah, confirm sepertimana yg dh dimaklumkn... list utk nama2 pilihan juga suda standby ;)

dalam keadaan kerja ditempat baru ditambah kekangan masa dan kerja kat sini buat i makin aktif n lasak... adeh, time terkejar2 xrasa apapn, dh blk umh landing2 baru lenguh2 1 bdn. tp tu normal kot utk minggu2 terakhir ni. xpe, i yakin klu kita lasak dihujung2 mggu ni mudah utk bersalin... btl kn... hihihi...

k, la. doakan yg baik2 utk sya dan baby bakal lahir ni ye. insyaAllah... masa itu akan tiba.... fuuuhhhh takut -.-

Wednesday, November 21, 2012

xde masa. xde mood. xde idea.

haish, byk benda nk msk sini... tp tajuk kt ats tu mengatasi segala.... lg2 keadaan i yg dh 35minggu, termengah2 ni... huhuhu... ditambah lg pertukaran jabatan ditempat baru yg memerlukan masa yg padat n ketat.... ;)

k, la nanti dh agk lapang2 sikit... sambung stori lg... rindu kt blog yg kdg2 terlupa nk buka ni... hihihi.... bebai..

Friday, November 2, 2012

Persediaan 4 my 2nd baby...

minggu ni dh masuk minggu ke 32... dh 8 bulan... pk2, dh xlama lg nk cukup bulan si tecit dlm peyut ni... brg2nya pun dh ready sekadarnya... yela, ank 2nd... smua brg dh sedia ada... hihihihi

yg 1st dulu, 4 bulan dh beli sikit2 brg2 baby... pnya smgt... hihihihi... dh mula mengumpul baju bajan, brg2 dia.... ;p tp utk yg ke-2 ni memandangkan brg2 besar dh ada n elok lg, blh guna blk la kan.... mcm tilam, babycot, walker siap ada 2 lg, buaian, kelambu, even baju2 abg am yg belambak masa baby yg msh ok lg blh di recycle jgk, sbbnya kami dpt bayangn yg 2nd baby ni geng lasak abgnya jgk.... hehehehe.... insyaAllah... eermm jimat2. apapn tggu pengesahannya scan lg next week... insyaAllah rasa dh btl ;)

tp dlm berjimat2, tu byk pk dlm kepala nk tambah itu ini, xke membazir... ntah baby nk guna ke x lum tentu....hhmm nafsu btl kan... tp 2 org my sis tu dh tnya awal2, nk dorg sponsor apa... hihihi best2... pemurah tul. i je lum pk apa yg nk mintak. mcm nak baby rocker... tp baby guna x... eemm. masa amsyar dulu blh la nk demand itu ini, skrg apa ntah yg agk perlu pun tatau... xpela, blh pk2 lg. owh i dh list untuk 2nd baby ni mungkin yg perlu ni je kot...

♥ 4 mybaby ♥

1. baju hari2... -done.
2. baju tdo -done.
3. selimut -done.
4. towel -done.
5. pempers -done.
6. kelengkapan mandi -done.
7. krim ruam/myk yuyi
8. minyak baby/bedak ruam/wet tisu/tisu -done.
9. sarung tgn/kaki -done.
10. FM (standby yg kecik je)
11. botol susu tecit/puting pegeon
12. set sarung cadar/bantal - done.

 tu je kot yg terpikir skrg... ada pendapat x... tetiba jd blur ni...

♥ 4 mama.... ♥

1. set bersalin (dulu mkn sendayu tinggi ammy 60 days... ni tgh pk lg.)
2. manternity pads -done
3. bekung (dh ada yg dulunye style, igt nk cr yg moden...huhuhuuhu)
4. servis spectra - done  
5. herba herb pati halia - done
6. stokin cumil - done ;)

ok dh kot... lain2 brg dh ada insyaAllah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...