Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, December 6, 2013

trimester ke3 bermula....

sungguh cpt masa berlalu... i dh memasuki trimester ke3 preggy ke3... huhuhuhu jp je rasa.... mungkin sbb kita xigt sgt preggy, masa tu xsdr bjalan yg baby dlm peyut ni makin membesar n aktif... hihihihi... byk jgk temujanji kk i terlepas.... haduiii... sian my tecit dlm peyut ni... menendang bkn main aktif lg...

sehingga ke fasa ke3 ni, i mcm biasa.... mkn selera je.... dh tu xpnh ada alahan... sbb tu bdn cpt naik... dlm sbln blh up smpai 3kg..... omg.... kena kontrol... tp jp2 kontrol pastu lupa.... huhuhuuhu.... ;p

ok, scan terakhir adalah ketika 25mggu.... skrg suda 28minggu.... hihihihi... baby sihat Alhamdulillah... aktif dan melambai lambai.... heeeeeee..... *time scan elok je angkat tgn... kihkihkihkih... eeeerrmmmm coommeeellll.... ;p

owh mesti ada yg nk tau gender my baby ni kan.... eerrrmmmm bayangannya mungkin doc dh nmpak... nanti next week scan lg nk confirm. i pun xnmpk time scan... xpela, mana2 pun i ttp bersyukur atas rezeki DIA.... ;)

erm persiapan baby... masih belum standby.. yg dh beli cuma set bersalin mamanya... kikikiki... tu pn pilih2 xamik smua sbb selalu je xguna... lain2, tmbhan lampin, bj baby, towel dh ready.... nanti2 tmbh lg sikit... teruja nk bersoping brg bby sama dr ank 1st ;) tp ni dh 3rd, dh byk brg ada.... tmbh kan aje.... jimat ;)

owh smlm baru berkesempatan pegi kk setelah i terlewat check up 3minggu dr tarikh sbnr... aduiiihhhh.... dh ready apa nurse nk ckp. tp rilek je dorg.... heeeeeee.... i pegi buat maniskan muka suda.... dh tau kita yg slh kn.... hi hi hi hi..... bz ler -.-

dlm keadaan i tgh bwk perut ni, di tambah dgn si tecit aryan dh 11 bln lbh n makin lasak berganda2 tu.... masih blh terkawal lg... keadaan ok.... sbb ramai tnya blh ke nanti nk handle... ank kecik lg.... camana nanti... xpenat ke.... owh sya ada somi yg byk membantu.... heeeeee.... Allah bg rezeki pun, pada mereka yg mampu menanggung... kan... insyaAllah.... DIA dh ada perancangan... ank itu rezeki.... (^_^)

okla... update sikit je.... kang smbg lg. bebai... ♥

Friday, October 25, 2013

Doa untuk anak mama.... -.- ♥♥♥

Untuk my little heroes, baby tomey dlm tummy mama.... doa ni selalu mama baca utk anak2 mama syg... moga yg terbaik dunia akhirat untuk smua kesayangan mama papa... kasih syg kami tiada penghujung.... *tetiba syahdu... -.-


Ya Allah,
Kurniakanlah anakku ingatan yg kuat,
agar dia mampu menghafal Qalammu,
Lembutkanlah Lidahnya,
Untuk membaca Qalammu & Zikir kepadaMu,
Takut dan Tundukkanlah hatinya,
Agar takut denganMu,
Terangkanlah hatinya,
Agar mudah menerima IlmuMu,
Cantikkanlah dirinya,
Sepertimana kau mencatikkan dunia ini,
Ampunilah dosanya,
Sejak dia sebelum,sesudah kehidupannya,
Berikanlah jodoh yg terbaik untuknya,
Jadikanlah telinganya,
Agar menyukai sebutan dan bacaan
yg memujiMu,
Jadikanlah matanya,
Mata yg mampu melihat
kebenaran dan keesaanMu,
Jadikanlah tangannya untuk berbakti
dan berjuang kepadaMu,
Jadikanlah kakinya,
Kaki yg sentiasa menuju jalan yg diredaiMu,
Jadikan juga hatinya,
Hati yg mencintai Muhammad Rasulmu,
Juga hati yg dekat dengan hatiku,
serta Jadikanlah dia anak yg Soleh&Solehah. 
Amin..
 




amanah DIA yg xternilai.... ;)

Monday, October 21, 2013

bersiar-siar...

petang2 lps amik heroes mesti singgah mana2 nk bg heroes 2org ni sonok... mana2 pun xpe, jap pn xpe.... ni 2mggu lps rasanya lps amik abg amsyar kt skul singgah jap dataran nilai bg abg amsyar main ngn adik aryan skali... ddk je smbil mkn eskrem... hihihihi... sonok ler bdk2, itu je dorg suka pun kan... heheee... tgk gmbr jom...







gmbar abg amsyar kt tab... hhhmmm dia dh huru hara main kt playground nu haa.... hehehe.... aryan jgk menten... abg dh xde hati nk bgambar dh.... ;) ♥ u lah...


Thursday, October 3, 2013

owh my baby inside.... (^_^)

fuuuhhh.... pnya lama duk tangguh2 nk cite my baby cumil inside my tummy nih.... huhuhuhu sian baby, dh nk msk 5bln dh baru mama nk stori psl dia.... ish xptt.... -.-

ok la, memula kejadian kisahnya begini..... peeuuuuwwwwwww refresh blk..... eerrmmm mmg utk tambah ahli keluarga slps si tecit Muhammad Syuhayl Aryan kuar tu, kami mmg 'xmerancang' *psssst, xmerancang utk nak & xjgk merancang utk mengelak... redha ;)... sbb plan utk tambh ank ke-3, kami jgka awal thn dpn 2014 ni n hjg2 thn bersalin.... hehehehe... kira ngam2 la aryan 2thn adiknya kuarkn... tetapi........ terawal plk rezeki kami dtg. so, bila dh confirm, ucaplah Alhamdulillah... ;) time dh confirm preggy tu aryan 4 bln rasanya. huhuuuu.... tp xpe, xpnh pun ada dlm hati ralat ngn bby yg dh wujud dlm my tummy ni... syukur w/pun rezeki terawal plk dtg dr yg dirancang.... ;) rezeki dr DIA xbaik merungut2 kan.... perasaan pun bunga2 bila dh tau n neves mcm sblm2 ni jgk ;)

ok, skrg dh hampir 5 bln. jp je kn. tp perut lum berapa nk nmpk pn.... sama cam preggy kan aryan dulu, 6,7 bln baru nk nmpk peyut.... tp bila kuar berat baby bsr jgk.... heee. kira brt la klu melepasi 3kg kan... hihihihi....

sehingga skrg checkup baby ok, scan pn ok, doc ckp nmpk mcm bby besar... cuma skrg kami tertunggu2 apakah gender baby kali ni.... yuhuuuuu.... sbr... xpela mana2 pn, asal sihat walafiat syukur Alhamdulillah ;)

owhh... due dijangka 26hb Feb 2014.... awal thn plk kali ni, abg2nya smua hjg2 thn.... w/pun jarak umur sbnr ngn aryan 1thn 2bln time adiknya kuar tapi klu ikut thn, jarak 2 thn jgk... ok la kan... hihihihi

jom layan pic scan bby yg dh buat.... ♥♥♥


masa 1st scan ni 13minggu (3bln 1minggu)... excited sbb mula2 tgk dh bsr mcm ni... ;)


yg ni gambar masa 18minggu (4bln 2minggu)... 


ada 2 gmbr lg yg xjmpa nk msk sini. Alhamdulillah, smua2 baik2 sj.... baby pun dah aktif bgerak.... ok, simple update... nanti update lg perkembangan baby... doakn smuanya baik2 sj ye... ;) ♥♥♥


Wednesday, October 2, 2013

Abgngah Aryan...

si tecit ni kn, w/pun bakal bergelar abgngah, umur pn baru msk 9bln tp akal dia pjg sgt dh... huhuhuhu.... byk tul dia nk buat termasuk la gmbr ni ha.... sbnrnya i kt dapur, tggal dia kt ruang tamu main sorg2.... abg amsyar n papa gi opis, i kuar2 tgk dia dh abs selongkar sume dlm laci kabinet tv ni.... camana dia blh buka, agk ketat jgk utk si tecit ni tarik... haish... ptt syp duk diam je kena tggal... -.-

aiyoorkk.....tatayu...  abes sepah brg papa ;/


Monday, September 30, 2013

Bismillah Lima & Khasiatnya



1. Bismillahir Rahmanir Rahiim
2. Bismillahish Shaafii
3. Bismillahil Kaafii
4. Bismillahil Mu’aafii
5. Bismillahil ladzhi laa ya dhurru ma’as mihi syai un fil ardhi wala fis sama’i wa huwas samii’un ‘alim
* Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
* Dengan nama Allah Yang Menyembuhkan
* Dengan nama Allah Yang Mencukupkan
* Dengan nama Allah Yang Memberikan kesihatan yang baik
* Dengan nama Allah yang tidak memberi kemudaratan dengan namanya akan sesuatu pun di dunia dan di langit dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui
Antara fungsi Bismillah 5 ni:
*penawar bisa diri
*penawar kepada penyakit bisa-bisa tulang
*penawar bisa-bisa badan
*penawar bisa batu merian
*boleh digunakan untuk mengubati sakit yang tidak diketahui puncanya
Cara menggunakan Bismillah 5 :
1.Letakkan tangan di tempat yang sakit, tarik nafas, baca Bismillah 5 tujuh kali dan tiup di tempat yang sakit.
2. Kalau anak menangis di tengah malam, baca Bismillah 5 ini dan hembus pada ubun-ubun bayi.
3. Kalau anak demam, baca dan hembus pada air 19x, kemudian lap badan anak dengan air tersebut sekerap mungkin sambil berselawat. (Mama.Wafi dah pernah cuba masa Wafi demam dan Alhamdulillah, dengan izin Allah, sembuh demam Wafi itu.)
Kesan Sampingan:
Dengan mengamalkan Bismillah Lima akan menyebabkan segala jenis racun menjadi tawar serta tidak mendatangkan mudharat jika terminum. Gelas yang dipegang oleh pengamal  Bismillah Lima akan pecah pecah dengan sendirinya jika kandungannya mengandungi racun.
info : sini...

Aidilfitri 1434H / 2013M

hihihihi baru nk msk gmbr raya ri tu, xpela dh lmbt pn asal ada cerita kt sini ;).... sblm cite2 lain menyusul, msk dulu cite raya, kena ikut turn baru best kn.... ;)

ok, xnk tulis pjg2, cuma sikit je kot.... thn ni kami beraya ber4.... lain dr thn2 sblm ni yg agk lama raya ber3.... thn ni dh tmbh sorg n insyaAllah thn dpn tmbh lg sorg.... hehehe... meriah2.... (^_^)Y
ok, jom la tgk gmbr raya @ taiping n kel ... eksprees pnya update...




pg2 si tecit ni dh ngntuk dh... ;)

abg n papa kontrol ensem ;p

yg sedondon sume tu dh tentu raya pertama k... hihihi, pg2 mesti nk snap dulu. mcm2 gaya dh...



asl nk snap mcm2 muka buat mcm2...

Ni semua raya ke2, nk beraya umh sedara mara belah sungkai...



dh ready nk btolak ke kel... ;)

eermm... ni raya ke3, nk blk kel dah.... simple2 je sbb perjalanan jauh... mesti jem pnya...


ni ry ke6... aryan mood baik tu... heeee



sggah mam kepci dulu, abg amsyar nyer request sblm ke kb umh my sis 1

lg, raya ke6... beraya umh my sis 1, cukup semua cucu che ali haa... ;p 

 rya ke 4 n 5 xtau gmbr kt mana.... huhuhuhu.... 2hari tu raya kt kg belah mak... 

ok, dh abs bab raya... fuuhhh pnya lama nk hapdet. pasni tajuk lain plk... ;)

Friday, September 27, 2013

Keburukan Microwave / Ketuhar Gelombang Mikro.



Mudah tapi sangat bahaya!
Cara masak melawan fitrah
Cara memasak atau memanaskan makanan di atas api atau ketuhar biasa bermula dengan makanan panas di bahagian luar dahulu, kemudian barulah haba masuk ke bahagian dalam. Berlainan dengan penggunaan ketuhar gelombang mikro. Makanan yang dimasak atau dipanaskan akan menjadi panas di bahagian dalam dahulu, kemudian barulah haba bergerak ke luar.
Ini boleh dilihat dengan membakar kentang di dalam ketuhar gelombang mikro untuk satu tempoh yang agak lama,katakanlah sejam. Walaupun telah dimasak sejam, kentang kelihatan seperti belum masak. Tetapi jika dibelah, tiada apa di bahagian dalamnya melainkan arang! Inilah yang dikatakan cara memasak melawan fitrah. Pastinya sesuatu yang melawan fitrah, lazimnya membawa keburukan.

Ketuhar pengancam nyawa
Ketuhar gelombang mikro diperkenalkan pada orang ramai sekitar pertengahan 1950-an. Ketika itu tidak banyak kajian
saintifik terhadap kesan memakan makanan gelombang mikro. Cuma sejak kebelakangan ini barulah pelbagai kajian dan
penyelidikan dilakukan terhadap kesan memakan makanan gelombang mikro kepada kesihatan manusia.
Kesemuanya merumuskan bahawa ketuhar gelombang mikro menghasilkan makanan yang sangat bahaya. Ini agak
mengejutkan kerana ketuhar ini baru bersama kita beberapa dekad sahaja. Namun dalam tempoh yang singkat itu, pelbagai penyakit yang berbahaya dan pelik-pelik muncul satu persatu. Ini secara teorinya, menjelaskan penggunaan ketuhar gelombang mikro turut menyumbang kepada meningkatnya pelbagai penyakit yang mengancam nyawa!
Tidak hairan jika golongan remaja hari ini, banyak yang diserang sakit jantung, dan orang muda seusia20-an dan 30-an
mati menghidap kanser.
Makanan jadi toksik
Dalam penggunaan ketuhar gelombang mikro, radiasi elektromagnetik menggerakkan molekul-molekul makanan.
Molekul-molekul ini ‘dipaksa’ berpusing sedangkan kalau memanaskan makanan cara biasa, molekul-molekul ini
bergerak dari tepi ke tepi. Keadaan berpusing ini memusnahkan molekul dan kadang kala menyusunnya semula
menjadi bahan-bahan toksik yang menyebabkan alahan kepada manusia.
Badan tak kenal makanan
Yang dibimbangkan tentang penggunaan ketuhar gelombang mikro, bukan radiasi yang terhasil, tetapi bagaimana ia
merosakkan DNA makanan hingga badan manusia tidak kenal bahawa apa yang ditelan itu ialah makanan. Kerana tidak
mengenali makanan, badan bertindak menyalutinya di dalam sel-sel lemak sebagai perlindungan terhadap ‘makanan
mati’; atau badang mengumuhkannya dengan pantas. Sesungguhnya telah banyak bukti saintifik yang didedahkan
oleh saintis akan bahaya penggunaan ketuhar gelombang mikro, para pengeluar tetap mengatakan ia selamat kerana keuntungan yang diperoleh daripada penjualan ketuhar ini berlipat ganda.
Penemuan mengejutkan
Dua orang penyelidik, Blanc dan Hertel telah mengesahkan bahawa memasak menggunakan ketuhar gelombang mikro, dengan ketaranya mengubah nutrisi makanan. Hertel telah bertahun-tahun menjadi saintis makanan dan berkhidmat di
sebuah syarikat makanan Swiss terkemuka. Dia dibuang kerja kerana mempersoalkan prosedur memproses makanan secara luar tabi’i. Lantas dia bergabung tenaga dan kepakaran dengan Blanc dari Swiss Federal Institute of Biochemistry dan University Institute for Biochemistry.
Kedua-dua saintis ini mengkaji kesan makanan mikro gelombang terhadap lapan individu dengan mengambil darah
mereka sejurus selepas mengambil makanan gelombang mikro. Blanc dan Hertel mendapati paras haemoglobin
individu-individu ini telah menurun. Hasil kajian ini menunjukkan orang yang makan makanan gelombang mikro
cenderung mendapat anaemia (kekurangan darah). Situasi bertambah jelas pada bulan kedua penyelidikan. Itu baru dua bulan diberi makan makanan gelombang mikro, bagaimana kalau kita memakannya berbulan-bulan, bertahun-tahun?

Sayangilah keluarga anda...Jangan "bunuh" mereka....
10 sebab ketuhar gelombang mesti dibuang!!
Perhatikan fakta hasil kajian klinikal saintifik Swiss, Jerman dan Rusia di bawah ini:
• Makan makanan yang melalui proses ketuhar gelombang mikro menyebabkan kerosakan otak dalam jangka panjang iaitu ia ‘memendekkan’ utusan elektrik di dalam otak (depolarizing atau demagnetizing tisu otak).
• Badan manusia tidak mampu meleraikan (metabolize) bahan makanan yang dimasak/dipanaskan di dalam ketuhar gelombang mikro.
• Pengeluaran hormon lelaki dan perempuan terhenti dan/atau berubah dengan mengambil makanan gelombang mikro .
• Kesan makanan gelombang mikro sebenarnya ibarat sisa/sampah di dalam badan manusia.
• Mineral, vitamin dan khasiat makanan gelombang mikro berkurang atau berubah.. Jadi badan kita dapat sedikit sahaja manfaat makanan. Badan kita juga menyerap kompaun-kompaun yang berubah itu, dan tidak dapat meleraikannya.
• Mineral-mineral di dalam sayuran berubah menjadi radikal bebas yang menyebabkan kanser apabila dimasak/dipanaskan di dalam ketuhar gelombang mikro. Ini antara punca mengapa pengidap kanser meningkat.
• Makanan gelombang mikro menyebabkan ketumbuhan kanser di dalam perut dan usus-juga menjadi punca meningkatnya penghidap penyakit ini.
• Makan makanan gelombang mikro berpanjangan menyebabkan sel-sel kanser meningkat di dalam darah manusia.
• Makan makanan gelombang mikro secara berterusan juga menyebabkan merosotnya sistem imun melalui kelenjar limpa dan pengubahan serum darah.
• Makanan gelombang mikro menyebabkan hilang daya ingatan, tumpuan, kestabilan emosi dan mengurangkan kecerdikan.. Fikirkan… Pernahkah kita terfikir mengapa anak-anak kita hari ini degil, keras dan gelap hati? Atau kerap berlaku ‘haruan makan anak’ serta amalan seks luar tabi’i? Atau pernahkah terlintas di benak fikiran kita, mengapa makin ramai yang cenderung menukar jantina -perempuan mahu jadi lelaki dan yang lelaki mahu jadi perempuan?
Kitalah isteri, kitalah ibu yang kononnya sentiasa sibuk. Maka ketuhar gelombang mikrolah yang kita sandarkan untuk pantas menyediakan makanan keluarga tersayang. Jika di rumah kita ada ketuhar ini dan telah tahu akan bahayanya, hentikanlah penggunaannya. Hanya mereka yang zalim sahaja sanggup menggadai nyawa sendiri dan ahli keluarganya.
Jika anda sedang berkira-kira mahu membeli ketuhar gelombang mikro, lupakan niat itu.. Laburkan duit anda itu untuk sesuatu yang lebih bermanfaat untuk kesihatan keluarga. Jangan kita menjadi pembunuh kepada keluarga melalui penggunaan ketuhar gelombang mikro dengan memberi mereka makan makanan yang mengancam nyawa! Terdapat banyak jurnal dan rencana kesihatan dan perubatan yang menjelaskan bahayanya ketuhar gelombang mikro kepada nyawa manusia.
info : http://mamamunie.wordpress.com/2011/09/27/keburkan-microwave-ketuhar-gelombang-mikro/




Monday, August 26, 2013

percubaan pertama - GAGAL!

Fuuuhhhh.... panik tau... nk citer pun xtau nk mula dr mana.... -.-

k, alkisahnya mcmni... setelah 8bln my bambam aryan fully bf, kami decide utk kenalkn dia ngn fm.... huhuhuhu sedeh gk sikit2... sbbnya stok makin susut.... pengeluaran makin sikit, mungkin sbb dh ada 'isi dalam' so mmg mcm tu la kan... tp still ptg n mlm bf dia jgk....

1st, i duk survey2 susu yg agak bgs la utk si tecit tu. sbb di awal2 ni igt nk bg yg da best dulu sblm dia pun lum bsr lg ni... kami pilih anmum utk percubaan pertama ni. tu pun dh abs pk kot... susu bgs n i riki2 mmg anmum terbaik la n termampu lg utk kami.... then beli pek percubaan tu je dulu... simpan kt umh 2,3 hari baru test mlm sabtu baru2 ni... dlm kul 9rasanya, dia dh merengek nk susu i laju nk try bg anmum...

penerimaan pertama sgt successss..... huhuhuhu. i seronok siap tggu n tgk je time dia minum dgn seleranya.... hihihihi... ye la, excited kn sbb dia blh je terima susu tu.... tp 1 oz je abs minum dia stop, igt dh kenyang la, dh sendawa. rilek jp tgk reaksi dia.... ok bg lg dia dh xnk... mungkin baru dia dpt rasa susu lain dr yg biasa dia minum kot... ;)

haaaaaaa..... yg paniknya, xsmpai 5minit lps tu, kuar ruam merah2 keliling mulut dia, n bintik kecik2+gatal2+merebak 1 bdn.... trs kami panik xtau nk buat apa. aryan dh ngntuk, mata dh pejam sbb xlarat sgt.... tp menangis sakan dia sbb xselesa n gatal2..... sian sgt. dia xpnh mcmtu... tggu dulu, kot blh hlg.... i sapu2 ngn myk vco, nmpk kurang sikit.... gosok2 dia.... pastu nmpk telinga dh merah2 menyala.... ruam mcm dh pns2.... ondaspot trs ke klinik, siannya.... smpai je doc ckp alergic susu lembu ni.... doc bg ubat alergik n gatal, krim... blk umh trs i bg ubt tu.. sekali smua susu keluar blk.... termuntah2 dia.... then sapu krim. xlama pastu tertido.... ruam lama2 makin kurang... adeh, sedih tau... touching btl i bab2 anak ni... sensitif. lg2 stkt ni Alhamdulillah aryan lum pnh kena skt apa2 even dmm.... ni 1st time smpai ke klinik... -.-

stress ngn susu anmum n tong sampah tempatnya -.-


susu ni la, langkah 1st yg kami pilih.... huhuhuhu

mula2 bg dia minum, seronok n teruja i tgk dia minum... mmg penuh minat laa.... 


tiba2 dlm 5-10minit rasanya kuar rash n bintik2 kecik keliling mulut sblm merebak kt leher sampai kaki.... -.-

ni baru start dia rasa xselesa.... garu2 telinga, rash dh makin tebal penuh 1 bdn.... adeh.

fuuuhhhh adakah ank 2nd i ni jgk kulit sensitif mcm abgnya.... rasa i xde sgt minum soya masa preggykan dia.... skali dua je minum rasanya, mcm amsyar dulu yesss byk minum soya.... OMG my beby... .-.-


Thursday, August 22, 2013

fun fair....

abg Amsyar mmg excited la klu fun fair ni dtg nilai.... haih.... kobar2 dlm keta nk msk main2 dlm tu... dh 2 round bwk dia msk sini... agaknya dh hampir smua mainan ringan2 tu dia dh rasa, langsung xtakut bdk ni, gayat pun xde.... siap bangun ddk lg klu naik yg pusing2 tu... i xla..... pening lalat kang sape nk jwb... tgk pun dh mabuk.... huh -.-

gmbr ni time yg 1st round bwk dia, yg ke2 xamik gmbo pun sbb maklongnya bwk n layan dia nk naik itu ini.... hehehehehe.... i ddk je tgk dr bwh... hiihihi... tq maklong byk ssh pyh seronokkan ank buahnya yg dh pndai demand mcm2 ni haaaa.... ;)

k, tgk gmbr ni.... yg main2 lain i xsnap, sbb duk dukung si tecit yg excited jgk tgk lampu2 keliling dia.... hihihihihi ♥♥♥




Tuesday, August 20, 2013

bermesra-mesraan....

haih, cenonet tu mcm dh bsr sgt dh... nk main je ngn abg dia. menggeletek nk join klu tgk abgnya main apa2.... tergelak2. xsbr2. pdhal kdg abgnya main sorg je pn. abg pun lasak+kasar main ngn adik... mana2 la.... tp kena jg2 gk la, geram abg kt adiknya lain mcm sikit. suka peluk kepala adik kuat2..... buat i terkejut je tgk reaksi dia.... -.-

hehehehe..... xmalu dua2 xpkai bj... ;)


refresh blog

xtau dh nk tkr apa lg... ni je dulu kot.... ooopppsss psl header tu jgn la ckp apa2, i love tis pic.... huhuhuhuhu sbb tu la gmbr sama yg ni  ada dimana2.... kang dh ada gmbr yg sesuai lg i tkr lg.... nk msk entry raya ni, tp kena kumpul idea n kretiviti..... tggu, insyaAllah jp2 lg.... k, rehat dulu la... daaaaaaaaa ;)


Tuesday, August 6, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri ;)

Salam, baru nk update psl raya thn ni, post puasa lgsung xde.... huhuhuhu... mood mls berganda2... -.-

Alhamdulillah, thn ni 1st time kami raya ber4.... sgt teruja.... hihihihi, bkn sbb apa sbb mungkin ahli dh bertambah, suasana tu agak 'meriah' sikit.... aka terkalut sikit... kuikuikuikui... ;p

ok, tema kami tahun ni meroon. plan asal nk kaler lain tup2 pnya ssh nk dpt kain yg kaler kami nak tu.... so mls pk, tgk meroon ok je, blh laa.... kaler asal kami plan nk sweet yellow corn. tp plan ni sambg thn dpn nmpknya.... adesss -.-

persiapan kami dh siap rasanya... Alhamdulillah bersederhana saja.... asal smua cukup dh... ;)

owh thn ni kami beraya di Taiping dulu, mmg turn sana dulu... hihihihi... i xkisah pun mana2, sama je... raya ke3 insyaAllah blk sblh sana plk.... doakan kami selamat semua ye... *wweeeiiiiiiiihuuuuu mlm ni btolak ;p

ok dikesempatan ni kami nk ucap 

kepada semua kawan2 di alam nyata atau di alam maya....
moga kita sama2 dpt manfaatkan syawal yang mulia ni sebaiknya...♥

&

berhati2 dijalan raya... jgn laju2... 
rilek n steady oke, moga selamat semuanya ;)


dari kami sekeluarga ;)


:: syuk ::maa ::abg amsyar ::baby aryan ::

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...