Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, March 15, 2013

Bank susu ibu

Alhamdulillah, melimpah ruah rezeki utk aryan kali ni.... melimpah ruah sampai xcukup ruang dh dlm freezer nk smpan... i start pam hari ke3 lps bsalin. Tu pn sbb dh sakit n bgkak tp bila pam xdpt byk pn, dlm 5oz.... ok la kan permulaan... then dr hari tu pam je klu skt. Lama2 makin bertambah hasilnya.... smpaikan dlm pantang Aryan menyusu byk pun, ttp i kena pam 3kali sehari... fuuuh, beratus2 RM abis utk beli storage. lama2 pk2 n ats nasihat my sis, guna bekas dadih je.... haaaa untung. nape i x terfikir sblm2 tu.... siap order online lg masa nk pkai storage tu.... huhuhuhu. terkalut seketika... smpai my hubby pn fenin2 pkkan... heeee
ni stok tersimpan rapi kt freez i... skrg dh makin bertambah2... 

lg, stok berlainan.. yg gmbr atas tu, i terpaksa minta simpati my sis yg duk sepang nk tumpang peti ess dia.... hihihihihi... mmg mewah la hasil kali ni... n 1/4 lg dah di transfer ke umah bbysitter Aryan... haaa, peti ess i dh xblh isi brg2 lain, brg basah klu nk msk kena abiskn trs... ish3.... mcm tu la.

Antara faktor yg susu ni blh byk hasilnya i rasa sbb mula pam awal n guna pam yg ada dua2 belah skali pam... tu je kot... i xmkn apa2 supplement, mkn sawi je byk2 dlm pntg.... InsyaAllah...

ermmm dh msk keja ni... jadual berlainan sikit utk pumping tu.... pg2 kul 6.30am. tghari n ptg.... syukur, masih steady hasilnya. owh dlm storage tu i simpan 4-5 oz. klu btl pjg tu dlm 10oz sj simpan dlm btl tu sbb nk jimat ruang ;) eermm moga rezeki ni xputus smpai target i utk buah hati i yg bam2 itu, 2 thn fully bf amin..... time abg Amsyar dulu, hasil merudum sikit sbb mls kot.. sian abg... ♥ -.-



4 comments:

·٠•●♥ NOR ♥●•٠· said...

wah... rajinnyerr... nor dulu x sempat wat stok EBM byk2... x rajin sgt pump masa pantang...padahal susu byk... pump pun dual pumping... lepas dah naik keje pun selalu ngelat... suka bg direct bf je... pastu nyesal x wat stok byk2 masa pantang.. hihi..

.:. Maa .:. said...

Alahai ruginya nor.... nape xbuat. Mls erk.... hihihi. Ni pn kdg2 mls gk, tp paksakn bg rajin.... kang susu xde sedih... ;)

ibu chiqamie said...

wahh...alhamdulillah.sronok tgk stok byk gini..kene kuat semangat ma.btw duoble pumping mmg d best way nk dpt susu byk skali pam.tingat dulu2 skali pam 12-13 auns kalo th tu...semoga trus success :-)

*kalo x muat jgk.,mntk abg cuki belikn deep freezer khas utk smpn susu bb aryan ye (^_^)

.:. Maa .:. said...

hehehe, maceh nani. hrp stok byk bertambah2... eermm terpk gk psl deep freezer tu, tp risau akn dtg xguna dh. risau susu mewah time baru2 je ni.... yup, kena kuat smgt kan... mcm tu jgk sya pam dpt hasil 10-13 auns -.-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...