Jom ikut Amca... (^_^)

Monday, April 8, 2013

Berat badan -.-

ni  mungkin isu sensitif bg stgh2 org.... pantang sebut psl berat bdn ye... heeee...

tp ni cite psl berat bdn i aje... ok, sblm preggy 1st & 2nd, berat bdn almost 47-48kg... kira ngam2 la n berat ideal bg i... w/pun ada ckp kurus sgt tp sbnrnya x.... i xtinggi mcm ukuran model, so itu adalah berat n bmi yg ideal... hihihihii..... 

ok, sama juga preggy yg 1st n yg 2nd, berat i sehingga tiba time nk deliver, kira maximumnya adalah 65kg.... fuuuh byk naik tuuuu... oowh dlm 17kg... ish3..sama je dua2 preggy tu.  then, lps bsalin xbergerak pn angka tu... lps pantang baru sikit2 rasa berat bdn dh ringan, lum sampai mlayang2 ye.... maknanya xsmpai target i lg... sbulan lps tu timbang trn sikit je dlm 6-7kg... lbh kurang brt dlm 58kg  haih, dh mula ssh hati...

so, abs pantang kuar mana2 takut tgk penimbang tp nk timbang... nk diet beria xblh la.... kang susu kurang... huhuhuu. diet sikit2 je, tp still mkn ikut waktu mgkin kuantiti nya sikit je.... ;)

3bln lps tu trn lg dlm 5-6kg.... jd dlm 52kg.... ooohh xmungkin, masih lekat 4kg nak ke angka yg asal.... ya Allah, klu nk dibandingkan berat bdn preggy 1st ngn yg 2nd, yg 1st lg cpt turun, yg 2nd agak slow sgt... mcm mls je lemak2 nk trn... aduyaaaiiii... mungkin jgk sbb i xpantang beria yg 2nd ni??? hhmm. n xberdisiplin sgt nk fit kan bdn.... -.-

bila keadaan dh mrisaukn, i cpt2 berdisiplin blk pakai mustajab, bengkung, mkn set jamu ST, xmkn yg minyak2... hihihihi.... xpela dh abs pantang pun... hahaha lawaks... ;p

sekarang dh ideal blk.... 49kg... ok la kan... Alhamdulillah, ringan n pantas nk gerak sana sini.... kihkihkih... mcm la dh berat sgt sblm ni... ha skrg dh lupa blk dh, mkn segala apa yg ada... owh nooo... ni ke yg dikatakan Dr. M, Melayu mudah lupa..... nggeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee (^_^)Y


2 comments:

♥ dak pink said...

Best je baca org yang berjaya turunkan berat badan ni.

Total berat I naik masa 1st pregnant, 28 kg.

Yang kedua pula, naik 19kg setakat harini.

Haishhh, tah boleh tak tidak turunkan berat badan semula. T______T

.:. Maa .:. said...

;) blh ain... nak seribu daya... kena pantang betul2 sbnrnya sbb dlm pntg plg cpt trn bdn... doc pn ckp cam tu... lg2 full bf lg blh bntu trn brt bdn... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...