Jom ikut Amca... (^_^)

Friday, May 10, 2013

Deep Freezer 4 EBM

lg cerita pasal EBM (expressed breast milk).... dh lama tangguh2 nk stori psl ni, tp masa sgt2 mencemburui sya.... hihihihiih ;p

entry lps, mmg i ada bgtau yg stok ebm Aryan sgt byk smpai terpaksa menumpang stok ke sepang nun umh my sis n umh bbysitter jgk.... freezer i mmg full xblh lgsung nk isi brg2 lain.. makin hari hasil pengeluaran makin bertambah melebihi permintaan... owh noooo.... buntu kami somi isteri pk kan cara mana lg nk smpn stok2 tu..... so, pilihan terakhir yg blh buat benda ni setel adalah beli deep freezer.... fuuuuhhh.... pasrah je la... mlm tu bincang2 esk cergass cari. dh xde pilihan lain.... pegi kedai perabot plg bsr kt nilai ni.... haaaa mmmg ada la situ, mcm2 jenis peti beku ada..... bila pilih2, n bgtau tokey tu yg tujuan peti beku ni utk isi susu, bkn lain2.... dia suggest yg mcm tray kabinet tu.... tgk pd harga, mmg deep freezer yg org smpn ais, brg2 bsh kt kedai tu murah lg, tp bila amoi tu ckp, klu nk smpn susu, baik beli yg mcm tray ni.... sng nk amik yg tarikh lama2 dulu. xyh nk menggali bwh2... errrm btl gk.... then my hubby pilih je la yg tu.... lg pun mcm moden sikit.... kihkihkihkih... smpt gk memilih tu.... i ok je, hati dh bunga2 sbb dh setel selesaikn 1 kerumitan.... ;)

ok, sblm maghrib, smpai umh.... eksaited oke nk kms dlm tu.... tp xblh on trs, tgh mlmnya bru blh on lps gasnya stabil.... kuarkan smua dlm peti ais i stok2 tu.... skali fulll jgk..... eeerrkkkk.... sama2 pndg dh kami.... huhuhuh.... tp yg best tgk bila freezer peti ais clear..... kosong.... waaaaaaaa smgt nk penuhkn beli mcm2.... yeay! hehehe... ;p *trs esknya beli brg bsh n fastfood 4 abg amsyar byk2..... ;p


Aryan oh Aryan, time abg amsyar dulu xde mcm ni sbb mama xsungguh2 nk fully bf.... ni rezeki awk ler syg..... 

yeah, operasi men'transfer'kan ebm bermula... susun rapat2... jom tgk tuuuu....


ni rupa deep freezer nya...

dan ni adalah view peti ais i sblm ni transfer EBM ni ke DF

dh makin kurang.... hihihi seronok.

msk dlm try2 DF tu...

kms...
dh mskkan smua.... gmbr sblh kanan tu latest. dh full.... yg plg syok skrg n di saat ini peti ess i full kembali.... uwaaaaaaa...... cane ni..... ;/ *tu pn dh  di transfer 1 tray ke umh bbysitter.... OMG... pls.

letak gambo budak mok yg minum susu manyak ni. hihihihihi... ;)



16 comments:

~emma~ said...

bestnye... rezeki aryan..peti kite baru je nak penuh da kurang balik..hehe, nk beli deep frezer pun duk terpikir2 kang tak guna rugi plak kan...

Dekna said...

hi... byknya stok u. blh share ke mcmana u blh dpt sebanyak tu? i pn bf jgk, tp stok kurg drpd 10 btl pn kt umh..huhu

.:. Maa .:. said...

emma. xyh la beli df klu peti dh cukup ruang.... org ni tpaksa beli. huhuhu

.:. Maa .:. said...

dekna. i xde mkn suppliment apa2, nk share pn xtau nk ckp pe.huhuhu. cuma kena konsisten pam ikut time. n guna double pump nya. insyaAllah. kena rajin cr masa. xleh tgguh2... :)

ibu chiqamie said...

maa....kot nnt nk beli DF ni i roger2 u eh ♥

inteq7 said...

Salam.. boleh sy tau u beli freezer ni di mana.. jenuh cari... sy pun di Nilai juga...

Kindly reply thru email ya... thanx.. inteq7@yahoo.com

Fathinzuhir said...

Salam.saya pun nak tahu deep freezer ni brand apa,beli dimana dan berapa harga..mohon reply via email fathin3@gmail.com

Feeda said...

Salam... I pun tgh cari deep freezer... blh I tau details... like brape liter capacity freezer ni... brand ape & kedai mana kat nilai... pls email me at fyd2112@yahoo.com

syak said...

Salam...sy pn nk tau jgk...mohon tlg sgt2 email kt sayasukanaza@gmail.com..thanksss a million!

Najihah Kenali said...

Salam...boleh saya tau deep freezer tu jenama apa..berapa range harganya..? Rata2...byk yg chest deep freezer..mcm x berminat..yg nih nampak friendly user sket..

Najihah Kenali said...

Salam...boleh saya tau deep freezer tu jenama apa..berapa range harganya..? Rata2...byk yg chest deep freezer..mcm x berminat..yg nih nampak friendly user sket..

NISA DAHRI said...

salam...boleh tahu beli kt kedai mana ya di Nilai?tq

Eita City Of Chocolate said...

Brp rm ek df tu?

ezah kadir said...

Slm.blh pm harga n brand df n nilai kat mana ek kedainya.mcm sgt perlu bli.pm syaheaz@yahoo.com

Eima Omar said...

Salam. Bole emailkan saya detail brand ape n berapa harga df awak ni.. Eimarusilence@gmail.com. TiA

pisangkunen said...

Boleh saya tau kat mana kedai tu? My email nurulain.mohammad@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...